Menneskers forsøpling ender med død for andre....

Her dør albatrossene av søppelet vårt

(VG Nett) Tusenvis av fugler dør hvert år av å spise plastikk og annet søppel. Se videoen som sjokkerer verden.
 

VG følger

Albatross

 • Er stormfugler - fugler som tilbringer mesteparten av tiden sin over åpent hav.
 • Har det største vingespennet av alle fugler
 • Nesten alle albatross-arter lever på den sørlige halvkule
 • Lever hovedsaklig av blekksprut funnet på havoverflaten
 • Kan bli over 60 år gamle
 • Et stort flertall av artene er i dag utrydningstruet
 • Kilde: Wikipedia
 

- Først og fremst reagerer jeg med avsky og jeg blir fryktelig lei meg når jeg ser videoen. Fuglene følger bare sine instinkter og samler mat som de alltid har gjort, sier generalsekretær i Norsk ornitologisk forening, Kjetil Aadne Solbakken.

Videoen viser hvordan albatrosser ved Midway-øyene i Stillehavet spiser søppel fra havoverflaten og gir dette videre til sine barn. Årsaken er at fuglene ikke ser forskjell på blekksprutene de vanligvis spiser, og plastikken som flyter i havet.

Dermed dør fugleungene med buken full av plastikk og annet søppel.

Vanskelig å se løsningene

Flere av verdens albatrossarter er utrydningstruede delvis på grunn av søppelet i havet, men også fordi de ofte blir fanget i garn og liner fra fiskebåter. Problematikken er ifølge Solbakken velkjent, løsningen er derimot ikke like enkel å få øye på.

- Jeg er glad for at man lager slike dokumentarer, for dette er jo sant. Løsningen på problemet tror jeg derimot er langt unna. Verdenshavene er store og det er mange nasjoner som har ansvaret for dem, sier Solbakken.

Filmen er en del av et kunstprosjekt av den amerikanske aktivisten og kunstneren Chris Jordan. Han begynte prosjektet i 2009 og beskriver på sinhjemmeside hvordan disse albatrossene representerer de mørke sidene ved vår konsumkultur og industrielle vekst.

- Å knele over disse kadavrene er som å se inn i et makabert speil, skriver kunstneren på sin hjemmeside.

Også et problem i Norge

I Norge finnes det ikke albatrosser naturlig, men sjøfugl i Norge er også presset på grunn av forurensning.

- Det er flytende søppel i norske farvann også og noen norske sjøfugler spiser mat fra havoverflaten, men det er ikke sammenlignbart med denne tragedien, sier Solbakken.

Han forteller at sjøfugl er er den fuglebestanden som er mest presset av forurensning og andre utfordringer. Flere norske sjøfugler som Lomvi og måkefuglen Krykkje er begge norske fuglearter som har hatt en dramatisk utvikling i bestanden.

Har Gud skylda for dette?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><>>>>>>>>>>>>>>>>>>><>>>>>>>>. Fyllekjørte med rullestol

KRAGERØ: Politiet i Kragerø fikk torsdag kveld en noe spesiell melding om fyllekjøring i Sannidal.

Henrik SolumE-post
 
 
Ved 21.30-tiden ble det meldt at en person hadde kjørt av veien og havnet i grøfta på Holtesletta i Sannidal. Men det var ikke bak rattet den berusede mannen satt da ulykken skjedde.

Kjøretøyet var hans elektriske rullestol.

BLIR ANMELDT

- Det er en mann i 30-årene fra Kragerø som blir anmeldt for å overtredelse av Vegtrafikkloven da han i alkoholberuset tilstand kjørte av veien med sin elektriske rullestol, sier operasjonsleder Aadne Røilid ved Telemark politidistrikt.

Det er ikke meldt om at mannen i 30-årene skal ha kommet til skade under hendelsen.

>><>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Er dette Gud sin skyld?

...
Foto: Politiet

Unggutt fikk mersmak av bilinnbrudd

SKIEN: En gutt på 17 år fikk tydeligvis mersmak etter å ha knust sin første bilrute og rasket med seg tingene han fant på og rundt dashbordet.

..................................................................................................................................................................

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

................................................................................................................................................................

Mennesker skylder på Gud når noe går galt,men ofte er det menneskene selv som forårsaker andres tragedie og ulykke......Hvorfor skylde på Gud..... .?

Beskrivelse

Beskrivelse

Å skylde på Gud for ondskap og idioti,det gir ingen mening.. Det kalles ansvarsfraskrivelse å skylde på Gud.

Hvor dum går det an å bli ? Og forresten,Det er ikke smart å kjøre ned trappa med bil, det burde sjåføren forstått....... Gud har iallefall ikke skylda.....

LØFTEHJELP: Mannen måtte ha hjelp til å løfte bilen opp fra trappa. (FOTO: ROGER SEEBERG THORGRIMSEN)

Forsøkte å kjøre ned trappa – bilen ble stående bom fast

Snarveisforsøket lyktes ikke, og bilen ble stående bom fast i trappa.

 
 

Roger Seeberg Thorgrimsen sperret opp øynene da han fredag ettermiddag så en bil som sto bom fast i trappa ned mot Sjøfartsmuseet ved Down Town i Porsgrunn.

 

– Det var tydeligvis en som ville ta en «Eli Hagen», sier Seeberg Thorgrimsen og sikter til hendelsen da Carl I. Hagens kone kjørte ned slottstrappa i Oslo med bil i 2001.

– Sto og klødde seg i hodet

Da han kom til stedet, sto sjåføren i trappa på utsiden av bilen.

– Han sto og klødde seg i hodet på utsiden av bilen. Jeg vet ikke hva planen hans var. Ned trappa kom han i hvert fall ikke, sier Seeberg Thorgrimsen som ringte til politiet om hendelsen.

– Vi har en patrulje på stedet, men vi foreløpig ingenting om bakgrunnen for dette snarveisforsøket, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt.På forsiden nå

RAMMER SELSKAPET:

– Har skapt frustrasjon hos andre sjåfører

Regiondirektøren i Nettbuss sier bussjåfør-sakene har blitt et samtaleemne blant de ansatte.

Ny bussjåfør anmeldt for villmannskjøring

- Enten var han full, eller så var han fra sans og samling

Beskrivelse

Ikke skyld på Gud for det mennesker gjør.

Når barn og voksne lider så er det fordi ingen stopper det........ 
Hvorfor spør folk så ofte hvorfor Gud tillater alt det vonde,når vi vet at mennesker sjelden foretar seg noe når andre lider? Er det Gud sin skyld?

Skrevet av Torill Erdal.

Overskrift

Kampen mellom godt og vondt.

En kveld satt en
 gammel indianer og snakket med sitt barnebarn. Han fortalte ham om en kamp som foregår inne i oss mennesker. Han sa, «Gutten min, det foregår en kamp mellom to ulver inni oss alle.» «Den ene ulven er ond. Den representerer sinne,
 misunnelse, sjalusi, anger, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, skyld, bitterhet, mindreverdighet, løgner, falsk stolthet og ego.» «Den andre ulven er er god. Den representerer glede, fred, kjærlighet, håp, ro, ydmykhet,
 godhet, velvilje, empati, generøsitet, sannhet, medlidenhet og tro.» Barnebarnet tenkte på dette i noen minutter før han spurte bestefaren «Hvilken av ulvene vinner kampen?» Den gamle indianeren så alvorlig på
 barnebarnet og svarte, «Den du mater…»
En kveld satt en gammel indianer og snakket med sitt barnebarn. Han fortalte ham om en kamp som foregår inne i oss mennesker.

Han sa, «Gutten min, det foregår en kamp mellom to ulver inni oss alle.»

«Den ene ulven er ond. Den representerer sinne, misunnelse, sjalusi, anger, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, skyld, bitterhet, mindreverdighet, løgner, falsk stolthet og ego.»

«Den andre ulven er er god. Den representerer glede, fred, kjærlighet, håp, ro, ydmykhet, godhet, velvilje, empati, generøsitet, sannhet, medlidenhet og tro.»

Barnebarnet tenkte på dette i noen minutter før han spurte bestefaren «Hvilken av ulvene vinner kampen?»

Den gamle indianeren så alvorlig på barnebarnet og svarte, «Den du mater…».                                                                                                                           --------------------------------------------------------------

 

 

Overskrift

 

Å skylde på Gud for tragedier som skjer er å ikke stille ansvarlige til ansvar for det gale som skjer.Gud skaper ikke tragedier,men det kan mennesker fort gjøre. Skrevet av Torill Erdal.

 

Overskrift


Synd er ikke å gjøre gale ting,men synd skjer når mennesker ikke innrømmer det gale .......det er syndens gift.......som forgifter sjelen......skrevet av Torill Erdal.

Altfor milde straffer i Norge.......


- 10 måneder er en altfor mild straff
SKIEN: – Straffen er for mild, sier voldsofferet Sandra Siljan Danielsen (27), etter at Nedre Telemark tingrett har dømt en 29-åring fra Polen til 10 måneders fengsel.

Per Arne Rennestraum par@ta.no

Skriv ut
Tips en venn
Publisert 02.02.2014 kl 10:08 Oppdatert 02.02.2014 kl 10:09


Dommen, som ble avsagt i går, er i tråd med aktors påstand. 29-åringen ble også dømt til å betale 80 000 kroner i oppreisning til Sandra, som ble utsatt for langvarig mishandling etter å ha blitt overfalt på åpen gate i Skien sentrum natt til 1. juni fjor.

– BURDE FÅTT FLERE ÅR

29-åringen har sittet 76 dager i varetekt som blir trukket fra fengselsstraffen.

– Etter min mening burde han sittet inne i flere år, sier Sandra. Skiensjenta var sikker på at hun kom til å dø da 29-åringen gikk til angrep på henne. I retten ble det lagt fram dokumentasjon på den voldsomme og vedvarende mishandlingen.

GLAD FOR Å BLI TRODD

Samtidig som Sandra hadde håpet på en strengere straff, er hun glad for at sannheten kom fram og at hennes forklaring ble trodd av tingretten.

Den domfelte hevdet han slo bare en gang, mens Sandra kunne fortelle om en vedvarende mishandling med slag og dunking av hodet i asfalten. Hun fryktet også på et tidspunkt at 29-åringen kom til å voldta henne.

– Det er godt å få lagt dette bak meg, men jeg kommer selvsagt aldri til å glemme det, sier Sandra Siljan Danielsen.

Hun frykter at milde straffer for grov vold gjør at det blir mer av den typen kriminalitet.

 

Overskrift

...
PREGET: Sandra Siljan Danielsen var jenta som alltid følte seg trygg på byen. Det gjør hun ikke nå lenger. 27-åringen våger seg ikke ut alene etter mørkest frambrudd. FOTO: PER ARNE RENNESTRAUM

Våger ikke gå ut etter voldsmarerittet

SKIEN: Sandra Siljan Danielsen (27) tør ikke lenger bevege seg utendørs etter mørkets frambrudd. Voldsmarerittet fra Skien sentrum sitter fortsatt i.

 
 
Publisert 28.01.2014 kl 09:18 Oppdatert 28.01.2014 kl 09:20

På vei hjem fra byen natt til 1. juni fjor skjedde det som blir beskrevet som en langvarig mishandling.

Sandra ble overfalt ved Skistredet, av en 29 år gammel mann. Ifølge politiet og henne selv ble hun sparket, slått og nær kvalt etter flere minutters mishandling. Sandra, som aldri hadde møtt mannen før, fryktet for sitt liv og trodde mishandlingen skulle gå fra ille til verre mens den pågikk: At hun skulle bli voldtatt.

LES OGSÅ: Vil fengsle ham i 10 måneder

I går møtte den 27 år gamle skiensjenta gjerningsmannen, som sto tiltalt i Nedre Telemark tingrett.

INNRØMMET ETT SLAG

– Jeg slo henne bare en gang. Jeg slo så hardt jeg kunne, sa den tiltalte – en 29 år gammel gift småbarnsfar fra Polen.

Hans forklaring står i sterk kontrast til vitneutsagnet fra kvinnen og fra politiets tiltale. I rettssaken ble den tiltaltes påståtte «ene slag» også vinklet opp mot de omfattende skadene på offeret, som knapt kunne gå etter mishandlingen. 
Sandra hadde slagmerker over store deler av kroppen. Hun måtte sy flere sting på neseryggen. Nesa ble brukket. Etter to operasjoner er den ennå ikke like fin som før overfallet.

LES OGSÅ: Frykter voldssiktet vil rømme

LES OGSÅ: Skienskvinne anmelder politiet

Selv tror offeret at det handlet om minst 20 slag. Mens hun lå hjelpeløs på bakken, fortsatte mannen å slå og sparke, til tross for offerets fortvilte redselsskrik. Han skal også ha dunket hodet hennes mot asfalten.

– Det virket som om han holdt på i en time, sa Sandra.

Den tiltalte sitter for tiden i varetekt. Aktor, politiadvokat Per Steinar Bungum, la ned påstand om ti måneders fengsel. Bistandsadvokat Gunnar Klausen ba retten idømme inntil 100 000 kroner i oppreisning.

Forsvarer Chamkor Singh mente at seks til sju måneders fengsel ville være en mer fornuftig straff og ba ellers retten behandle hans klient på mildest mulig måte.

– Jeg har ingen formening om hva slags straff han bør få. Det viktigste er at min historie blir trodd, sier Sandra Siljan Danielsen til TA. Hun er sliten og sterkt preget av det sterke vitnemålet. 27-åringen ba om at den tiltalte ble plassert utenfor synsranden mens hun fortalte om hvordan hun opplevde voldsmarerittet.

- TRODDE JEG SKULLE DØ

Den tiltalte var siktet for forsøk på voldtekt, men dette ble frafalt i tiltalen.

– Han tok meg på lårene og prøvde å ta beina fra hverandre, fortalte Sandra. Selv om dette punktet ble frafalt, mente aktor likevel at episoden var så skremmende og fornedrende at bør brukes i skjerpende retning.

LES OGSÅ: – Var helt sikker på at jeg skulle dø

Den tiltalte hevder at han ble provosert i forbindelse med at han på vei hjem fra byen ba den fornærmede om fyr.

– Hun svarte med noen stygge ord, sa han i retten i går. Han innrømmet først kjennskap til saken da han ble konfrontert med Sandras DNA på sine egne fingerknoker. Han løp fra stedet etter overfallet, men ble under flukten spent bein på og lagt i bakken en skiensmann, ved Haugen-krysset.

TRAUMATISK

Månedene etter overfallet har vært traumatiske for Sandra. Hun er blitt mye mer isolert, og går aldri ut aleine.

– Jeg er blitt mistenksom overfor alle jeg ikke kjenner. Jeg går andre veier når jeg ser en gutt jeg ikke kjenner. Om kvelden tør jeg ikke gå ut i det hele tatt. Jeg sover dårlig, sier hun til TA. Hun har også måttet utsette en lærlingplass på Gjerpen sykehjem.

 

 

 
 

Overskrift

17-åring tatt for promillekjøring

DRANGEDAL: En 17 år gammel gutt er mistenkt for å ha kjørt med promille etter at han kjørte en bil i autovernet natt til søndag. I bilen hadde han to unge passasjerer, som begge klaget på smerter i nakken etter uhellet.

Publisert 26.01.2014 kl 08:36 Oppdatert 26.01.2014 kl 08:38
 
 

Politiet fikk ved 04-tiden natt til søndag melding om en bil som hadde kjørt i et autovern i Drangedal sentrum. Det ble også meldt at føreren av bilen skulle være beruset.

Politiet dro ut til stedet og fant til slutt føreren, en 17 år gammel gutt, hjemme hos seg selv. Han er nå mistenkt for å ha kjørt til i beruset tilstand, opplyser politiet.

SKADDE PASSASJERER

- I bilen satt det også en 14-åring og en 15-åring. Disse hadde fått vondt i nakken etter kjøreturen, og ble tatt vare på av helsevesenet, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt.

Det vil bli opprettet en sak på forholdet.

Overskrift

ÆRLIGHET/ LØGN....... Ærlighet er grunnen til at ekteskap og relasjoner holder.I relasjoner der en av to lyver så vil løgnen skape ufred.Det er ikke nødvendig med mere enn en løgner i ekteskap for at det ender med skilsmisse.Noen løgnere vil ikke slutte med løgn og da blir relasjoner ødelagt pga løgn......løgnere bruker løgn som Herre i sitt liv og det dreper det gode som kunne bygges opp hvis løgnen ikke fantes i ekteskap som raseres.......det er ikke alltid to sider av ensak,men en side full av løgn som ødelegger for begge to og alle andre pårørende......,viktig å putte ting i rett skuff og kalle en spade for en spade,ikke skylde på den uskyldige part og la løgneren få god samvittighet for å være løgner.....viktig å vise forståelse for den som blir bedratt av løgneren og ikke nedlesset offeret med skyld som er ufortjent......viktig å skille mellom løgn og sannhet hvis noen skal ta stilling til hvem som er skyld i skilsmisser.............skrevet av Torill Erdal.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Torill Menneskerettighet Erdals bilde.
Liker ·  ·  · for ca. ett minutt siden · 

 

 • Torill Menneskerettighet Erdal
   
 

Overskrift

Porsgrunnsmann tatt med 2,3 i promille på E18
ta.no
LARVIK/PORSGRUNN: Etter å ha drukket tett i flere dager satte den 43 år gamle porsgrunnsmannen seg bak rattet og kjørte ut på E18.

Overskrift

Motorcycle Crash Compilation
vitaminl.tv
Click to watch the video and write a comment.

Overskrift

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondskap fra mennesker kan skade mange.Skyld ikke på Gud,men på de som utfører ondskapen.

  1.  
  2.  
   Flere bilder for christoffer saken
 • Christoffer-saken - VG Nett

  www.vg.no/nyheter/spesial.php?id=8397
   
  Stefaren til avdøde Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble i februar utsatt for vold av en ...Høyesteretts ankeutvalg forkaster anken fra moren i Christoffer-saken.
 • Dagbladet.no - christoffer-saken

  www.dagbladet.no/tag/christoffer-saken
   
  «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl, sa lille Christoffer» ... Høyesterett forkaster morens anke i Christoffer-saken ... På grunn av koblingen til Christoffer-saken.
 • CHRISTOFFER-SAKEN - Det som skjedde da Christoffer døde

  www.nettavisen.no/nyheter/article3565708.ece
   
  6. feb. 2013 - CHRISTOFFER-SAKEN - Da ambulansen kom frem hadde livet allerede ebbet ut av den lille guttens kropp.