Tanker om livet og dets utfordringer.

23. jul, 2015

Mine ord til ettertanke om nett-dating.

 

Mange er opptatt av å finne "kjærlighet på nettet".
Date-tjenester tjener seg rike på folks følelser og savn av kjærlighet.

 

Men kjærlighet oppstår aller best når mennesker får erfare hverandre i det virkelige liv.

 

Det er i det virkelige liv at ansvar og kjærlighet kan samhandle.
Mange tror de opplever kjærlighet på Internett,men egentlig er det en uansvarlig kjærlighet som ofte ender i bruk og kast.


Kjærlighet innebærer mere enn å trykke på noen knapper,dele kropper på Internett (som mange gjør i hemmelighet ) og trykke på knappen når man ikke vil bruke tid på hverandre.
Ekte kjærlighet oppstår når mennesker møtes og får erfare at omsorg,kjærlighet samsvarer i det virkelige liv.

 

Ekte kjærlighet kan ikke kjøpes ,men vokser jo mere tid man investerer i hverandres hverdag og tid og interresser.

 

Ekte kjærlighet er mere enn lettvint Internett-forelskelse som er in nå i tiden.
Ekte kjærlighet finnes i det som er ekte og det er som regel ikke så ofte på Internett for det er altfor mange mennesker som sitter med tanke om å utnytte andre og med det utgangspunktet så er grunnen for ekte kjærlighet borte.......

 

Skrevet av Torill Erdal. Juli 2015.

 

Torill Erdal sitt bilde.
15. jun, 2015

Folk sier : " Ikke se deg tilbake " til folk som ikke har mulighet til å gå videre fordi noen har makt over dem.

 

Hva med å hjelpe dem fri fra det som hører fortiden til før de blir tvunget til å se fremover da og noen ganger hender det at det er viktig å huske tidligere erfaringer for å bruke det som viktig redskap videre i livet .

 

Folk som opplever å bli fratatt sin barn uten grunn kan jo ikke bare se fremover og late som ingenting når det mest dyrebare de har blir revet ut av hendene på dem.
Slike saker pågår ofte over år.

 

Folk som er midt i tunge rettssaker pga vold/ overgrep kan ikke bare se fremover ,men må være 100% tilstede midt i det vonde ellers vil dem ikke kunne komme gjennom rettssaker av slik art.
Slike saker kan pågå over år.

 

Folk som opplever mobbing og som daglig utsettes for dette kan ikke bare se fremover og tro det er over når mobil fortsetter,det nytter ikke bare å si at det mennesket skal se fremover og glemme det vonde.

 

Folk som opplever overgrep fra nær familie eller i fosterhjem kan ikke bare se fremover og tro overgrep tar slutt hvis de hver natt opplever nye overgrep i sitt hjem eller i fosterhjem.

 

Når skal folk forstå at det er ikke alltid at folk bare kan se fremover og tro vonde ting er slutt,hvis det fortsatt pågår?

 

Menigheter er ikke flinke til å hjelpe den som er midt i vanskelige ting.
Fagfolk er ikke flinke til å hjelpe den som er midt i vanskelige ting.
Rettssystem er heller ikke flinke til å hjelpe den som er midt i vanskelige ting.

 

 

Torill Menneskerettighet Erdal. Juni 2016.

 

 

Torill Menneskerettighet Erdal sitt bilde.

 

 
14. jun, 2015

"Det er vanskelig å se på utsiden av mennesker om de er gode eller onde".

 

Det er og vanskeligere nå enn noen gang å avsløre mennesker fordi mennesker møtes ikke så ofte og mye skjer på avstand mellom mennesker ,da kan psykopater holde på veldig lenge uten å vise sitt sanne jeg....... 


Likevel får de fanget mange på avstand... Dessverre.......
Og systemet i Norge støtter altfor mange psykopater gjennom både rettssystem og barnevern og BUP og mange andre instanser.
De får ofte herje fritt med uskyldige mennesker som gir dem sin tillit..........

 

Skrevet av Torill Menneskerettighet Erdal . Juni 2015.

 

 

Torill Menneskerettighet Erdal sitt bilde.
14. jun, 2015

Torill Menneskerettighet Erdal skriver :

 

Noen tanker som lenge har opptatt meg er følgende :
Aborter er uten tvil å ta livet av barn,ingen tvil om det og i Bibelen står det tydelig og klart at ingen har lov å ta livet av et annet menneske.

 

Når ungdom , menn og kvinner foretar seg ting som resulterer i graviditet så er det så lett å tenke at kvinnen har all skyld for graviditet og hvis kvinnen tar abort så tenker folk at hun har gjort synd,men hva med mannen som gjorde henne gravid?

 

I mange tilfeller burde vel menn tenke seg om hvilke konsekvenser han gir den han har sex med hvis følgene blir en graviditet.

 

I mange tilfeller så har nok ikke menn lyst å ha barn,men de vil gjerne ha sex og kvinner tror kanskje at mannen er mere med på leken etter samleie også enn han egentlig er ,noe mange jenter ikke skjønner før det er for sent å tenke seg om.

 

Da kan hun fort bli satt i en situasjon hun ikke er klar for,men hvem blir stenet av omverdenen om hun ikke fullfører graviditeten,jo det er kvinnen,mens mannen kan gå videre uten at noen engang anklager han.

 

Jeg håper at enhver som snakker om abortproblemet også kan snakke like klart om hvilke ansvar menn har i dette og ikke minst minne menn på at den dagen de innleder intimitet med en kvinne,i det sekundet så er han like delaktig som henne i alt.

 

I bibelen kan vi lese om kvinnen ved brønnen som folket klar for å stene,men alle menn som hadde forsynt seg av hennes kropp ,de var det ingen som engang tenkte på å stene,,men Jesus sa : 
" Du som er ren,kast den første sten", men hva skjedde ? Jo , det endte med at ingen stenet henne,til manges forbauselse og Jesus sa også da til kvinnen :
" Gå bort og synd ikke mere ,dine synder er deg tilgitt" , og kvinnen gikk glad av sted og fortalte om dette og alle hans store velgjerninger og kvinnen fikk kjenne Guds velsignelse og indre fred og ny start i livet sitt,fordi Jesus så henne i sin fortvilelse,nettopp da gikk han bort til henne og satt henne i full frihet ,mens folkemengden bøyde sine hoder i skam over å fordømme henne og ville stene henne.

 

Hun ble fri,men hva med alle de menn som hun ble misbrukt av?
Jeg tror ikke de opplevde Guds velsignelse i sitt misbruk av denne kvinnen ,for de forsynte seg av henne og så lot de som ingenting etterpå.

 

Jeg tror det er viktig å minne mennesker på at både graviditet og aborter .

Horevirksomhet ikke er noe Gud kan velsigne uansett.

Sex og intimitet er ikke noe Gud kan velsigne uten at det foregår i trygge ordnede rammer der to kan dele intimitet i ekte kjærlighet.

 

Jeg tror det er viktig å minne mennesker på at både graviditet og aborter er en følge av hva to har bedrevet sammen uavhengig av om jenta bestemmer seg for abort eller ikke.

 

Torill Menneskerettighet Erdal sitt bilde.