Gud skapte oss med en kropp for å bruke den,og Gud skapte oss med fornuften for bruke den.

,men noen ganger forstår ikke mennesker sitt eget beste,og mange ganger lytter ikke mennesker etter når kroppen sier fra på sitt språk...

Gud har utstyr kroppen på en unik måte.

GUD HAR UTSTYRT KROPPEN PÅ EN UNIK MÅTE...... Gud har tenkt på alt han,men da han skapte mennesket så tenkte han ikke at mennesker skulle sitte bare stille med data.( hvis Gud tenkte at vi skulle sitte bare på data og ikke foreta oss noe så hadde han skapt oss med trykkpynktene i nedre del av rygg og i rumpen ) Men,Han skapte oss med punkter under fotsålene slik at når vi står og går så vil vi treffe punktene under bena som virker inn på forskjellige kroppsdeler,og trykkpynktene vil holde kroppen i balanse hvis vi vet å utnytte dette med å være i funksjon..... Mye sykdom og smerter oppstår fordi vi mennesker ikke tar kroppen på alvor med å sette oss inn i hvilke helbredelse kroppen kan få gjennom å utnytte kroppens eget forsvar,men da nytter det ikke å sitte stille og vente på å bli frisk,viktig for den som kan å bruke kroppen så helsa kan være tilstede mest mulig........... Skrevet av Torill Erdal.

Sunn fornuft.....

HVOR NØYE ER DU MED Å BRUKE REFLEKSVEST/ REFLEKS ? ..... Flere kvelder nå når jeg har kjørt bil så har jeg sett mange mennesker uten refleks,ingen refleksvest og flere har gått sammen med små barn uten refleks.Jeg undrer hvor glad disse menneskene er i livet sitt og i seg selv og barna dem ikke sikrer med refleks når man vet at refleks og refleksvester redder liv ? Og i tillegg får sjåføren alltid skylda hvis noen blir påkjørt og skadet eller dør....Er det ikke snart på tide også med flere opplyste overgangsfelt så man i mørket ser hvis folk skal over veien,og så burde det bli et påbud for gående å ha på seg refleksvest i Norge.Nok liv har gått tapt pga at mennesker går ute mørk- kledde og uten refleks......refleks er like viktig i trafikken som bilbelte er å bruke for sjåfører.Bilbelte for bilisten er påbudt,hvorfor er det ikke påbudt med refleksvest ? Bruk refleks og vær med å gjøre andre bevisst hvor viktig dette er for både store og små...... Tenk trafikksikkerhet også i mørket når alle katter og mennesker er grå uten refleks.... Hilsen Torill Erdal.
 

Sunn fornuft....

Bruk sunn fornuft ang vennskap på Facebook.....Utfra at folk advarer hverandre på Facebook ang venner på vennelista.: Holder du avstand til personer pga noen dem har på vennelista si ? Husk at man vet ikke hvor mye vennskap det egentlig er så ikke velg venner på Facebook utfra tanken på noen av de som står på dine venners venneliste,da ødelegger du bare for deg selv.La folk bestemme selv hvem de vil ha på vennelista si og velg du dine venner utfra hva som blir riktig for deg.Vær ikke hverandres vaktbikkjer ang hvem dine venner skal være venner med,det er opp til dem,ikke deg...... Bruk ikke andre til informasjon på Facebook,men vær venn uten å være nysgjerrig på dine venner,men vær en venn som er på lista som ekte venn,ikke for å grave i andres vennelister...,,,alle burde ha nok med sitt eget liv om ikke de skal bestemme hvem andre skal ha på vennelista si.Det burde være opp til den enkelte for alle er jo egentlig voksne mennesker og burde selv få leve frie liv til å gjøre sine valg selv......,, skrevet av Torill Erdal.

Sunn fornuft.

 

EN ALTFOR LETTVINT MÅTE Å LØSE OVERGREPS- PROBLEMER. At noen velger å leve med å ha sex samme kjønn får være noe hver enkelt selv tar ansvar for egne handlinger,det er selv- valgt,men alle de som velger å ha sex med samme kjønn pga at de ble misbrukt av mennesker av samme kjønn som små,det er et mye større problem,og det gjør meg trist når de lærde velger å kalle overgreps- offer for homofile og lesbiske fordi de fortsetter å leve på en slik måte,de lærde velger å kalle ting normalt fordi dem påstår at " mennesket har den legningen" istedenfor å innse at de står overfor et overgreps- offer som kan trenge grundig hjelp til å få orden på sitt liv og sitt følelses- liv..... Hvorfor kalle folk homofile og lesbiske hvis de egentlig er overgreps- offer ? Er ikke det altfor lettvint måte å løse overgreps- problematikken på ? Er ikke det ansvars- fraskrivelse å løse problemer på en slik måte ? Skrevet av Torill Erdal.
 

Det er sunn fornuft å ivareta livet Gud skaper.

12 Unborn Animals In The Womb You Have To See To Believe

by Steven Ertelt | Washington, DC | LifeNews.com | 1/20/14 12:43

  •  
     
  • Share

Pro-life groups are pushing pro-life listicles on the Buzzfeed social media web site. Buzzfeed gives pro-life groups an opportunity to expose the pro-life message to people who may not otherwise see it through traditional social media.

Personhood USA has a new one titled, “12 Unborn Animals In The Womb You Have To See To Believe.”

As the group explains: “Yes, fetal sharks are just as scary as they sound. These images are absolutely extraordinary.”

“These images were created for a National Geographic special called In The Womb: Animals by Producer Peter Chinn. He used a combination of ultrasound technology, tiny cameras, and computer design to create these incredible images that replicate what fetal animals look like. This is an incredible window into the womb (or egg as the case may be), laying bare the mysteries of the beginning of life,” the group adds.

Below is their list:

1. Unborn Elephant

 

unbornelephant

 
 
Peter Chinn

Adorable! Look at its little trunk!

2. Unborn Horse

 

Unborn Horse

Peter Chinn

3. Unborn Leopard

 

Unborn Leopard

Peter Chinn

4. Unborn Penguin

 

Unborn Penguin

Peter Chinn

5. Unborn Dolphin

 

unborndolphin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peter Chinn

Aww how cute!

6. Unborn Tiger Shark

 

Unborn Tiger Shark

Peter Chinn

Terrifying. Absolutely terrifying.

7. Unborn Lemon Shark

 

Unborn Lemon Shark

Peter Chinn

8. Unborn Polar Bears

 

Unborn Polar
 Bears

Peter Chinn

9. Unborn Snake

 

Unborn Snake

Peter Chinn

This is also disturbing.

10. Unborn Possum

 

Unborn Possum

Peter Chinn

11. Unborn Bats

 

Unborn Bats

Peter Chinn

12. Unborn Chihuahua

 

Unborn Chihuahua

Peter Chinn

Clump of Cells?

 

Clump of Cells?

Peter Chinn

Wait a minute, what? That’s an unborn human being isn’t it? For every other entry in this series, we realized that the animal inside the womb was the same type of thing as the animal outside the womb. Why should it be different for human beings? It would be dehumanizing to use dissociative language like “clump of cells” in this instance.

Unfortunately however, this particular fetal life in the womb is treated as less than human—it isn’t given the full rights of “Personhood” in the United States. And for that reason, this little one can be killed through abortion. Seems unjust doesn’t it? We think so. If you agree, please sign our Ten Million for Life pledge, which declares that all human beings should be recognized as full persons.

 

Sundt bondevett.

 

Dame som bruker Sundt Norsk bondevett,i dag så hørte man et Sitat av Siv Jensen fra FrP på nyhetene : " Det er betalingsevnen til folk som må være utslagsgivende for om folk skal få lån i bankene eller ei" .... Skrevet av Torill Erdal.
 

 

Modig å være normal.

Mange lo godt av flere av eksemplene høyskolelektor Mattias Øhra fra Høgskolen i Vestfold brukte i gårsdagens storforeldremøte om barn og unges identitet i en sosial mediehverdag. Det er mye mulig de lo fordi de kjenner igjen seg selv eller barna. Likevel kom Øhra med et seriøst budskap om at dagens forelde må slappe av og tørre å ikke framstå så perfekte hele tiden.

– MODIG Å VÆRE NORMAL

– Noe av det modigste du kan fronte i dag er det å leve et normalt liv. Det har blitt tabu og kjedelig å være voksen. Vi lever i en fresh tid med Facebook, Instagram og snapchat. Mange vil presentere seg her som vellykket, og dette tar mye tid og krefter både for voksne og barn, sier Øhra.

– Vi lever i en forbrukerkultur der vi må ha mye, og vi må ha de nye tingene, sier Øhra.

Dette blir understreket gjennom sosiale medier, hvor både Facebook og Instagram blir til en plattform for å vise oss fram. Øhra er bekymret for at presset kan føre til både stress, og i verste fall psykiske lidelser hos dagens ungdom.

Videre forteller Øhra at vi jobber mye med å realisere oss selv, istedenfor å realisere oss opp mot noe som er større enn oss selv.

– Vi er for mye koplet på begjær. Klasserommene har blitt catwalks for mote og livsstiler.

FRAVÆRENDE VOKSNE

Høyskolelektoren mener foreldrene skjemmer bort barna ved å ikke sette grenser.

– Før måtte man kanskje i større grad være med i fellesskapet hjemme hvor plikter også var en del av et felles ansvar. Det gjorde at man lærte noe og ble mer selvstendig. Nå er det ikke alltid slik lenger, og det gjør at vi kan få flere barn som får en dårlig selv- og mestringsfølelse.

Rådet hans er at foreldrene må tørre å sette grenser for barna. Han mener foreldrene bør samarbeide med skolen og støtte hverandre i kamper, for eksempel når barna klager på mye lekser.

– Vi må lære barn at ting kan være kjedelige, og livet ikke alltid er fresht, sier Øhra.

– Før var det viktig med en vakker sjel, kroppen var ikke like mye i fokus. Nå handler alt om å være sunn og sexy, sier Øhra.

Han setter spørsmålstegn om at foreldre skal godta dette.

– Ungdom i dag er veldig flinke på mange måter. De er sunnere, trener mer, er flinke på skolen, drikker og røyker mindre. Mye av dette er åpenbart positivt og bra. Baksiden av denne vellykkethetskulturen er alt stresset som fører med om å være perfekt, sier Øhra.

TANKEVEKKER

Arrangør og leder av FAU på Klevland skole, Jan Helge Bokn, var svært fornøyd med kveldens foredrag.

– Det traff meg rett i hjertet, Øhra er fantastisk å høre på.

Bokn fikk også mange positive tilbakemeldinger fra foreldre, som fortalte de kjente seg igjen og at de fikk en tankevekker.

Om å tørre si høyt også det negative midt i en perfekt verden.

Ofte sies det " Har du ikke noe godt å si så ti still".... Er dette visdom når man vet hvor mange som opplever mye vondt og blir urettferdig behandlet,skal alle dem bare tie og tåle eller skal dem få lov å si noe negativt for å komme seg ut av det vonde ? Og husk,det er ikke baktalelse å fortelle at noen har gjort en vondt,det er å fortelle egne opplevde negative ting som andre påførte,og det er ikke baktalelse selv om det innebærer å fortelle om grusomme ting andre har gjort mot noen....baktalelse er å fortelle ting om andre for å skade andre...det er stor forskjell på,hvorfor tie ? Jeg kan ikke tie bare fordi man ikke klarer si noe positivt der og da ..Hvis behovet er å si fra at ting er negativt eller si fra om at noen er drittsekk og at noen har gjort gale ting så rop det heller ut enn å sitte inne med det og bli syk av det......skrevet av Torill Erdal.

Det er viktig å prøve å si fra på en høflig måte der det går an.

Det er lov for kvinner å pynte seg og være vakre uten at hun prøver å tiltrekke seg en spesiell oppmerksomhet.

Si ifra på en høflig måte...
Når en mann viser interesse har mange kvinner en tendens til å møte dem med spydighet og avsky. Dette mener Schmidt er helt unødvendig.

– Jeg setter så uendelig pris på de mennene som faktisk våger å ga bort til kvinner og ta initiativ. Jeg synes i første omgang vi kvinner bør bukke i støvet av ærbødighet over det motet menn om og om igjen utbringer.

– Men det er dessverre altfor mange kvinner som møter dem med overlegenhet og spydigheter, og det synes jeg er så unødvendig, for det går faktisk an å si til personen som tar initiativ at du ser på det som et kjempekompliment, men at du dessverre ikke er interessert. Bare tenk hvilken jobb disse mennene gjør, det krever jo mot, forklarer hun.

Om mannen som har sjekket deg opp ikke tar avslaget ditt særlig pent, mener Kjøs det er lov å kutte ut høflighetene. 
– Det bør holde å være høflig avmålt, og når dette likevel ikke er nok mener jeg at det må være lov å ikke nødvendigvis være så høflig.

– Dessverre kan kvinner noen ganger bli nødt til å si ifra ganske skarpt og tydelig, men dette er i så fall mannens egen feil, sier han.