Tanker om livet .

20. jan, 2015

Om sykdommer som ikke vises på utsiden .

 

REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN.

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren - "jasså, du greier det, du som er syk.." sagt i en mistenksom tone.

2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren - " du må da orke litt, selv om du er syk.." sagt i en bebreidende tone.

3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren - "jeg trodde du var syk".

4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren - "opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!"

5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de "ikke skjønner at du orker, du er jo syk!"

6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: - "jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?"

7. Ethvert svar på spørsmålet -"hvordan har du det?" - vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.

8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.

9. "Friske" vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer - det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske...

18. jan, 2015

Meningen med tilgivelse er ikke å underlegge seg mere vondt,men det er å frigjøre seg fra bandet som du blir bundet av når ting har såret .
Den sårede har ikke ansvar for annet enn å komme seg videre i livet på tross av å ha blitt såret.
La ingen binde deg med tidligere ødeleggelser for da vil du stå svakere i fremtiden.

 

 
17. jan, 2015

" Torill's tankekrok".

Hvis et hjem kun var fyllt med møbler eller penger eller ting så hadde det manglet det viktigste,nemlig menneskene som skaper det et hjem skal være fylt med,nemlig mennesker som er glad i hverandre og skaper en fremtid sammen.
Mennesker som ikke har omsorg for hverandre i et hjem får aldri til et hjem ,men kun et oppholdssted hvor ingen føler trygghet og harmoni.

 

Skrevet av Torill Erdal.

 

 

 

 
11. jan, 2015

Noen sier alt er fryd og gammen,andre sier ja og amen.
Noen sitter og gråter så sårt,ja disse kjemper med tårer og gråt.
Noen innser at livet er mangfold,noen utsettes for terror og vold.
Noen gir nå sitt liv for andre , for de ønsker å verden forandre.
Noen vil aldri innrømme feil,andre velger taushetens vei.
Noen tenker kun på seg selv,andre ønsker for andre gjøre vel.

 

 
 
30. okt, 2014

Jeg tenker på at : Kristne på møter i dag/ kristne forsamlinger er veldig redde for å støte noen med å snakke om Helvete og om onde krefter som finnes i verden og som kan føre mennesker til Helvete.
Og de er og veldig forsiktige med å snakke om himlen og veien til himlen.
MEN,
På barne- tv og ellers rundt om i verden og Norge så snakker stadig mennesker om demoner og underverden.
Hvorfor er kristne så innmari redde for å fortelle sannheten om Himmel og Helvete når til og med små barn pøses ned i fra alle kanter om ånder og demoner og underverden og folk synes det er helt normalt å la barna ha det gøy med zombier og mørkemenn? 

Er det bra når mørke krefter blir gjort til underholdning?