Hvorfor drikke? Alle vet at alkohol kan drepe ,man bare vet ikke hvem som blir den neste som dør av alkohol.

OBS VIKTIG!
RØYKER: Flere, som disse, har kjempet for å gjøre hasjrøyking lovlig. Her fra en legaliseringsdemonstrasjon i Washington DC. Arkivfoto: AFP / SHAWN THEW / NTB scanpix

RØYKER: Flere, som disse, har kjempet for å gjøre hasjrøyking lovlig. Her fra en legaliseringsdemonstrasjon i Washington DC. Arkivfoto: AFP / SHAWN THEW / NTB scanpix

Antall hasjpsykoser tredoblet i Danmark

Kan skyldes at flere bruker hasj enn tidligere.

 
 
 
(Dagbladet): Tall fra danske Statens Serum Institut viser at antallet personer som årlig legges inn på danske sykehus med hasjutløst psykose har økt fra 58 i 2007 til 167 i fjor. Det melder Danmarks Radio.

Det kan skyldes at flere bruker hasj enn tidligere.

- Jeg, som alle andre, kan jo tenke meg at det har blitt lettere å få tak i hasj, sier Sonja Rasmussen, overlege ved universitetssykehuset i Odense, til Danmarks Radio.

Hyppig bruk av hasj som ungdom øker risikoen for psykotiske symptomer senere i livet. Flere undersøkelser finner en sammenheng mellom psykisk helse og cannabisbruk, men det har vært uklart hvilken vei årsakssammenhengen går, skriverForskning.no.

- Mange er ikke klar over faren for at de kan utvikle psykoser, sier Rasmussen.

Ifølge Forskning.no vil de fleste som røyker cannabis aldri utvikle. Men konsekvensene for de som gjør det, kan være store.  Og det er ifølge Helge Waal, professor emeritus ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF) ved Universitetet i Oslo, flere andre viktige grunner til å la være å røyke hasj.

- Cannabis gir økt risiko for andre psykiske lidelser, som depressive lidelser, angstplager, i tillegg til vansker med læring og skolegang, har Waal sagt til Forskning.no.

• Oppdatering: I løpet av dagen har det i Danmark blitt debattert om de nye tallene misbrukes i et politisk spill eller ikke. Les mer om dette hos Danmarks Radio.

• Les hos Folkehelseinstituttet: Fakta om cannabis, hasjisj, marihuana.
 
 
I denne artikkelen
annonse

 

Bamsesjokk.... Gud har ikke skyld i at mennesker tar gale bevisste valg.

 
 
 
 
Dumhet og dumme valg..
DU STORE KINESER!:  22 bjørnunger krabbet usikret rundt i bilen til Wu Meng (28) da kinesiske grensevakter stanset ham på motorveien.

Grensevaktene fikk bamsesjokk da de tittet inn i bilen

Rasende sjåfør hevdet at det bare var 22 «svært sjeldne hunder». 

 

Wu Meng (28) ble forrige uke arrestert på motorveien i den kinesiske provinsen Yunnan.

Da hadde han hardnakket hevdet at det var 22 svært sjeldne hunderaser som krabbet usikret rundt i bilen hans. 

AKITA: Slik
 ser hunderasen som Wu Meng hevdet at han hadde med seg ut.
AKITA: Slik ser hunderasen som Wu Meng hevdet at han hadde med seg ut.

Sannheten var at han hadde forsøkt å smugle 22 bjørnunger fra Kina- og Laos-grensa til Chengdu, skriver Daily Mail. 

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvor bjørnungene ble smuglet fra.

Gjemte død bjørnunge

SPISETID: To ansatte ved Yunnan Wild Animal Zoogir bjørnungene mat mens de er i karantene. FOTO: Scanpix
SPISETID: To ansatte ved Yunnan Wild Animal Zoogir bjørnungene mat mens de er i karantene. FOTO: Scanpix

Meng forsøkte å overbevise grensevaktene om at krabatene i bilen var hunder og ikke bjørner, men til ingen nytte. 

Etter at en veterinær hadde stadfestet om at det virkelig var snakk om bjørnunger, ble Meng pågrepet og siktet for smugling.

Bak i bilen ble det også funnet en død bjørnunge, gjemt under tepper. 

I avhør fortalte Meng at han var blitt lurt av oppdretteren, og sa at han virkelig trodde at han hadde kjøpt 22 hunder av rasen Akita. 

Til slutt innrømmet han at han hadde fått penger for å smugle bjørnungene til en adresse i Chengdu.

De 22 bjørnungene ble levert til dyreparken Yunnan Wild Animal Zoo, hvor de fikk melk og pleie.

– Etter karantenen blir de sluppet ut i den nye innhegningen, og de blir godt ivarettatt, sier dyreparkens direktør Wang Sun (53). 

 

Han sier at han ikke aner hva som ville skjedd med bjørnene hvis de hadde blitt smuglet til Chengdu. 

 

Lurer du på hvorfor det er så veldig mye ulykker / tragedier? Når vi ser hva mennesker kan gjøre av uansvarlige ting,er det da rart ulykker skjer?

...
Foto: Dan Hagen

Politiet stoppet full bussjåfør

PORSGRUNN: Politiet stoppet torsdag formiddag en buss i Porsgrunn. Bak rattet satt sjåføren med promille.

Henrik SolumE-post
 
Publisert 20.03.2014 kl 11:50 Oppdatert 20.03.2014 kl 12:07
 
 

...
 
 
 

Politiet pågrep torsdag formiddag en bussjåfør som satt full bak rattet. Sjåføren ble stoppet i Gunnar Knudsensveg.

I bussen satt det fire passasjerer.

- Bussen ble stoppet, og det skulle vise seg at sjåføren var påvirket av alkohol, bekrefter operasjonsleder Aadne Røilid ved Telemark politidistrikt til TA.

MISTET FØRERKORTET

Politiet skal ha fått nyss om sjåføren etter tips fra publikum.

- Bussen var en lokal rutebuss. Føreren av bussen, en mann i 40-årene fra Porsgrunn, var alkoholberuset og vil bli fremstilt for promillekontroll, sier Røilid.

Mannen i 40-årene mistet førerkortet på stedet.

NY SJÅFØR

Bussruten er nå overtatt av en ny sjåfør som busselskapet stilte til rådighet.

TA kommer tilbake med mer.

 

Mopedist til sykehus.

Bil kjørte i to mopedister under politijakt

Bilisten stoppet ikke for kontroll på Haukerød i Sandefjord, og politiet la seg på hjul.

5 bilder. Se alle bildene i fullskjermsvisning

Etter en kort politijakt kjørte bilen, en Mercedes Benz, ut av veien ved Åsrumveien 101, like ved Goksjø, etter en kollisjon med to mopedister. Ambulanser er kommet til stedet. Også luftambulansen ble tilkalt.

SE BILDENE FRA ULYKKEN

 

 

 

Det var fire personer i bilen som kjørte ut. De skal ha krasjet med to mopedister. Den ene mopedisten, en 17 år gammel gutt, skal ha havnet på jordet med et komplisert brudd i låret. Hans tilstand betegnes som alvorlig. Den andre mopedisten skal ikke være alvorlig skadd.

SISTE: Luftambulansen har nå landet ved ulykkesstedet, og legepersonell fra helikopterethar tatt med seg den skadde 17-åringen. Klokken 18.56 tok helikopteret av for å frakte 17-åringen til Ullevål Universitetssykehus i Oslo.

De fire i Mercedesen er lettere skadd og ble fraktet av politiet til legevakt for sjekk.

Åsrumveien er stengt i begge retninger så lenge redningsarbeidet pågår.

LES OGSÅ:

Bilfører brøt vikeplikten - mopedist (18) til sykehus

Det stoppet heller ikke her for den eldre bilisten

Emil Antonsen er glad han overlevde

AMK

 

Gud straffer ikke med sykdom.

 

GUD STRAFFER IKKE MENNESKER MED SYKDOM......... Legg merke til den skjønne lille gutten ,skulle han være en straff fra Gud ? Hvordan kan noen mene det når vi vet at Gud har skapt ethvert menneske og straffer ikke mennesker på en slik måte,men Shrivner påstår at funksjonshemmede er en straff for synd....... Tenk hvor vondt det er for mennesker som får funksjonshemmede barn og tenk hvor vondt det er for de funksjonshemmede selv når "kristne ",ekte kristne sier ikke slik for de ser verdier også i syke / funksjonshemmede og vil gi dem ekstra omtanke og omsorg,de som deler ut en slik forkynnelse,en dag må de svare for å ha dømt syke mennesker på en slik måte.Dette er virkelig ikke bra forkynnelse,men svært villedende i forhold til hva Gud selv står for.Slik forkynnelse hører ikke hjemme der Guds kjærlighet er virksom,for dette har ingenting med Guds forkynnelse og sannhet å gjøre.... Gud har ekstra omsorg for alle syke ,uansett hva sykdom kommer av...... Gud er en rettferdig Gud,men han unnlater ikke å straffe,men straffen rammer de som sprer slik forkynnelse om ikke de vender om fra sin villedelse overfor sårbare menneskegrupper...... Skrevet av Torill Erdal.
 
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.

Gud piner ingen, han tillater ikke ondskap, men verdens hersker styrer i verden.

 

NÅR ONDSKAPEN VINNER OG TRAGEDIER ENDER MED DØD......... Ofte kan vi lure på hvorfor det er de onde menneskene som overlever i verden og gode mennesker dør tidlig ,men har du tenkt tanken at verden ligger i det onde og de onde tilhører ondskapen som er verdens hersker,så de gode som dør er kanskje for gode til å være i en ond verden og fortjener å bli spart for mere ondskap,ofte har de opplevd veldig mye vondt og ingen mennesker hjalp dem til det de fortjente,onde mennesker sto i veien for at gode mennesker kunne gi dem det de fortjente, nemlig trygghet,fred og harmoni,de fortjener heller å få komme til hvile og etterhvert få den glede og godhet som ikke mennesker rundt dem klarte å gi.De var rett og slett for gode til at noen beskyttet dem nok,og de ble satt inn i situasjoner de ikke fortjente og som endte med at det ble de som ble pint,og ingen mennesker maktet fri dem fra lidelsen av så mange grunner.. Jeg tror at de som har pint noen til døde kommer til å få sin straff,men dessverre tilhører de det onde og får ofte utføre veldig mye ondskap nettopp pga at verden ligger i det onde,det er her de hører til,mens alle gode tilhører et sted med renhet og uten all denne verdens ondskap....... Skrevet av Torill Erdal.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.

 

Utroskap er ikke Guds skyld,det er en bevisst menneskelig handling.

Gjest, on 20.05.2009 (09:53) , said:

Til dere som både har vært blitt bedratt og vært utro, hvor utroskapen har kommet frem og skapte et helvete på jord. Hva var vondest for dere?Sier seg selv det vel?
Når du er bedratt så vet du jo hvor vont det er?

Når du bedrar så har du på en måte gått ett skritt videre,man er ikke utro ved ett uhell,man er utro for at man trur gresset er grønnere på den andre siden.
Man kan gjerne angre seg senere,men det var fortsat ikke ett uhell,det er en bevist handling. 

 

 
Gud kan bruke det onde, han kan vende det onde om til det gode, men det finnes lidelse som er helt meningsløs, og som det ikke går an å lære noe av. Teologien etter Auschwitz arbeider med helt andre forutsetninger enn før.
Gud kan bruke det onde, han kan vende det onde om til det gode, men det finnes lidelse som
 er helt meningsløs, og som det ikke går an å lære noe av. Teologien etter Auschwitz arbeider med helt andre forutsetninger enn før.

Ting starter i tankelivet.

En handling starter alltid med en tanke....både gode og dårlige......hva vi velger å la styre tankelivet vårt i voksen alder vil føre oss mot enten de gode eller dårlige tingene........ Skrevet av Torill Erdal.
En handling starter
 alltid med en tanke....både gode og dårlige......hva vi velger å la styre tankelivet vårt i voksen alder vil føre oss mot enten de gode eller dårlige tingene........ Skrevet av Torill Erdal.

Ærlighet ........

Hvis vi bekjenner vaare synder , er Han trofast og rettferdig, saa Han tilgir oss syndene og renser oss fra all urett .1 joh. brev kap.1v9. Dersom vi sier at vi ikke har synd ,, da er vi dömt ! Men om vi erkjenner , og bekjenner.. da er vi skyldfrie. Men dette strider imot menneskelig rettsfölelse? Den som har bekjennt sin synd er ogsaa henfallt til dom. Det er her vi staar ovenfor Evangeliets fullkomne lov. Hvert menneske er en synder , og staar skyldig for Gud. Her er det ikke forskjell paa folk, alle har syndet og fattes Gud,s ære. Alle er under dommen. Dommeren her er Jesus Kristus , Han önsker aa rettferdigjöre den skyldige. Ingen er mottakelig for naaden og rettferdigjörelsen, för synden er bekjennt. Alle forblir under dommen inntil synden er blitt levende for den enkeltes hjerte. I det öyeblikket synden erkjennes , og bekjennes , aapnes muligheten for Frelseren til aa meddele naaden. Om du aapner ditt hjerte aa bekjenner din synd for Jesus , blir du fri. Da er det ikke noe som kan hindre at du blir dratt opp av fordervelsens grav , og faar dine ben pent plantet paa en klippe. GJÖR DEG FRI, BLI FRELST. AMEN. Gud velsigne deg.
Liker ikke ·  ·  · for ca. en time siden · 
 

Kampen mellom godt og vondt.

En kveld satt en
 gammel indianer og snakket med sitt barnebarn. Han fortalte ham om en kamp som foregår inne i oss mennesker. Han sa, «Gutten min, det foregår en kamp mellom to ulver inni oss alle.» «Den ene ulven er ond. Den representerer sinne,
 misunnelse, sjalusi, anger, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, skyld, bitterhet, mindreverdighet, løgner, falsk stolthet og ego.» «Den andre ulven er er god. Den representerer glede, fred, kjærlighet, håp, ro, ydmykhet,
 godhet, velvilje, empati, generøsitet, sannhet, medlidenhet og tro.» Barnebarnet tenkte på dette i noen minutter før han spurte bestefaren «Hvilken av ulvene vinner kampen?» Den gamle indianeren så alvorlig på
 barnebarnet og svarte, «Den du mater…»
En kveld satt en gammel indianer og snakket med sitt barnebarn. Han fortalte ham om en kamp som foregår inne i oss mennesker.

Han sa, «Gutten min, det foregår en kamp mellom to ulver inni oss alle.»

«Den ene ulven er ond. Den representerer sinne, misunnelse, sjalusi, anger, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, skyld, bitterhet, mindreverdighet, løgner, falsk stolthet og ego.»

«Den andre ulven er er god. Den representerer glede, fred, kjærlighet, håp, ro, ydmykhet, godhet, velvilje, empati, generøsitet, sannhet, medlidenhet og tro.»

Barnebarnet tenkte på dette i noen minutter før han spurte bestefaren «Hvilken av ulvene vinner kampen?»

Den gamle indianeren så alvorlig på barnebarnet og svarte, «Den du mater…».                                                                                                                        --------------------------------------------------------------

 

 

Abortbarna som Gud elsker og tar imot i sin evighet.

Abort = sortering av barn= drepe et lite menneskebarn = avslutte starten på nytt liv = mangel på etikk og moral = mangel for respekt for Guds skaperverk = alle foster som blir abortert har uansett startet livet og begynner på evigheten og blir ønsket velkommen til himlen hvor de får være samlet for evigheten. Ingen foster dør vekk fra evigheten,men ethvert foster starter på evigheten sammen med andre som og ble tatt livet av,ethvert foster har Gud en plan for og den planen fortsetter etter at mor og evnt far ikke ville ha dem i live,men drepte dem før fødsel.Gud har sin plan for dem alle og elsker alle de små som ikke ble elsket og ønsket velkommen her på jord.Gud har beredt en himmel for hver og en av dem hvor ingen kan fjerne dem noen gang....... Skrevet av Torill Erdal.
Abort = sortering av barn= drepe et lite menneskebarn = avslutte starten på nytt liv = mangel på etikk og moral = mangel for respekt for Guds skaperverk = alle foster som blir abortert har uansett startet livet og begynner på evigheten
 og blir ønsket velkommen til himlen hvor de får være samlet for evigheten. Ingen foster dør vekk fra evigheten,men ethvert foster starter på evigheten sammen med andre som og ble tatt livet av,ethvert foster har Gud en plan
 for og den planen fortsetter etter at mor og evnt far ikke ville ha dem i live,men drepte dem før fødsel.Gud har sin plan for dem alle og elsker alle de små som ikke ble elsket og ønsket velkommen her på jord.Gud har beredt
 en himmel for hver og en av dem hvor ingen kan fjerne dem noen gang....... Skrevet av Torill Erdal.