Menn som lærer seg å gi uten å forvente noe tilbake er vis.

Torill's tankekrok:

Mannens natur gir for selv å få tilbake,men mannen har mulighet til å endre denne tankemåte ved å be Gud fylle han med visdom og kunnskap om å gi av et helt hjerte.

Den mann som kan være en god arbeidet uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann.
Den mann som kan være en god bestevenn uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann.
Den mann som kan være en god ektemann uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann.
Den mann som kan være en god far uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann.

Den mann vil få masse tilbake i form av visdom,velsignelse,fred og glede i og rundt seg.

Hvor mange menn gir noe uten å forvente noe tilbake?

Torill's tankekrok: Mannens natur gir for selv å få tilbake,men mannen har mulighet til å endre denne tankemåte ved å be Gud fylle han med visdom og kunnskap om å gi av et helt hjerte. Den mann som kan være en
 god arbeidet uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann. Den mann som kan være en god bestevenn uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann. Den mann som kan være en god ektemann uten å forvente noe tilbake,han er en vis
 mann. Den mann som kan være en god far uten å forvente noe tilbake,han er en vis mann. Den mann vil få masse tilbake i form av visdom,velsignelse,fred og glede i og rundt seg. Hvor mange menn gir noe uten å forvente noe tilbake?

 

 

Menn er så forskjellige...

DIKT OM MENN . ( Forfattet av Torill Erdal)

Ingen mannfolk er like,
noen er fattige ,noen er rike.
Noen er slu,ja grøss og gru,
Men andre er snille og veldig milde.
Jeg er glad at det er nettopp slik,
At den ene mannen ikke er den andre lik.

Kristne menns funderinger om kjærlighet/sex.

 

Menn, hva søker vi hos en kvinne?

Hva er forskjellen på oss kristne menn og verden når vi ser etter en kvinne?

Skal hun fylle alle våre selviske og egoistiske behov? 

Hva søker vi?
 
 
hmm Mange vansklige spm kanskje. Og svarer man ærlig blir det ikke mye dame på oss her inne
 
 
 
 
Ja det er vaskelige spørsmål, men de er viktige

Dette er spørsmål som jeg spør meg selv, er jeg som alle andre menn eller er det annerledes i mitt liv?

Hvis vi ser på Adam, så fikk han instruksjonen og oppdraget før han fikk Eva. Det var først etter å ha gitt navn til alle dyrene at Gud så at det ikke var godt for mannen å være alene.

Hvor er vi kristne menn i dag? Har vi motatt instruksjonen, vet vi hva Gud kaller oss til?
Kanskje vi menn skal våkne opp av søvnen og sette de første ting først. Med det på plass så setter vi kursen mot en god kone:), som Gud mer enn gjerne vil gi oss. Han ønsker å velsigne oss alt det han kan.
Tro ikke at jeg har alt på plass, jeg er underveis akkurat som dere.
 
 
 
 
Sitter her på et bibliotek og funderer litt. Om det hjelper noe. Husker jeg leste en bok som het mulighetenes ektemann. Finnes mye literatur om emnet. Særlig fra Amerika.
 
1. Tror nok ikke forskjellen er altfor stor på kristne/ikkekristne. Det som jeg tror er viktigst er at en er ganske likt engasjert i kristenlivet. Kjærlighet gjør blind og det er først når man er gift en får opp øynene sies det.

2. Bibelen sier mye om hvordan man skal være for hverandre. Man er skyldig til å gi hverandre alt. Husk at det ofte er slik: kvinner må ha det godt for å kunne glede seg over sex. Så egoisme er nok ikke den riktige vei.
 
3: hva søker vi menn? Vi søker en livsledsager som kan utfylle der vi menn ikke strekker til. Å være alene gir selvsagt mindre konflikter men alikevell går vi inn i et forhold med hodet først. Tror ikke på at den rette finnes. Det er mange som er den rette men det skulle vært optimalt og finne ei som tenkte litt mer som en mann. Da hadde vi forstått hverandre veldig bra.

Dette var noen raske tanker om emnet. Kunne vært skrevet masse om dette.

Alle burde lese boken Kjærlighetens 5 språk og ekteskapets 4 årstider av samme forfatter.
 
 
La ikke så lenge siden ut på faceboken et bilde av ei bok som var3til 4 tusen sider den handlet om hvordan forstå ei kvinne..... Er det så vanskelig å forstå oss lurer jeg på..... .Jeg trur at som kvinne har vi noen felles trekk kvinne til kvinne ,men det er faktisk ulikheter også .Ale kvinner ulike og unike som også mennene er. Kan noen nevne hva de søker hos kvinnene ? Hadde vore interessant:)
 
 
 
 
Gud har skapt mann og kvinne med forskjellige egenskaper. Jeg vil aldri gå så langt å si at Gud har gjort noen feil med det.. Jeg er enig i forrige innlegg.

Så til hva søker vi hos en kvinne: Det er ikke godt for mannen å være alene (sikkert ikke for kvinnen eller). Jeg tror ensomhets følelsen blir for stor i lengden. Det er godt å ha ei å sovne med og godt å ha ei å våkne til. 
Vi søker ei som vil være ei som tar imot kjærlighet. Og som kan gi kjærlighet. Kjærlighet er å gi og få.

Jeg tror de færreste mennn klarer å være i et forhold i lengden som ikke gir oss det vi setter kanskje mest pris på nemlig intimitet som fører til samleie. Dette er kjernen. så kan vi si at det er noe som hører med i ekteskapet men det som driver oss inn i et forhold med en kvinne er muligheten til å forplante oss. Men selv om man vet man ikke kan få flere barn er dette drivkraften i nesten alle menn. 

Vi søker mye annet i en kvinne også så som selskap, huslige ting som vi menn hater å gjøre like mye som dere. Ei å snakke med, ei vi kan stole på som ikke skravler i vei med ei vennine og sier "nå skal du høre"  så sant det ikke er om gode opplevelser da. Sum tilslutt her er: Vi søker ei som vi kan elske å bli elsket av.
 
Et viktig element i hva man søker burde være å finne en kristen kvinne som er glad i Jesus og som en kan gå sammen med på veien mot Himmelen.
 
 
 
 
Det er veldig lite fokus på disippelgjøring i norge, og beklagelig så har de fleste kristne menn samme standard som verdens menn. Vi mangler den himmelske kulturen.

Vi søker ikke Guds ansikt men hans hender. Snur vi oss rundt til ekteskapet så søker vi det samme der.

Rom 8:29
For dem som han forut kjente, dem har han også forut bestemt å bli likedannet med hans sønns bilde.

Alt er lagt til rette for at det skal skje i ekteskapet. Det er der vi lærer ubetingelse løst kjærlighet. Der er det ulikheter og svakheter på områder der vi vil at partneren skal være sterk, men ikke er det.

Det jeg søker hos en kvinne:

             Ønsker å la seg bli formet av Jesus.
             Tror at det som står i bibelen er sant.
             Har forstått at Guds drømmer for henne er bedre enn hennes egne drømmer.
             
Klart det er mange flere ønsker jeg har, men med dette på plass så kan vi gå videre. Jeg må også være den rette for henne.
 
 
 
 
Det var veldig fine og gode ønsker for kvinnen:)Det var så rent.....
Egentlig r jo det målet mitt og Å søke hans ansikt og ikke hans hender, jeg begynner å nærme meg hans hjerte å forstå hvor endeløs hans kjærlighet er,hans nåde..... Men så har vi ikke berre det åndelige aspektet men fysiske og psykiske som skal og passe inn....
 
 
Max... synes du er inne på noe riktig så bra her i svaret ditt...
Det handler om gi og få....fellesskap og felles interesser... Likeheter som binder oss sammen mer enn tidligere..
I allefall for oss godt voksne  :)

 
 
Her gjelder det å ha tunga rett i munnen.

Vi tolker åndelige ting åndelig og kjødelige ting tolkes kjødelig.

I et ekteskap mellom mann og kvinne finner vi de samme tingene i verden som vi finner i kristne ekteskap.
Men hva har Gud gitt/tenkt i et kristent ekteskap? som verden ikke har.

Nå er det ikke alle kvinner som vil ha en åndelig mann. Det bilde vi har av Gud vil også påvirke våre valg og ønsker.

Og det du skriver belive om å gi og ta, hva mener du med det, hvor henter du det fra?

Bibelen sier helt klart at mannen skal legge ned sitt liv for kvinnen på samme måte som Jesus la ned sitt liv for menigheten som er hans brud.

Det seksuelle er veldig nært det åndelige, bare så det er nevnt. Begge deler handler om intimitet og det er fint, for oss nesten godt voksne  :)
 
 
 
hei. Vi mennesker trenger å komme bort fra vår egoisme og materialisme å bli det Gud skapte oss til å være. Kjærlig, omsorgsfull, gi og tilgi som Jesus er for oss. Bibelen sier at "på grunn av dette, skal mannen forlate sin mor, far, hele hans familie og bli med til kvinnen som mann og kone --------" i det nye testamentet Bibelen sier at "en mann skal elske sin hustru som Kristus elsket menigheten "og hvordan gjorde Cgrist elsket menigheten? Ved å legge ned sitt liv for våre synder. Hvor mange menn i dag er klar til å elske som dette, hvor mange som er klar til å sacrifies sin tid, energi og leve for å gjøre et forhold arbeid med partneren sin? I begge kjønn, finner vi noen få mennesker er villig til å gjøre dette.
Dagens motto er "hvis det ikke fungerer, få ut"
Å finne en god kone eller mann, spør deg selv hva du bringe til bordet?
Dette er mer enn sex, mer enn følelsesmessig monbu jumbo, og dette er overlate ens lever i hendene på en annen person.
 

Pappaer/fedre.

 

PETCHY: 100% USENSURERT

Rett fra levra. Deal with it.

FAMILIELIVET

Om fedre som ikke er pappaer, og pappaer som ikke er fedre.

 50 KOMMENTARER

Kan man være far, men ikke pappa? Pappa, men ikke far? Definitivt.

[Før noen drar fram likestillingskortet og kaller meg en mannehater: du kan gjerne bytte ut «far/pappa» med «mor/mamma» i de fleste setningene under her for min del, jeg bruker bare egne erfaringer som utgangspunkt her. Based on a true story, kan man vel si.]

Det jeg vil fram til, er at i min verden er «Pappa» en hedersbetegnelse som ikke nødvendigvis har noen som helst sammenheng med det å være et barns biologiske far. Det er egentlig ganske lett å bli far. Du bidrar med en sædcelle og 9 måneder senere: vips – en baby. Ta-daaaa! Men en pappa… det er er han som skifter bleier og tørker gulp, som hjelper til med leksene, følger på fotballtrening, trøster når livet er kjipt, smører kveldsmat, setter plaster på skrubbsår, og setter foten ned når grensene testes. Blant annet.

Min sønn har en sånn far som aldri har vært en pappa. En sånn far som stilte seg likegyldig til hele svangerskapet, som ville ut og feste med kompisene sine under fødselen, som ikke hadde interesse av å ta ansvar for barnestell, og som kalte det «å være barnevakt» om han en sjelden gang måtte være alene med sønnen sin. Man er ikke barnevakt for sitt eget barn, vettu! Man er forelder. Det gikk som det måtte gå: jeg gikk. Uten at dét trenger å utbroderes noe mer. I årene som fulgte pushet jeg på for at sønnen vår skulle få ha kontakt med faren sin, men det ble etter hvert åpenbart at det ikke var av videre interesse. Avtaler ble brutt, et lite barnehjerte knust gang på gang – og jeg plukket opp bitene og trøstet. Når jul etter jul og bursdag etter bursdag passerer, uten så mye som et kort… Sånt kaller ikke jeg å være en pappa, altså. Da fortjener du søren meg ikke den hederstittelen.

«Any guy can be a father, but it takes a real man to be a Dad»

Mye sannhet i det uttrykket, spør du meg.

Bare så det er sagt: Jeg mener ikke at man ikke er en god pappa om man ikke bor sammen med barna sine hele tiden. Jeg vet det er mange supre pappaer der ute som så gjerne ville hatt mer enn «annenhver helg og én dag i uka» med ungene sine, og jeg har ofte undret meg over mødre som helst ikke vil «dele» barna med pappaen etter et brudd – minst like ofte som jeg har undret meg over fedre som ikke ønsker å ha samvær med barna sine. Jeg skulle strukket meg langt for at min sønn kunne hatt et godt forhold til, og mer kontakt med, sin far. Men det var en digresjon.

Men, kan man være pappa uten å være far da? Javisst kan man det! Nå har nemlig min sønn også en pappa; en fantastisk flott, raus og snill bonuspappa. (Jeg foretrekker uttrykket bonuspappa, det høres mye bedre ut en stefar. Bonus – da får man jo automatisk positive assosiasjoner.) Fra dag én har han tatt imot min sønn med åpne armer, og jeg kan med hånden på hjertet si at han er mer pappa for gutten min enn det hans biologiske far noensinne har vært. Han er med på foreldresamtaler og skolearrangementer, han hjelper med leksene, bygger Lego, setter grenser når det trengs og deler ut ros når det fortjenes. Og så er han sabla god på å spille Minecraft, og til å plukke flis ut av små barneføtter når mammaens tålmodighet ikke strekker til. Der har du en som har gjort seg fortjent til pappatittelen.

Jeg har lyst å heie litt på alle de engasjerte og tilstedeværende pappaene der ute, jeg! Kjære alle dere som er barnas rollemodeller og superhelter i hverdagen – enten dere er biologiske pappaer, bonuspappaer, adoptivpappaer eller fosterpappaer. Dette innlegget er til dere – og spesielt til min kjæreste og samboer, som er verdens beste bonuspappa (heeelt objektivt sett, såklart)!
Dere ruler! ♥

*Merknad: Jeg setter pris på kommentarer, enten dere er enige med meg eller ikke – en god diskusjon er bare fint! Men personangrep og usaklige, usmakelige, stygge og direkte ufine kommentarer som ikke har noe å tilføre debatten vil bli slettet. Troll er ikke velkomne her.

 

Sitat fra nettet : når menn er er i et fast forhold så er ofte ikke mannfolk kjent for å være veldig observante, generelt sett. Så dersom han legger merke til at en kollega eller venninne har endret frisyren eller noe annet ved utseendet, kan det oppfattes som at han allerede har kikket på henne – litt mer enn det som er vanlig.

Men som mann skal man selvsagt ikke måtte virke sur og tilbakeholden med komplimenter, og Kruger kommer med et tips om hvordan han skal vite om det er ok å si noe pent om en annen dame eller ikke. Dersom en annen fyr hadde sagt det samme til dama di, hadde du likt det selv? Hvis ikke, hold munn.

Så gjenstår det da - er damene for senisitve, eller er mannfolka for lite følsomme? Er hun for rask til å bli sjalu, eller har hun grunn til å tenke at han vil nedlegge alle bare han får sjansen?

Emilie Næreng skriver ang menn følgende : Ellers er det ALLER viktigste jeg kan si til en gutt……
Kun utseende holder ikke: generelt liker jeg egentlig ikke så godt «de kjekke guttene», fordi jeg stadig får erfaring med det samme: de har alltid dratt damer, og har dermed ikke måttet lære seg de fine kvalitetene jeg har skrevet om over. Gutter som kanskje ikke har det perfekte ytre, lærer seg å spille på andre ting, og det er det som varer i lengden!! Ingenting slår en god personlighet og gjennomgående sjarm. En dyp utringning på t-skjorta og cheesy pick-up-lines fungerer i hvert fall ikke på meg.

På spørsmål : " hva behøver ei kvinne fra en mann i et forhold for å være trygg ? På dette så svarer menn mye rart,og tydelig at mange ikke forstår hva jenter egentlig trenger fra en mann..... Les hva en mann skriver : 
Følgende ble svart at :

det betyr vel at du som mann skal:

- drepe edderkopper
- holde opp døra
- kjøpe sjokolade når "tida" er kommet
- skifte lyspærer
- skifte dekk
- være hobbymekaniker på alt av elektronisk og mekanisk i hjemmet.

MEN det er ikke godt nok gutter : 

Les hva Sofie Kvelland råder menn til i sin blogg :

Det kom utrolig mange positive tilbakemeldinger på det innlegget jeg hadde om 20 ting vi jenter kanskje ikke visste om gutter, så tenkte jeg skulle slå til med et til! Denne gangen som overskriften sier, 20 ting dere GUTTER kanskje ikke visste om jenter! Er selvfølgelig ikke alle jenter som er enige i det som står her, men gjennomsnittlig  Det er ikke alt som står her som er like seriøst, HUSK det! Jeg sier heller ikke at dette er SÅNN en perfekt gutt må være. 1: De fleste jenter liker å bli kalt for nydelig, vakker og fantastisk, isteden for sexy/hot. Jenter setter mye større pris på om dere gutter kommer med komplimenter som en ikke hører så ofte.

2: Vi jenter digger når gutter legger merke til små ting, som f. eks om jenta har klippet seg, faller det i god favør om du forteller henne hvor fint du synes det er FØR hun sier at hun har vært hos frisøren. Dette viser da at du er oppmerksom og følger med på henne, samt at du virkelig synes det er fint. Hvis hun sier til deg at hun har ordnet håret blir du nesten tvunget til å fortelle henne at du syntes det ble fint, noe som blir lite troverdig. Dette får henne til å gruble over om du virkelig mente det, eller ei.

3: Jenter HATER playere! Derfor kan det å være player sjeldent gi deg noe mer enn én til to ganger. Så raskt andre finner ut hvordan du egentlig er, skal du ikke se bort i fra at du ender opp med et smertefullt klask på kinnet.

4: Det er mange gutter som ikke tør å snakke til jenter, men jeg kan garantere dere - jenter ELSKER gutter som er pratsomme. Kleine stillheter er virkelig ikke bedre enn å si noe dumt. Så gutta - SNAKK!

5: Noe av det mest irriterende jenter vet om er gutter som bare viser følelser over Facebook eller MSN. Å fortelle en jente over Facebook at du har følelser for henne, kan hvem som helst gjøre. Så dere - fortell henne det face 2 face, da det blir mye mer troverdig og ekte.

6: Gutter som spiller gitar er elsk. Det slår aldri feil, og vil nok aldri gjøre det heller. Det er SÅ sjarmerende! Det samme gjelder smilet til en gutt også. Har du et fint smil, er det absolutt ikke noe poeng i å skjule det.

7: Flere jenter tenker en del på hvordan de ser ut, så derfor er det viktig at dere gir komplimenter om dere tenker noe positivt om henne. Ikke hold tilbake! Vi får aldri nok komplimenter. Over og ut.

8: De fleste jenter elsker å bli kilt, massert, stelt med o.l. Vi jenter liker å føle oss trygge, så gjør alt for å få oss til å føle oss spesielle. Og en ting til - en klem for mye, skader heller ingenting.

9: ÈN GANG FOR ALLE - Det er INGENTING galt i å vise følelser. Det viser bare at du bryr deg om jenta, og at du er ekte. 

10: Det er mange gutter som ikke føler seg bra nok for jenter, men vi ser ikke bare på utseendet til gutten. Dette er viktig å vite: har man en bra personlighet og et pent smil, vil du sjarmere utrolig mange jenter. Har gutten en herlig personelighet blir han også automatisk mye kjekkere i jentas øyne.

11: Å være jente er virkelig ikke lett, spesielt ikke i tenårene. Det er ikke til å legge skjul på at det ligger en del press på oss jenter når det kommer til utseendet. Gjør man en ting feil, florerer det av rykter i ettertid. Selvfølgelig blir hun også kalt for hore, noe som blir dratt HELT ut av sammenheng. Man er virkelig ikke en hore selv om man dekker til ansiktet med et tykt lag sminke. Viktig å ikke bruke ordet "hore" i feil sammenheng, for det sårer.

12: Det har blitt sagt at jenter tenner på gutter som er flinke med barn, trener, har en fin klesstil, kan lage mat, spiller trommer/gitar, synger o.l - og det er sant! Så gutta - sett i gang!

13: (GJELDER beliebers) Det er ikke til å legge skjul på at Justin Bieber generelt sett er over gjennomsnittet likt av oss jenter (selvfølgelig ikke alle). Derfor trekker du det lengste strået om du som gutt støtter Justin. Du er ikke nødt til å være en blodfan, men om en belieber elsker JB, og du sier han er homse for å tøffe deg, da kan du pakke kofferten og reise langt vekk.

14: Av en eller annen grunn har vi jenter fått for oss at vi ikke kan kjøre bil, men det kan vi faktisk. I 2012 burde dere ha fått med dere at vi jenter ikke bare hører til på kjøkkenet.

15: Når det kommer til filmvalg med kjæresten, så styr unna å se en actionfilm o.l (med mindre jenta liker det). Gå heller for "Titanic", "A Walk To Remember" eller "Dear John". De er alle sikre vinnere. Forhåpentligvis er det DU som ender opp med å trøste henne etterpå.

16: Når jenter er sure, betyr det ikke nødvendigvis at det er grunnet mensen. Det kan være en hvilken som helst annen grunn til det, så spar deg for den kreative standardkommentaren dere gutta har fått for seg å si når jenter er sure: "Har du mensen eller?''. DA kan jeg garantere deg at hun ender opp bare ENDA surere. 

17: Jeg vet ihvertfall med meg selv at jeg liker å bli kalt for noe personlig, så f. eks å bli kalt for etternavnet sitt en gang i blant, slår aldri feil. Det føles som om personen bryr seg så mye mer da. Når en gutt sa til meg: ''Snakkes da, Kvelland'', betydde det mye mer enn om han hadde sagt "Snakkes!'' Rart det der.

18: Det verste du kan gjøre når en jente er stresset, er å be henne om å slappe av. Spar deg for den kommentaren, og få henne heller til å slappe av.

19: At en gutt gidder å være med på å gjøre typiske jenteting er fantastisk. Bli med henne på shopping kun én gang, og hun er storfornøyd! Vet dette punktet kanskje ikke gjorde dere gutta så fornøyde, men... 

20: Angående sex, kan det være store forskjeller mellom gutter og jenter, og som oftest er det jenta (ikke alltid) som har lyst til å vente med det. Derfor er det veldig viktig å lytte til henne, og for all del - IKKE press henne til å gjøre noe hun ikke ønsker. GYLDEN regel, gutta!

Hva synes dere gutta, noe dere ikke visste her da? Eller vet dere alt om jenter? Haha 

Skrevet av Sofie Kvelland............
 

Mannens viktigste oppgave i livet er ikke jobb og suksess.

Menn er skapt med sin styrke for å beskytte,ivareta alt som de påtar seg ansvar for.Tenk om flere menn forsto det......da hadde antall aborter sunket,da hadde antall voldsepisoder minsket.
Da hadde vold i nære relasjoner ikke skjedd så mye av.
Men utrolig mange menn er store egoister som ikke vil løfte en finger hvis ikke de får servert alt på gullfat først.....
Først burde menn vise at de mener alvor og då kan de forvente goder av det de legger sjela si i...... Det burde være mannens vei å gå i alle ting....... Da vil han ha lykke i det han gjør..... Skrevet av Torill Erdal.

FOR THE LOVE BIRDS......:o)

 

 

Har menn glemt hva som gir ekte kjærlighet i livet ?

I dagens samfunn så snakkes det mye om at menn skal finne seg ei dame,men få snakker om at menn er ment til å vinne seg ei kvinne i ærefrykt og respekt for henne og at han skal elske henne som om hun er en del av seg selv,slik han steller og tar vare på sine egne behov kreves og at han behandler sin kvinne for at hun skal trives med han....
Har menn helt glemt hva dette betyr fordi at det er så lettvint å skaffe seg ei dame,enten for bare å ha det litt moro,eller for å få stilt begjæret sitt?

Skrevet av Torill Erdal. www.torill.org

 
Liker ·  · 

Barndomsårene betyr mye for hvordan en gutt utvikler seg.....

Boys love CARS,but :


Boys need to learn how to treated girls,but some men treated CARS more carefully than he treated a girl....Boys dream about to be men someday and do great things,they love CARS from they are babyes,What if men learn to treated a girl more careful than a car,take CARE OF her more than take CARE OF a CARE and love a girl more than he love about CARS......

That would be a responsible man........

Boys need to learn How to treated girls,but some men treated CARS more carefully than he treated a girl....Boys dream about to be men someday and do great things,they love CARS from they are babyes,What if men learn to treated a girl more careful than a car,take CARE OF her more than take CARE OF a CARE and love a girl more than he love about CARS......That would be a responsible man........

Menn burde også få bestemme ang barnet han har vært med å unnfange.

Det er like viktig at kommende fedre og blir hørt ang å være med å ta avgjørelse ang abort ,ja like viktig som at menn respekterer kvinner som ikke vil lage barn med en mann......og hvis han likevel foretar seg noe så hun blir gravid så setter han henne i et forferdelig dilemma,så da må man vel si at det er mannens feil hvis hun velger abort,hvis hun egentlig ikke ønsket å dele nærhet med han,for menn har og like stort ansvar som kvinner ang å være ansvarsfulle ang nærhet med kvinner...... Skrevet av Torill Erdal.
 
Abortloven 2.0
www.aftenposten.no
Burde ikke barnefaren, i likestillingens navn, få et ord med i laget om hans eget avkom skal aborteres eller få leve?

Ekte kjærlighet.

Hva kvinner trenger av en mann for å gi mannen det han lengter etter med henne,

Hvis menn forstår at jenter er like opptatt av ekte omsorg som en mann er av sex ,da vil han garantert også få oppleve ekte og herlig liv med henne også på det han lengter etter med henne,men hvis en mann viser mest interresse for sex uten å forstå at han burde begynne med å gi henne det hun trenger for å kunne dele god nærhet og sex med han,da hadde mange flere menn fått et enda bedre sexliv i et kjærlighetsforhold....   Visdomsord til menn fra Torill Erdal.

Se aldri på et godt forhold som en selvfølge,det kan da fort ta slutt.

VIKTIG OG ÆRLIG INNLEGG FRA EN MANN. 11.04.10 

KJÆRLIGHET VOKSER IKKE UTEN HELHJERTET GJENSIDIGHET : 

Ærlig mann skriver :
1) jeg jobbet for mye 2) jeg var elendig på å gi utrykk for mine følelser og å gi henne komplimenter. Dette tæret på hennes innsats i forholdet (som desverre var større enn min på daværende tidspunkt). Det ble mindre og mindre sex, til det ikke ble mer, og hu fordypa seg i Facebook. Plutselig en dag så fikk jeg beskjeden om at følelsene var borte og hu har bare misstrivdes de siste 6-8 månedene hvor hun hadde tenkte på forholdet med hodet og ikke hjertet. Når dette kom frem var det desverre/selvsagt alfor sent til å redde forholdet som da hadde vart i 3 år og som mest sannsynlig var det beste som noen gang hadde hendt meg. Problemet var at jeg nok aldri sa det var det beste som hadde hendt meg....

Det ble altfor lite engasjement fra min side som følge av jobb, altfor lite utttrykk for følelsene mine overfor min fantastiske kjæreste, en kjæreste som ikke tok opp sine problemer.

Jeg visste jo at jeg jobbet for mye, men jeg regnet med at jeg kom til å få beskjed når det begynte å tære på forholdet, noe jeg ikke gjorde. Da hadde jeg gjort alt for å fikse det også bytte jobb.

Hvis du kjenner deg litt igjen så er første bud; Ta en skikkelig prat, ikke vær redd for å krangle (det var vi), gi av deg selv..fortelle henne at du elsker henne, hvor flott hun er, hvor glad du er i henne spesielle "ting" m.m.

Hvis noen kjenner igjen dette så håper jeg det kan bety litt det jeg skrev.
Vet ikke om det hjalp, eneste jeg vet er at jeg kunne ønske jeg kunne skru tiden tilbake til ca. 1,5 år inn i forholdet. Da skulle jeg fulgt mine egne råd og kanskje reddet det som skulle vært resten av mitt liv...
 
Thank you to those who Raise em right!

"Å elske" er ikke ensbetydende med å tenke sex.

Men det som skulle være godt, har ofte gitt en vond, ja, til og med forferdelig, opplevelse. Det var ingen som gav, men en som tok. En ble såret mens en var aller mest sårbar. Respekten og likeverdet manglet. Og det ble ikke lenger godt å være sam- men, men det ble vondt og vanskelig.
Så altså, det er all grunn til å stoppe opp litt og våge å snak- ke om en av de sterke følelsene og en av de sterkeste drivkrefte- ne i livet vårt.
"Kjærlighet og sex" er undertittelen for temaet i kveld. Gunnar Elstad, ”Kjærlighet og sex”.
Det er skikkelig trist at verbet "å elske" av mange oppfattes som ensbetydende med å ha sex. For kjærlighet og sex er ofte to helt forskjellige ting.
Kjærlighet omfatter langt mer enn sex og sterke og varme følelser en måtte ha i øyeblikket. Er du virkelig glad i kjæresten din, er du glad i kjæresten din slik han eller hun er nå, ikke slik du har tenkt å forme ham eller henne dersom du får tiden på deg. Er du glad i kjæresten din, er du villig til å ofre deg for ham eller henne. Er du glad i kjæresten din, er du opptatt av hans eller hennes behov like mye som du er opptatt av dine egne behov. Er du glad i kjæresten din har du respekt for hans eller hennes grenser og integritet; du bruker ikke ham eller henne bare som et middel for å få en personlig gevinst. Ekte kjærlighet er der både i gode og onde dager.
Sex er viktig i et ekteskap. Men det er ikke det viktigste.
Det at en har hatt sex sammen og opplevd det godt, er fak- tisk - stikk i strid med det de fleste tror – slett ingen garanti for et godt ekteskap. I et samliv er det nemlig mange andre ting som er minst like viktige. Det at en har fått tilfredsstilt sine drifter og nærhetsbehov behøver slett ikke bety at en er villig til å være noe for den andre parten på alle de andre viktige områdene.
Særlig tydelig blir det når en bruker sex for å døyve konflik- ter. En har vært dundrende uenige om noe, men så gir det liksom en følelse av fellesskap å ha sex sammen. En får ikke gjort noe med konflikten. En legger den på is mens en selv har det hett. Men når en får det mindre hett, tiner konflikten opp igjen. Det å bruke sex til å dekke over konflikter og spenninger er rett og slett farlig. Etter en stund aner en ikke hvor en har hverandre.
Noen mennesker har stor indre tomhet. De trenger en å klynge seg til for å lindre tomheten, akkurat som et barn føler seg trygg når det holder rundt en teddybjørn. Når en ikke har noen å klynge seg til, føler en seg helt fortapt. Dette er heller ikke kjærlighet! Gifter du deg med en slik person er sjansen stor for at dere får trøbbel. Er dere begge slik, er dere garantert trøb- bel i vente. Dersom du bare bruker kjæresten din som teddy- bjørn, er det i alle fall ikke kjærlighet som preger forholdet.
Hva sier Bibelen om sex og samliv.
For det første ser den på seksuelt samliv som en naturlig og
viktig del av ekteskapet. Ektefellene skal ikke nekte hverandre samliv, men gi seg selv til hverandre (1 Kor 7,3-6). Men det er altså ekteskapet som er rammen om seksuallivet. En som ikke er gift, skal leve avholdende: ”Til de ugifte og enkene sier jeg... dersom de ikke kan være avholdende, bør de gifte seg” (1 Kor 7,9).
Det er ikke det seksuelle som er viktigst når en skal finne seg en ektefelle. ”Dere skal holde dere borte fra hor; enhver skal vite å vinne seg sin egen hustru i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene” (1 Tess, 4,3-5). Egentlig ikke så merkelig når en tenker på hvor mange andre ting som er minst like viktig i et samliv.
I Bergprekenen (Matt 5,28) står det "den som ser på en kvinne med begjær, har allerede begått ekteskapsbrudd". Det betyr ikke at du har syndet om du blir betatt av en annen eller får seksuelle følelser. Begjær er et sterkere ord enn som så. Begjær blir det dersom du dyrker disse følelsene, gir dem stor plass i deg og lar dem prege tankene og atferden din.
Nettopp i denne sammenhengen står det noe om å rive ut det øyet som frister og hogge av den hånden som frister. Det er gjerne øynene og hendene som vil gå for langt. Det er ikke bare det at øynene vil se, men de vil glo. I vanlig språkbruk er det forskjell på de ordene. Det er godt å bli sett, men det er ikke godt å bli glodd på. Det er heller ikke bare det at hendene er ute etter en vennlig berøring, men de vil gjerne grafse. Og vi trenger berøring, men grafsing er ikke godt.
Statistikken forteller oss at de fleste lever sammen seksuelt før de gifter seg. Men det er ikke statistikken som avgjør hva som er rett og galt. Guds vilje avgjøres ikke ved flertallsvedtak, selv om vi har lett for å tro dette – og selv om fristelsen er sterk.
Utlagt på www.sjelesorgogveiledning.no

Misjonssambandets sider om sjelesorg og veiledning. Viktige tema i sjelesorgen. Kurs. Personlige samtaler.
SJELESORGOGVEILEDNING.NO

 

Real men Don't have sex with a woman just for fun......