Søvnløse netter etter møte med ofrene.

Historiene til barnevernsbarna har gjort dype inntrykk på Willy Sjøstrøm. Han takker bystyret for at de opprettet ordningen med erstatning til ofrene. (Foto:Geir Fragell)

Søvnløs etter møter med ofre

– Det er noe av det verste jeg som menneske har vært med på i hele mitt liv, sier Willy Sjøstrøm om møtene med ofre for overgrep og mishandling i barnevernets regi.

Følg PD på Facebook

Bystyrerepresentant Sjøstrøm har vært med i utvalget som har administrert erstatning til personer som ble utsatt for uhyrlige opplevelser i barndom og oppvekst, mens de var under det kommunale barnevernets omsorg. Vold og overgrep skjedde på barnehjem, i fosterhjem og på institusjoner. Sakene er fra før 1980.

Helt grusomt

– Å få innsyn i historiene til disse barna, som nå er blitt voksne, og hva de opplevde i den tida, er for meg helt grusomt. Det som har skjedd må ikke glemmes, og jeg håper at det ikke gjentar seg, sa Sjøstrøm da sluttrapporten om de sviktede barna ble behandlet i bystyret torsdag. 29 personer har fått til sammen 11,2 millioner kroner i erstatning fra Porsgrunn kommune.

En tydelig berørt Sjøstrøm fortalte om lange netter uten søvn, etter møter med ofre og grufulle detaljer om hva de ble utsatt for.

– Vi satt og så folk i hvitøyet, og hørte hva de fortalte om hva de hadde gjennomgått. Det var helt forferdelig, og jeg kan ikke forstå at vi som mennesker kan klare å oppføre oss sånn mot barn, sa Sjøstrøm om regimer barnevernsbarn har vært underlagt. 

Offer for NAV.

NAV utnytter menneskers svake situasjoner,det gjør de med veldig mange.
Når skal dette systemet bli stilt ansvarlig?

 
Politimannen Helge møtte marerittet:
NETTAVISEN.NO|AV OLA SOLVANG/NORDLYS