Åpenhet er utrolig viktig for min del.

For meg har åpenhet blitt en viktig del av livet mitt og på denne siden kan du få et innblikk i ting i mitt liv som ikke har vært så enkelt og du kan lese om mine tanker rundt det som har vært veldig vanskelig av opplevelser og erfaringer jeg har gjort meg.

Ikke minst kan du lese ut av mine ord om min kamp for rettferdighet og menneskeverd.

 

Fint at du tar deg tid å lese hva jeg har på hjertet.

Mobberne oppnådde ikke det de ønsket.

"Mobberne oppnådde ikke det de ønsket ".

"Mobberne trodde kanskje de skulle klare å ta fra meg og oss troen,men nei,det lykkes de aldri med.
Min tro er plantet fast og midt i alt har dette gjort at jeg har troen min med meg i alle ting".
Jeg er og svært bevisst min rett til et bra liv og kjemper for det selv om mobbing har satt spor.

Hvis ikke kristendomsforfølgelse finnes i Norge,hvorfor ble jeg da fra 7. klasse og endel år videre mobbet og trakassert på skolen og i fritiden på grunn av at mamma jobbet på bibelskolen og pappa jobbet som kirketjener?
Hvorfor kastet folk store stener inn vinduene våre hjemme så rutene knuste?
Hvorfor sto en drittsekk av en stor mann som og var nabo å ville kaste en stor sten på hunden vår King?
Hviorfor skrev de samme folka ordene " Bibel-jævel " på garasjeporten vår der vi bodde?
Hvorfor stanset ungdomsgjengen på stedet min far i bilen og prøvde å dra han ut av bilen for å gi han bank da hvis Norge ikke er et sted der mobbere får herje?
Vi måtte etter 8 år flytte fra denne plassen fordi mobbingen av oss som familie aldri tok slutt og ingen brydde seg,og politi gjorde aldri noe for å beskytte oss mot dette.
Når man tenker at mobbingen varte og varte så er 8 år veldig lang tid for den som opplever mobbingen.
Den som sier at ikke kristendomsforfølgelse finnes i Norge,den er ikke nok opplyst .
Det har skjedd oss for år tilbake og det skjer andre steder i Norge nå med noen andre.

Mobberne trodde kanskje de skulle klare å ta fra meg og oss troen,men nei,det lykkes de aldri med.
Min tro er plantet fast og midt i alt har dette gjort at jeg har troen min med meg i alle ting.

Mobberne oppnådde aldri det de ønsket,men jeg lærte veldig mye om at systemet i Norge som burde beskyttet og hjulpet oss,det fungerte ikke som verken beskyttelse eller hjelp.
Jeg lærte også veldig mye om at ikke alle mennesker er snille mot andre og noen trakkaserer andre uten grunn.
Verden er ikke et sted hvor alle behandler mennesker med respekt og godhet så det er viktig å lære seg til å ivareta sin egenverdi og sin rett til et verdifullt liv.
Jeg lærte å kjempe for alt jeg har kjært og jeg lærte å kjempe for at flest mulig andre har det best mulig.

Skrevet av Torill Menneskerettighet Erdal , 11.6-2015

Torill Menneskerettighet Erdal sitt bilde.

Årene gikk og mobbingen ble slutt på da vi flyttet ,men da jeg traff han som jeg giftet meg med så ble det noen vonde år som gift pga så mange ting ,men jeg var ikke forberedt på at min mann skulle fortsette å ødelegge livet mitt når jeg endelig var fri fra mobbingen noen år tidligere.

 

Noen av mine tanker i tiden etter skilsmissen:

De som ødelegger en familie med sin egoisme de tror at de kan overbevise om at egoismen gir dem makt over alt og alle.
De holder på og holder på og merker ikke at de egentlig mister all tillit fra alle rundt.
De fører sitt egoistiske spill på bekostning av de som de burde tatt aller mest vare på og til slutt så har de knust både de rundt seg og seg selv så alt blir totalt ødelagt og ingenting blir igjen å kunne bygge på for verken egoisten eller de som egoisten knuser.
Utallige advarsler fikk egoisten,men var ikke villig til å legge bort sin syke ego-tripp og til slutt rant siste håp bort,for det å bruke opp andres liv går an en stund,men normalt sett så vil ikke rettferdige mennesker la seg bruke av egoistiske over tid når det går både på tryggheten,helsa og økonomien løs.
Ingen vil vel være slave av en egoist gjennom et helt ekteskap eller et helt familieliv.
Ingen kan si at egoisten ikke fikk mange sjanser og advarsler,men han var ikke villig til å redde familieliv eller var ikke villig til å ta vare på de han lovet å ivareta.
Da kommer tiden da egoisten sitter igjen uten noen av dem som trodde på ham.
Og da synes utenforstående veldig synd på egoisten,men det får de jo bare gjøre,
De som har levd med han vet sannheten om at det ikke er synd på han,for han hadde alle slags sjanser til å få det bra,men egoismen var det han elsket og valgte og da må han ta konsekvensene av det,og da får jo heller omverdenen dulle med han da mens ofrene hans må kjempe for å overleve,for dem bryr ikke omverdenen seg om for alle synes jo mest synd på han som sitter der alene.

Jaja,egoister prøver jo egentlig å leve slik at de støter alle fra seg,så da er det vel ikke synd på dem når de til slutt har vært så egoistiske at de blir alene?

 

Jeg valgte åpenhet. Valget har jeg ikke angret på .

Torill Erdal forteller :
Den som velger å stå opp mot urett kan fort bli utsatt for rykter og sladder og jeg har og opplevet det.
På tross av det så har jeg noe å fortelle som betyr så mye mere for meg enn det som sladder og rykter kan sette av merker i livet .
Jeg vil fortelle dere følgende:

Da det ble et faktum at jeg måtte velge mellom å gå med skam over å være et offer for trusler og vold i nær relasjon ,eller om jeg ville kjempe for å overleve med hevet hode så ble det et vanskelig valg for meg å ta om jeg skulle gjemme meg bort og godta det vonde eller om jeg skulle stå frem og vise verden at jeg har tenkt å leve i fremtiden med hevet hode.
De som kjenner meg vet at jeg ikke er født frimodig og tøff,nei,jeg har egentlig en forsiktig natur og jeg er født med tanken om å ikke være synlig,men når jeg har sett hvor mye det å skulle være usynlig fortærer det indre i mennesker,vel da velger jeg heller å stå frem og tåle kritikk og ubehag fra de som ikke forstå hvor hardt jeg har kjempet for å tørre stå frem også med såre og vonde ting.
En ting vet jeg og det er at jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte åpenheten og LIVET,det ble min redning og det gjorde at en mann ble stoppet fra å bedrive flere overgrep og mere vold og han soner nå sin dom på 9 års fengsel for det som han har påført både meg og mine og mange andre.
Jeg er i dag sterkere enn noen gang til å leve i fremtiden takket være at jeg turte å stå opp for menneskerettigheter og sannheten.
Som sagt,jeg angrer overhode ikke et sekund på valget jeg tok med å velge livet med å bryte meg fri fra forbannelsen som vold i nære relasjoner er og jeg vet at jeg har Jesus med meg på laget ,for han vil ikke at noen skal være slave under andre.

Vel,sånn har det blitt for meg og jeg vet at fremtiden min og vår har masse å by på som jeg skal gjøre til det beste for alle jeg kan bidra til å få et verdig liv.
Alt som har smertet vil jeg gjøre til min styrke for min og familiens fremtid og gjerne også andre som vet hvem jeg er eller som er en del av mitt liv i fremtiden.

Når Gud er med,hvem kan da være imot?

 
 

Jeg vil ikke tie.

" Jeg vil ikke tie",for det er så mange som kjemper i et urettferdig system i Norge,så det er for alle dem jeg velger min åpenhet.
Folk har tillit til systemet innen rettssystemet i Norge,men jeg vil fortelle hva som har sjokket meg da jeg selv fikk oppleve hvor galt systemet er i Norge:

Det er skremmende hvor gale lovene i Norge er.
Etter at min x-mann fikk 9 årig dom å sone for vold og terror i nær relasjon så måtte jeg likevel kreve egen sak for at han skulle bli fratatt omsorgsretten.
I tillegg fikk jeg noen mnd etter sak var avsluttet innkalling fra familiekontoret om at vi skulle i mekling ang barna og samvær.

Ingen normal mor vil sende barna til en voldelig far vel?
Iallefall ikke jeg og jeg fikk kjempet frem at han ble fratatt farsretten og omsorgen.

Jeg har kjempet imot en vanvittig system som iallfall ikke gjør mye for å ivareta barnas trygghet,for hvis ikke jeg hadde banket i bordet både på familiekontoret og andre instanser så hadde en voldelig mann og far hatt krav på å ha samvær med barna tross sin voldelig atferd.
Jeg fatter overhode ikke hvor logikken er hen hvis ikke Norge skal være på barnas side i slike saker.

Og ikke minst så er det skremmende å se hvordan barnevern skaper mye ekstra belastning når en mor vil beskytte barn fra vold og vonde ting.

Jeg er glad at jeg har fått visdom fra noe i mitt indre som underveis har gitt meg signaler om å ikke bare godta alt fagfolk og rettssystem og barnevern driver med og det har reddet livet både til barna og meg selv.

Ingen skal få innbille meg at Norge er flinke på slike saker som handler om vold i nære relasjoner.

Jeg kommer aldri til å glemme hvor tøff kampen var for å kjempe for å bli hørt og trodd,men heldigvis så vant sannheten til slutt og ingen kan ta fra oss livet vi lever nå uten frykt og trusler fra en gal mann som overhode ikke satt barn og familie først.
Kunne han knust oss så hadde han gjort det,men heldigvis tok marerittet slutt og vi er fri.

Jeg er bare innmari sliten etter alt sammen og regner med at det vil ta årevis å få tilbake litt krefter ,det er følger av Norges system som tvinger offer til å kjempe en ensom kamp lenge før en blir trodd og hørt.

 

Påkjenning virker veldig negativt inn på kroppen.


Etter mange år som kroppen min og håret mitt ikke har vært så veldig friskt pga masse allergier og matintoleranse og ikke minst en kamp for å kjempe for et trygt og rettferdig liv så kjenner jeg glede over å ha funnet nøklen til et friskere liv som virker sterkt inn på både kropp og hår.
Godt å føle at jeg mere og mere friskner til etterhvert som jeg lærer å leve med de plagene det er å måtte endre alt av tankegang og livsstil ang mat ikke minst.
Jeg er glad for å finne en vei ut av det som har plaget meg i over 30 år,fordi jeg begynte med magesmerter ,ryggplager og andre plager allerede som 15-åring og nå er jeg snart 46 år....
Livet blir lettere når man vet hva plager er forårsaket av.
Jeg er veldig glad for alt jeg nå kan bruke av erfaring videre i livet mitt på mange felt i min hverdag.
Livets skole kan gi mange slag ,men det kan og gi mye verdifullt som gir stor mening for både dette livet og for evigheten.
 

Sangens tittel : "Ho he grunna te ikkje å bli".

Vond erfaring ble til en historie fra sannheten.

SKOENE DINE.

DA SKOENE DINE TRÅDTE OVER DØRSTOKKEN MIN FØRSTE GANG,

Den gang så trodde jeg at det var glede i å slippe inn deg og dine sko,jeg trodde glede var med dine trinn.

Du fikk komme helt inn til meg og mine barn.Ja helt inn til det innerste i meg og mine to barns hjerter som jeg var mamma til fra før jeg traff deg.

Jeg trodde virkelig det var trygt å slippe føttene dine innenfor.

Det er jo føttene som tråkker innenfor,ja de samme føttene som ikke ville gå når du påførte smerte og utrygghet.

Du hadde fått føttene på innsiden og da følte du deg berettiget til å gjøre som du ville mot dem du sa at du elsket over alt på jord.

Det ene paret med sko sto her da du ble tvunget til å forlate stedet som du okkuperte.

Du hadde gjort det om til ditt territorium hvor du kunne plage hvem som helst når det passet deg,mente du.

Da du var her og alt var utrygt pga deg og skoene dine som tok plass i gangen ,de var hele

tiden  en påminnelse om at du var innenfor,ikke utenfor.

Da du måtte forlate stedet du okkuperte hvor all dramatikken utspant seg pga deg,stedet

du okkuperte var ment som et trygt hjem.

I dette hjemmet lovet du å ivareta både en kone og etterhvert fire barn,hjemmet som du laget om til en krigs- sone ..

Da du ble tvunget ut mot din vilje mistet du makten på tross av at et par sko sto igjen ,og jeg

ville ikke fjerne skoene dine før jeg fikk skrevet historien om hva du har ødelagt i livet vårt ved at 

skoene dine fikk tråkke over vår dørstokken og inn i vårt hjerte og hjem.

Nå slipper jeg grøsse pga dine fottrinn fordi skoene dine er tomme.

Uten føttene dine lager ikke skoene dine lyder som forteller meg at du nærmer deg.

Du tråkker aldri over min dørstokken mer,noe som gjør at hjemmet ikke blir et sted du mere

kan okkupere.

JA ,FOR AllTid ER JEG FRI FRA DINE FoTTRINN og nå er historien skrevet så i dag kan jeg kaste 

skoene dine så er jeg kvitt dem også for alltid,så de slipper minne meg på det skremmende som 

er med dine trinn .

Du er ute av huset for alltid og jeg opplever aldri mere at du eller dine sko kommer innenfor 

min dørstokk noen gang igjen.....

Forfattet av Torill Erdal.

 

ET DIKT OM MIN KAMP MED Å LEVE I VOLDELIG EKTESKAP OG

OM MENNESKERS MÅTE Å DØMME SITUASJONEN PÅ DA JEG IKKE

MAKTET LEVE I DET LENGER.

Om verden går meg imot,
om vaklende blir min fot.
Jeg føler min dag er grå,
jeg kjenner ei glede nå.
For livet har gitt meg slag,
av menneskers stygge bedrag.

Jeg ønsker å bli forstått,
men eneste jeg har fått,
er dårlig behandling og splid.
umennesklighet og krig.
Jeg gråter og blir ei forstått,
av mannen jeg frykten har fått.

For mannen som lever med meg,
han lever på voldelig veg.
Nå jeg ikke makter et liv,
med trelldom og makt-tyrrani.
Jeg makter ei livet med han,
som kaller seg min ektemann.

Hver dag under trelldom jeg går,
bestandig bemerkning jeg får,
bemerkning som psyker meg ned,
jeg aldri fra frykt kan få fred.
Hver dag må jeg leve i frykt,
Alt føles så utrygt og sykt.

Min mann kaller til seg en prest,
for han vil ha presten til gjest.
For jeg vil ei ha ektemann,
når han er en voldelig mann.
Men presten forteller meg her,
"blir du skilt,fortapt da du er"

Det samme en pastor og sa,
ditt liv går mot Helvete da.
Jeg tenkte og grublet og gråt,
og tenkte ,det merkelig låt.
For Jesus han er ikke sånn,
at han fører mensker i bånn.

Min mann gir meg helvete her,
skal jeg mate hans makt-begjær?
Jeg aldri vil selge min sjel,
til en som skal ha meg som trell.
OM det så er min ektemann,
som viser meg vold med sin hand.

Det helvete blir i mitt liv,
Fra dette vil Jesus meg fri.
Jeg rømmer fra hjemmet i frykt,
for volden har gjort alt så sykt.
Med barna jeg flykter av sted,
er livredd men velger nå det.

Jeg kjører avsted i min bil,
og tårene presser og svir.
Kun Jesus forstår denne kamp,
som jeg denne natten der vant.
Da vi måtte flykte i frykt,
fra mannen som gjorde alt sykt

Så mange syns dette er galt,
bli skilt,det er synd,ble det talt.
Om mennesker dømmer meg her,
om verden i mot meg her er.
Jeg vet at min Jesus er med,
for alltid han gir meg sin fred.

Velsignelse har jeg i ham,
For Jesus har tatt all min skam.
Han aldri velsigner en mann,
som fører familier i skam.
Vår Gud vil fra trelldom oss fri.
Fra menneskers hyklerske sti.

Skrevet av Torill Erdal 14.11-2011......

 

 

 

Diktet mitt :


"JEG ER INGEN MANNEHATER"

Folk kaller meg for mannehater,
Men de jo så mye tillater.
Så de som her kaller meg det
de får meg virkelig til å le.
For jeg har ei hatet en eneste mann,
Har prøvd å forstå hva det går av han,
Som bruker sin makt til å slå,
Der mener jeg grensa må gå.
For ingen er født til å pines,
Det syns jeg oppriktig må sies.
For Gud han har gitt meg forstand ,
Til å forstå at både kvinne og mann,
Er født med så stor en verdi,
Så hvorfor skal alle menn svi,
For urett som noen har gjort,
Jeg aldri vil glemme det bort.
Men kan ikke straffe enhver,
For det noen skadet meg her.
Jeg vil bare ikke at fler 
Skal plages av urett noe mer,
For ingen fortjener vel her,
Bli slave av menns maktbegjær.

Dikt forfattet av Torill Erdal.
Torill Erdal design. www.torilla.org
 
 
 
 

" Ekteskap skal være noe bra for å få det til å vare ".

Når mennesker sier ja til å gifte seg så skal det være for å få det bra.
Ingen ønsker si ja til ekteskap hvor han eller hun får det vondt pga den andre.
To mennesker kan bli som gifttige for hverandre i et ekteskap hvis ikke ekteskapet er basert på det ekteskap skal være fylt av.
Et menneske kan og bli ødelagt av den andre uten at begge ødelegger et ekteskap,men da og blir ekteskapet til noe giftig som ødelegger grunnlaget for hva ekteskap egentlig skal være fylt av.

Ofte så har mennesker meninger om de to det gjelder,og man kunne tro at de som prater har vært med inni ekteskapet.

Du verden hvor mange som liksom vet hvem som er "den skyldige".
Men har egentlig folk noen peiling på hva som skjer bak fire vegger ?

Hvor mange kan ta stiling til hvem som var god ektefelle og hvem som ikke var god ektefelle?

Skrevet av Torill Erdal.

Forskjellsbehandlingens mysterium.

 

Forskjellsbehandling:

Hva er forskjellen på gifte par som går fra hverandre i Guds øyne og andre par som går fra hverandre som lever sammen og har sex med hverandre utenfor ekteskapet .( I Guds øyne så er to mennesker ett kjød hvis de er intime med hverandre).
Skilte mennesker blir snudd ryggen til av mange,uansett hvor god grunn det er for ekteskapsbrudd,men samboere kan kutte ut forhold og gå inn i nye forhold uten at noen snur dem ryggen og henger dem ut.
Hva er det jeg ikke forstår i dette som jeg burde forstå?

Mennesker som har sex sammen ser Gud på som at de er ett kjød enten de er gift eller samboere,men Gud har ønsket ekteskap for mennesker for å skape trygge rammer,så det er hans tanker for alle mennesker.

Folk burde nok sette seg mere inn i Guds tanker ang dette med brudd i ekteskap og være varsom med å snu ryggen til uten å ha vært i hus med ethvert ektepar som bryter med hverandre.

Mennesker så ikke hva som hendte,men det gjorde Gud og han dømmer rettferdig og han dømmer enhver utfra bevisst ondskap som blir begått mot ektefelle/barn.

Så da sier jeg bare : " Lykke til med fordømmelse ,dere som føler behov for det,men dagen kommer da dere kanskje dømte dere selv til fordømmelse for å ha utestengt mennesker som med god grunn måtte bryte ut av ekteskapet".