Når ord ikke finnes for beskrive det som skjer.

Jeg tror det er viktig at mennesker forstår hva offer kan føle etter slike hendelser.......
Datteren som sitter igjen og har måttet få to søstre,far og mor begravet klandrer ikke sin far for at han tok livet av både mammaen,og begge søstrene og seg selv,og det er sterkt når den som sitter igjen klarer dette,viktig å ha respekt for de som klarer det. Og andre ganger må offer få reagere på andre måter ,jeg er svært enig med uttalelser som kommer fra Gamlund,han sier : 
– Jeg sympatiserer med dem som føler hat etter en grov ugjerning. Følelsen er en naturlig del av det å være menneske. En skal ikke være engstelig for å kjenne på den. Faktisk kan det være uttrykk for noe positivt. Det vitner om at du reagerer moralsk på en urettmessighet begått mot deg, og det tror jeg kan være nyttig, sier Gamlund.Ingen ord dekker dette.

NYHETENYHETER

 

Hovedinnhold

 Pappa drepte mamma og søstrene mine
MISTET ALLE: Lene Stølen
 (28) opplevde at faren hennes tok livet av mor og to søstre. Alle fire ble begravet i Sveio kirke. Foto: Hugo Bergsaker/PrivatMISTET ALLE: Lene Stølen (28) opplevde at faren hennes tok livet av mor og to søstre. Alle fire ble begravet i Sveio kirke. Foto: Hugo Bergsaker/Privat
(VG Nett) 21 år gammel måtte Lene M. Stølen velge blomster og kister til hele familien sin.
 

VG følger

Tips oss!


Tips Anne Vinding og Tanja Irén Berg.

33 barn drept og dødelig mishandlet av sine foreldre
** Ingen har komplett oversikt over hvor mange barn som er drept i Norge siden 1979.
** VG Nett har etter grundige undersøkelser funnet at 27 barn er drept av sine egne foreldre siden 2000. I tillegg er seks barn blitt tatt livet av med dødelig vold.
** Ingen har forsket på årsakene til barnedrap siden 1979.
** Samtidig er spørsmålet om obligatoriske dødsstedsundersøkelser når barn dør plutselig og uventet enda ikke avgjort, fordi privatlivets fred og voksnes personvern veies opp mot små barns rettssikkerhet.

Mandag 20. januar 2003 ble Oddvard Stølen (50) fra Sveio i Hordaland funnet drept sammen med kona Kari (48) og datteren Nora (18) på sitt eget soverom. Den multihandikappede datteren Stina (12) ble funnet død i sin egen seng. Familiefaren tok hele familien unntatt eldstedatteren med seg i døden.

Lene Mækeland Stølen hadde flyttet hjemmefra, og var på hybelen i Haugesund da en venninne ringte med den fryktelige beskjeden.

- Jeg husker ikke så mye av den dagen. Det som skjedde er tungt og vanskelig, og vil prege meg resten av livet, sier Lene Stølen (28), syv år etter drapene.

Hun forteller at hun leier ut barndomshjemmet der hennes far, mor og søstrene Stina og Nora ble funnet drept. Hun vil aldri orke å flytte tilbake til huset der hele hennes nærmeste familie ble utslettet.

Leter etter svar

27 barn under 15 år er drept av sine foreldre siden 2000, viser en gjennomgang VG Nett har gjort. I tillegg er seks barn blitt mishandlet til døde av sine foreldre.

Les også:33 barn drept og dødelig mishandlet

Har du tanker eller erfaringer omkring temaet?
Klikk her for å dele dem med våre lesere!

Den såkalte Sveio-saken er en av de norske drap-selvdrapssakene som har fått mye oppmerksomhet i media. Fortsatt er mange spørsmål ubesvarte, som hva det var som fikk familiefaren til å ta livet av kona og to av sine barn.

DREPT AV SIN FAR: Stina Mækeland Stølen (12). Foto: PrivatDREPT AV SIN FAR: Stina Mækeland Stølen (12). Foto: Privat


- Norske menn som dreper et nært familiemedlem, er ofte havarerte menn som har tapt ansikt og mistet kontrollen over livet sitt, sier lege Siri Lerstøl Olsen (28). Sammen med psykiatriprofessor Gustav Wik og Karen Galta har hun skrevet boka «Mord-selvmord i nære relasjoner».

Faren til Lene Stølen var arbeidsledig. Han ble permittert fra jobben som skipper i kystfart. På grunn av nedgangstider i oljevirksomheten var det ikke oppdrag for skipet. Han gikk til lege med lungeproblemer og ryggsmerter, slet økonomisk og var bekymret for familien sin.

I boka skriver forfatterne at de tror depresjon kan være medvirkende årsak i Sveio-drapet.

Taxisjåfør ante uro

En taxisjåfør i den lille bygda med under 5 000 innbyggere kjørte opp til familien Stølen på Vågå i Sveio i Hordaland den kalde januarmandagen i 2003. Sjåføren skulle kjøre husets yngste datter Stina til skolen, men den psykisk utviklingshemmede 12-åringen kom ikke ut. Ingen svarte da han ringte på døren.

Da 7. klassingen Stina ikke dukket opp til dagens avtalte vaksine på helsestasjonen, slo skolen alarm. Flere familiemedlemmer og venner dro hjem til huset, og ringte Lene for å spørre om tillatelse til å krype inn gjennom et kjellervindu.

- Jeg husker at jeg tenkte at de var kidnappet eller noe, sier 28-åringen til VG Nett.

Hun var totalt uforberedt på hva de fant inne i huset. Synet var grusomt, har hun blitt fortalt.

Det var familien Stølens slektning Sølvi Thuestad og ektemannen som fant den døde familien.

Tiden sto stille

- Verden stoppet opp, tiden sto stille. Vi skrek og gråt om hverandre. I tiden etterpå har vi aldri slappet ordentlig av. Vi lever på en måte hele tiden med en frykt for at noe grusomt skal skje, forteller Sølvi Thuestad.

Saken fortsetter under bildet.

DREPT HJEMME: I dette barndomshjemmet ble Lene Stølens familie drept. Foto: Hugo BergsakerDREPT HJEMME: I dette barndomshjemmet ble Lene Stølens familie drept. Foto: Hugo Bergsaker


Lenes far hadde tatt livet av alle fire. Fem dager før drapet var moren hennes på besøk. Da virket alt normalt. En uke senere måtte Lene velge fire kister, blomster og sanger til begravelsen.

Les også:Antall barnedrap halvert i Sverige

- Fryktelig

Nabo Knut Mækeland (69) forteller VG Nett at det som skjedde i Sveio, var svært opprivende for hele lokalsamfunnet.

- Det er fryktelig vanskelig å forstå den tanken man har når man ikke ser enden og bestemmer seg for å gå. Det er uforståelig at han valgte å ta sine med seg. Han må ha tenkt «de klarer seg ikke uten meg», sier Mækeland til VG Nett.

Det å vise seg svak og å be om hjelp, er ifølge forskere ikke like akseptert for menn som for kvinner.

- De skjuler ofte sine problemer, og ønsker å ordne opp selv. I enkelte tilfeller kan de bli farlige, konkluderer lege og forfatter Siri L. Olsen.

- Han var så snill

- Pappa var en kjekk mann som alltid var blid. Han var bare snill, forteller Lene M. Stølen.

Hun vil aldri få et klart svar på hvorfor faren handlet som han gjorde. Hver dag tenker hun på det. Hun sliter med å forstå. Samtidig må hun gjøre seg sterk for å leve videre.

Saken fortsetter under bildet.

I SORG: Skolen flagget på halv stang
 da eleven Stina (12) ble funnet drept. Foto:I SORG: Skolen flagget på halv stang da eleven Stina (12) ble funnet drept. Foto:


- I tiden etter drapene fikk jeg tilbud om å snakke med en psykolog. Etter hvert fikk jeg like godt utbytte av å snakke med familie og venner, forteller 28-åringen.

Lene flyttet tilbake til Sveio etter drapene, og bodde i mange år hos Sølvi Thuestad som hun kaller tante. Fortsatt har de daglig kontakt.

- Vi har alltid hatt et godt forhold, og det er jeg glad for. Lene er et enestående menneske som har tålt mye. Hun er som en datter for meg, sier Sølvi Thuestad til VG Nett.

Hun kan fremdeles ikke forstå at familien hennes er borte.

- Vi hadde alltid et nært og godt forhold. Vi hadde jevngamle barn, og reiste på ferier sammen, forteller Sølvi Thuestad. Hun er niese av det døde ekteparet, men som følge av alder var det barna hennes som kalte dem for onkel og tante.

LES OGSÅ:Ingen kan forklare motivet etter Sveio-drapene

Oftest far som dreper

Forfatter Siri Lerstøl Olsen vet at menn som dreper sine nærmeste i et utvidet selvmord, har flere felles trekk:

- De er etniske nordmenn, ofte mellom 40 og 50 år. Middel- eller overklasse. Har sjelden kriminelt rulleblad. Ofte er de utsatt for samlivsbrudd. De er ressurssterke og pliktoppfyllende.

- Vanligvis er det menn som er gjerningsmannen i familiedrap. Det er også en viss forskjell mellom kvinner og menn når de går til så drastiske skritt: Kvinner tar livet av seg selv og sine barn, men aldri sin mann. Menn derimot tar også ofte livet av kona i tillegg til barna, konkluderer forfatteren.

FORSKET: Siri Lerstøl Olsen vet at 25 prosent av personer som dreper familiemedlemmer, også tar sitt eget liv. Foto: PrivatFORSKET: Siri Lerstøl Olsen vet at 25 prosent av personer som dreper familiemedlemmer, også tar sitt eget liv. Foto: Privat


- En av fire personer som tar livet av noen i nær relasjon, tar også sitt eget liv, ifølge Lerstøl Olsen.

Vil fjerne mystikken

Lene Mækeland Stølen har flyttet til Sandnes for å få avstand fra bygda med de vonde minnene. Hun har vært i huset der drapene skjedde flere ganger etterpå, men det er tungt.

- Jeg klarer nesten ikke å gå inn i huset, forteller 28-åringen.

Hun bærer ikke nag til faren. Hun tenker at han må ha vært svært fortvilet. Av og til tenker hun på hva som hadde skjedd dersom hun selv var hjemme den dagen i januar 2003.

- Jeg hadde rom i kjelleren. Enten kunne han tatt meg også, eller så ville jeg kanskje vært den første som oppdaget det. Det har jeg tenkt mye på, selv om jeg prøver å la være, avslutter hun.

 
Hold musepekeren over hvert bilde for å lese mer
Kristina Hunsbedt (2) fra Kvinesdal ble skutt av faren som også tok sitt eget liv 5. juli 2000. Moren forsøkte fortvilet å
 varsle om at faren var ustabil og truende forut for drapet. Hun hadde flyttet fra ham fem måneder før drapet, og dagen før han tok livet av datteren skal han ha sagt til moren: - Hvis jeg ikke får deg tilbake, får du ingen av
 oss.
Kristina Hunsbedt (2)
Gutt
 (2 måneder) fra Bryne døde på sykehuset i Stavanger 5. september 2000 etter at faren hadde forlatt ham hardt skadet på trappen til sykehuset. Moren var innlagt på sykehuset og far skulle passe sønnen alene. Faren ble pågrepet
 i Thailand og dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge. Straff: 5 år og erstatning på nesten 140.000 kroner til mor.
Gutt (2 måneder)
Hugo Ariel Miranda ble drept av sin torturskadde far på Haramsøy 6. august 2001. Hugo Ariel døde av kullosforgiftning
 da faren satte fyr på familiens hus. Faren tok også livet av Hugo Ariels bror, søster og mor da han tente på huset. Han tok også sitt eget liv. Moren ønsket å avslutte samlivet, og hadde bedt politiet om voldsalarm.
Hugo Ariel Miranda (7)
Hector Simon Miranda (5)
 ble drept av sin torturskadde far på Haramsøy 6. august 2001. Hector Simon kjempet i et døgn på sykehuset før han døde av kullosforgiftning etter brannen faren startet i familiens hus. Faren tok også livet av Hector
 Simons bror, søster og mor da han tente på huset. Han tok også sitt eget liv. Moren ønsket å avslutte samlivet, og hadde bedt politiet om voldsalarm.
Hector Simon Miranda (5)
Maria Alexandra Miranda (3) ble drept av sin torturskadde far på Haramsøy
 6. august 2001. Maria Alexandra døde av kullosforgiftning da faren satte fyr på familiens hus. Faren tok også livet av Marias to brødre og mor da han tente på huset. Han tok også sitt eget liv. Moren ønsket å
 avslutte samlivet, og hadde bedt politiet om voldsalarm.
Maria Alexandra Miranda (3)
Jente (5 mnd) fra Bergen døde etter skadene som faren påførte henne. I september 2001 ble faren dømt for å ha slått den lille jentas hode eller ristet henne så kraftig at hun ble påført brudd på
 hodeskallen og døde sykehuset 2. november 1999. Far og mor bodde ikke sammen da mishandlingen skjedde. Faren ble dømt til 7 års fengsel og en erstatning på 70.000 kroner til mor.
Jente (5 mnd)
Kristoffer Vollan (5) fra Brandval i Hedmark ble drept av sin far 29. september 2002.
 Samme helg som moren Anne-Grethe Vollan tok med seg barna til hytta for å skilles, kom ektemannen etter med en AG3. Han brøt seg inn i hytta når de sov, og skjøt både kona, barna og seg selv. Alle døde.
Kristoffer Vollan (5)
Annette Vollan (11) fra Brandval i Hedmark
 ble drept av sin far 29. september 2002. Samme helg som moren Anne-Grethe Vollan tok med seg barna til hytta for å skilles, kom ektemannen Morten etter med en AG3. Han brøt seg inn i hytta når de sov, og skjøt både kona, barna
 og seg selv. Alle døde.
Annette Vollan (11)
Jente (11) fra Steinkjer i Sør-Trøndelag var alene hjemme sammen med sin stefar da han drepte henne 28. september 2002. Stefaren var påvirket av narkotika da han drepte jenta. Han hadde tidligere drept samboeren sin, og ble dømt
 til forvaring.
Jente (11)
Jente (3) fra Trondheim
 ble drept av sin stemor 5. november 2002. Stemoren ble dømt for drap, men hevdet at hun og barnet falt ned en trapp, og at hun ble liggende bevisstløs oppå barnet. Stemoren fikk en 11 års fengselsstraff.
Jente (3)
Jente (3 måneder) fra Bergen ble mishandlet så kraftig over flere
 uker i mars og april i 1999 at hun til slutt døde. Hun hadde hodeskader, et dusin benbrudd i ribben, armer og ben. Dommen slår fast at jenta gjennomlevde et inferno i ukene før hun døde. Begge foreldrene hadde rusproblemer da mishandlingen
 skjedde. De ble dømt til fire års fengsel hver i desember 2002.
Jente (3 måneder)
Stina Mækeland Stølen (12) ble drept sammen med sin søster Nora (18) og moren Kari S. Mækeland Stølen 20. januar 2003 i Sveio i Hordaland. Faren hadde vært permittert fra jobben, hadde problemer med økonomi
 og helse, og var bekymret for familien sin. Han drepte alle tre, før han tok sitt eget liv. Datteren Lene var ikke hjemme da drapene skjedde.
Stina Mækeland Stølen (12)
Gutt (1) fra ble skutt og drept av farens maskinpistol på ørland hovedflyplass
 17. juni 2003. Faren var offiser i Forsvaret, og tok også sitt eget liv.
Gutt (1)
Ikran (2) ble drept sammen med søsteren (2 mnd) og moren i Oslo 11. januar 2003. Moren hadde nylig flyttet fra barnas far (29) da han drepte familien med kniv. Han ble dømt til tvungen psykisk helsevern.
Ikran (2)
Idil (8 mnd) ble drept sammen med søsteren (2) og moren i Oslo 11.
 januar 2003. Moren hadde nylig flyttet fra barnas far (29) da han drepte familien med kniv. Han ble dømt til tvungen psykisk helsevern.
Idil (8 mnd)
Jente (4 uker) ble drept i Drammen 15. desember 2003. Faren ristet datteren så kraftig at hun ble påført såkalt ²shaken
 baby syndrom². Hun ble slått mot en vegg eller dørkarm, og fikk brudd i hodet. Faren ble dømt til fem års fengsel, men nektet at han hadde påført barnet noe.
Jente (4 uker)
Jente (5) fra Oslo døde på sykehuset 23. oktober
 2005 etter at moren forsøkte å drukne henne. Moren var psykisk syk og var derfor ikke strafferettslig tilregnelig.
Jente (5)
Sindre (1) ble kvalt av sin egen mor gjentatte ganger. Han døde på Ullevål sykehus 4. mai 2005 etter at moren hadde blokkert den lille guttens luftveier
 slik at han sluttet å puste, fikk hjertestans og det oppsto hjerneskade. Moren ble dømt til syv års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge, samt erstatning på 100.000 kroner til guttens far og 100.000 kroner
 til broren.
Sindre (1)
Christoffer Kihle Gjerstad
 (8) ble funnet død i sin egen seng i Sandefjord 2. februar 2005 med omfattende hodeskader og skader på kroppen. Han døde av skadene. Stefaren ble dømt til 8 år fengsel for den dødelige mishandlingen og erstatning til
 Christoffers far med 75.000 kroner.
Christoffer Kihle Gjerstad (8)
Jente (3) bodde i Sandvika i Bærum med sine polske foreldre. Faren, som jobbet som håndverket i Norge, tok livet av jenta og kona (27) med kniv den 16. april 2006, før han drepte seg selv i skogen.
Jente (3)
Gutt (9) fra Årnes, ble funnet død i
 en bil i Sørum på Romerike. Moren fikk vite at hun selv var alvorlig syk, og tok livet av sønnen og seg selv. Begge døde av kullosforgiftning 12. mai 2006.
Gutt (9)
Kristian Langaas (14) fra Nøtterøy ble drept av sin far i november 2006. Faren drepte sønnen, kjæresten og faren, og til slutt seg selv
 da han ble omringet av politiet på et jorde i Vestfold. Farens nye kjæreste skal ha ønsket å avbryte forholdet.
Kristian Langaas (14)
Nafisa Shaheen Khan (13) var den yngste av tre søstre som ble drept av storebroren på Kalbakken i Oslo 1. oktober 2006. De to andre
 søstrene var 24 og 27 år. Storebroren, som forsørget familien, ble dømt til 21 års fengsel.
Nafisa Shaheen Khan (13)
Arianne Johansen (12) ble drept av faren hjemme i familiens hus i Stavanger 30. januar 2007. Faren drepte også jentas mor og lillebror før han tok
 sitt eget liv. Familien ble funnet død sammen på badet av vaskehjelpen. Faren var under sterkt press på jobben den siste tiden, og skal ha varslet om det kommende drapet i en epost til sine sjefer.
Arianne Johansen (12)
Victor Johansen (8) ble drept av faren
 hjemme i familiens hus i Stavanger 30. januar 2007. Faren drepte også guttens storesøster og mor før han tok sitt eget liv. Familien ble funnet død sammen på badet av vaskehjelpen. Faren var under sterkt press på jobben
 den siste tiden, og skal ha varslet om det kommende drapet i en epost til sine sjefer.
Victor Johansen (8)
Solveig Davies Landa (10) døde i en ulmebrann på Byåsen i Trondheim 30. mai 2007. Moren drepte også seg selv og Solveigs søster i ulmebrannen hun startet i familiens hjem. Barnefordelingen etter skilsmissen var ikke avklart
 da drapene skjedde.
Solveig Davies Landa (10)
Nanne
 Andrea Davies Landa (12) døde i en ulmebrann på Byåsen i Trondheim 30. mai 2007. Moren drepte også seg selv og Nanne Andreas søster i ulmebrannen hun startet i familiens hjem. Barnefordelingen etter skilsmissen var ikke avklart
 da drapene skjedde.
Nanne Andrea Davies Landa (12)
Gutt (13) ble funnet drept i familiens bolig på Nedre Stavset på Byåsen i Trondheim 10. juni 2007. Faren knivstakk først sønnen til døde før han ringte sin andre sønn (12) og ba han komme hjem for å
 se broren dø. Faren ble dømt til 20 års fengsel i Frostating lagmannsrett. Retten konkluderte med at drapet var brutalt, målrettet og bar preg av avretting. Faren ble også dømt til å betale totalt 875.000 kroner
 i erstatning til ekskona og de to gjenlevende barna.
Gutt (13)
Alexandra Bohnhorst (5) ble drept hjemme hos sin far i Kragerø 6. mai 2008. Han slo i hjel datteren med en slegge, før han kjørte den døde femåringen hjem til ekskjærestens hus. Senere det samme året begikk
 han selvmord på cellen i Skien fengsel. Foreldrene var uenige om omsorgen, og farens nye kjæreste skal ha ønsket å avbryte forholdet.
Alexandra Bohnhorst (5)
Fredrik Rossow (6) ble funnet død hjemme hos sin far 24. august 2008 på Kapp i Østre Toten. Faren hadde først tatt livet
 av Fredrik før han også tok sitt eget liv. Foreldrene hadde nylig flyttet fra hverandre, og faren hadde psykiske problemer.
Fredrik Rossow (6)
Gutt (5) ble knivdrept av faren på Grefsen i Oslo i august 2008. Faren tok også livet av guttens lillebror og mor. Moren skal ha tryglet sin 44 år
 gamle mann om å søke hjelp for psykiske problemer da familien kom til Norge fra Irak. Hun ønsket også å skille seg fra mannen. Mannen er dømt til tvungen psykisk helsevern.
Gutt (5)
Gutt (8 mnd) ble knivdrept av faren på Grefsen i Oslo i august 2008. Faren tok også
 livet av guttens storebror og mor. Moren skal ha tryglet sin 44 år gamle mann om å søke hjelp for psykiske problemer da familien kom til Norge fra Irak. Hun ønsket også å skille seg fra mannen. Mannen er dømt til
 tvungen psykisk helsevern.
Gutt (8 mnd)
Malvin Igland (8) fra Haugesund ble funnet drept i sitt hjem mandag 1. mars 2010. Faren tok først livet av gutten, så seg selv. De ble funnet av Malvins farmor.
Malvin Igland (8)
     
 

 

What a crazy and Evil world......when people close their eyes ,THE DEVIL take children to THE Big hell in this world........in THE same world as rich people who close their eyes live.......but they just close their eyes when THE children cry , cause they been rich when children get through hell in THE world bevares OF rich people..Rich people get more money cause of poor and lonely children all over the world........
That is THE Big bad truth and that makes me cry in my Heart cause children need and deserves respekt,honestly and a home with parents that love them.......
.Children are created by God and he just want people take good CARE OF CHILDREN ALL OVER THE WORLD....... 
Written by Torill Erdal in Norway..... www.torilla.org
 

Hundrevis av barn dumpet på vei til USA

Hundrevis av mellomamerikanske barn er funnet i Mexico, åpenbart dumpet av menneskesmuglere som skulle hjelpe dem til USA.

aftenposten.no