En film som handler om mobbing.

Læreren mobbet han ut av skolen....men han lot seg ikke knekke.

 

...
GULLGUTT: Etter mye motgang kunne endelig Joachim Olsen stå øverst på seierspallen. Foto: Privat
 

Læreren mobbet ham ut av skolen

Joachim Olsen (17) ble mobbet av læreren på Rjukan videregående skole fordi han er same. I helga ga han svar på tiltale ved å vinne NM-gull.

 

 
Publisert 26.03.2014 kl 09:06 Oppdatert 26.03.2014 kl 12:10

Tips en venn på e-post:

 

– Det var en deilig revansj for meg å bli norgesmester etter alt jeg har vært igjennom, sier Joachim Olsen til Finnmark Dagblad.

MOBBET AV LÆREREN

Karasjokgutten dro til Rjukan videregående skole høsten 2012. Målet var å bli en bedre scootercrosskjører. Men slik skulle det ikke gå. Blant annet skal læreren ha etterliknet Joachim Olsens samiske dialekt. Mobbingen pågikk i månedsvis uten at Joachim fortalte det til foreldrene sine.

– Jeg hadde ikke samvittighet til å fortelle om mobbingen. De hadde tross alt betalt masse penger for å sende meg sørover. Derfor holdt jeg det for meg selv, selv om det var veldig tungt, sier en ærlig 17-åring.

SPRAKK TIL SLUTT

Til slutt kunne ikke Joachim holde på hemmeligheten lenger. Han valgte å fortelle foreldrene sine om hva som egentlig foregikk på skolen. Mamma Inger Anne Utsi reagerte sterkt på sønnens mobbehistorie.

– Det er det verste en mor kan oppleve. Jeg ble så sint at det kokte i topplokket mitt. Du kan si det gikk noen sikringer i hodet. Det eneste jeg tenkte var: «Han skal ikke tilbake til Rjukan». Jeg følte det veldig ekkelt, og samtidig veldig hjelpeløst siden Joachim var så langt hjemmefra, sier Inger Anne Utsi.

– LÆREREN HAR SLUTTET

Rektor Roy Bjurholt ved Rjukan videregående skole bekrefter Olsens historie. Han beklager hendelsen på det sterkeste.

– Vi tok tak i saken med det samme vi fikk vite hva som hadde skjedd. Den aktuelle læreren har nå sluttet hos oss som en konsekvens av flere saker. Han nærmet seg også pensjonistalderen, sier Bjurholt. Rektoren sier skolen tar elevene på alvor.

– Vi aksepterer ikke mobbing på vår skole, sier Roy Bjurholt.

STOLT AV SØNNEN

I tillegg til mobbehistorien, har Joachim Olsen vært skaderammet. Brudd i kragebeinet og to brudd i ryggen har også skapt utfordringer for den nybakte norgesmesteren.

– Jeg nekter å la meg stoppe av motgang. Jeg blir heller motivert til å kjempe enda hardere. Derfor er det godt å kunne komme hjem til Karasjok med NM-gull i klassen Semi Pro Stock, sier Olsen.

Mamma Inger Anne Utsi sier at sønnen nå er kommet over den vanskelige tiden på Rjukan.

– Til tross for at han har hatt veldig mye motgang, har Joachim aldri latt seg knekke. Han gir seg ikke så lett. Med god oppbacking hjemmefra har han kjempet seg tilbake. Det er jeg veldig stolt over, sier Inger Anne Utsi. Hun vil også takke Terje Andersen og Øyvind Lindbäck for all støtte under NM.