Sterk sang om å ha grunner til ikke å bli i vonde ekteskap.

" Let IT go" Sing alone version....

Let IT go.

LET IT GO AND BE THE STRONG HUMAN THAT BREAK OUT OF ISLATION.... BE FREE FROM THE ISOLATION,BE FREE........ Disney's Frozen - "Let It Go" Sing-Along Version

A special Sing-Along version of Frozen opens in theatres Friday. Get your tickets now: http://di.sn/iVu Disney's Frozen is the Golden Globe winner for Best A...
YOUTUBE.COM|AV DISNEYANIMATION

 

Ekteskap uten ærlighet ender i skilsmisse........

Falskhet er årsak til skilsmisse.

Noen skjuler at de er lykkejegere til de har giftet seg.....de er ikke trofaste.Utroskap er skilsmissegrunn.

Ordet " lykkejegere " = mennesker som søker lykke kun gjennom sex og penger og makt..........

 

Har du undret deg på hvorfor skilsmisser skjer ?

  

Det er vanskelig å trekke noen sikre slutninger om hvor mye det genetiske øker sannsynligheten for psykopati ut fra barnestudier, siden fornuften ikke har fått mye tid til å utvikle seg og personen har ikke på dette tidspunktet bestemt seg fullstendig om denne skal velge psykopati som etikk eller ikke.

Viktig skilsmissegrunn.

Å være i en psykopats klør er Skilsmissegrunn....Psykopater kan være både menn og kvinner.................................................................. .. For å slippe unna psykopaten så må du komme deg bort fra psykopatens territorium.....

En psykopat er et menneske uten følelser, anger og samvittighet. Havner du i klørne på en slik tyrann, må du komme deg vekk før det er for sent.
Av: Marte Dorothea Heidel Røren.
 

 

Hvis noen du elsker forlanger at du skal slå et dyr,ville du slått dyret da ? Hvis noen du elsker forlanger at du skal slå et menneske,ville du slått da ? Hva skal til for å få deg til å si nei til noen du elsker hvis den du elsker ikke tar gode valg? Vil vold ta slutt ved at den som er voldelig slutter med vold eller at de rundt den voldelige ikke godtar volden ?hvis den voldelige aldri slutter med vold og hvis de rundt godtar at volden hører med ,hva slags kjærlighet blir det da ? Vold vokser ikke pga de voldelige ,men pga de som ikke tar avstand til vold,det vil ikke dermed si at den voldelige ikke har ansvar for egne handlinger,men voldelige vil ikke slutte med vold......skrevet av Torill Erdal.
 

I seng med fienden.

 

0

I seng med fienden

Sleeping With the Enemy
 
Din stemme:          
Publikum:
7.8 / 10 (5 stemmer)
 
 

Martin er den perfekte ektemann - på overflaten. Under er han sykelig pedant, katastrofalt...

 
 
 

Flere fakta

OM FILMEN

Martin er den perfekte ektemann - på overflaten. Under er han sykelig pedant, katastrofalt sjalu og en farlig psykopat. For Sara blir ekteskapet et fengsel, der et blikk på en annen mann på en fest, eller en spasertur på stranden utenfor deres luksuriøse villa kan føre til avstraffelser og terror. Sara vil ut av fengselet. Under en seiltur benytter hun en kritisk situasjon til å gli stille og ubemerket ut i vannet. Ektemannen tror at hun ikke kan svømme og alle anser Sara som druknet. I virkeligheten har hun rømt - med nytt navn, nytt utseende, ny identitet. En tilfeldig telefon og funnet av hennes giftering i klosettet gjør at hennes mann skjønner at hun er i live - og han vil ha henne - død eller levende...

 

Les alt om filmen

Hvordan kan barn få sagt fra om vold/ overgrep ?

 

Et spørsmål om vold i nære relasjoner : Hvor gammelt er et barn før det forstår at det blir utsatt for noe ulovlig?....Barn innrettet seg etter situasjoner og hvor gammelt er et barn når det selv kan rømme vekk fra vold ? Hvordan kan et barn selv forklare at det blir utsatt for vold og hvordan kan voksne hjelpe et voldsutsatt barn uten å stille ledende spørsmål? skrevet av Torill Erdal.
 

Jeg kan ikke tie


JEG KAN IKKE TIE........Folk undrer seg på at barn dør pga vold i hjem,men jeg vet hvorfor det ender slik i endel tilfeller.I Norge fungerer det slik at hvis først en person som er voldelig har giftet seg med ei dame eller motsatt ,eller det gjelder samboere og hvis man ikke ønsker ha den voldelige i hus og ringer politiet for å få hjelp fordi det er fare for eget liv eller barns liv så rykker ikke politiet ut ved slike fortvilte rop om hjelp fra barn eller ektefelle,men hvis noen i huset blir drept så rykker politiet ut......Kanskje på tide å få en annen måte å hjelpe voldsoffer før det ender i drap og lemlestelse ? Jeg har selv ringt tre ganger i fortvilelse til politiet pga min x- mann og ingen av gangene rykket politiet ut fordi han ikke hadde fått skadet oss,så vi måtte beskytte oss selv og det endte nesten med at han kjørte meg og to av barna i døden,men vi overlevde ,men ikke pga politiets beskyttelse,de hjalp oss overhode ikke noen av gangene.I dag soner mannen 9 års fengsel og jeg er nå glad for at han ikke fikk drept noen,men han har skadet flere mennesker for livet,og en slik mann ville ikke politiet gi oss beskyttelse mot mens jeg var gift med han...Jeg vet ikke om jeg noen gang kan klare å tilgi politiet for dette,spesielt når jeg hører alle andre tilfeller også hvor det ender med at en far tar liv av kone og andre tilfeller ender med at far tar livet av barna sine,eller skader dem for livet...Jeg er et levende vitne på at politiet sviktet og ikke ville gi oss beskyttelse da vi trengte det aller mest,det kommer alltid til å sitte i min kropp så lenge jeg vet at vi ble sviktet så totalt i våre mest sårbare stunder mens jeg var gift med en voldsmann......jeg gremmes når jeg tenker på alle som dør pga at voldelige får vandre fritt rundt i altfor mange tilfeller i Norge...og forresten ,kr 25000 i oppreisning for meg og barna for et slikt Helvete,det synes jeg er forkastelig og en hån mot både meg og barna som måtte bli gjenstand for en voldsmann i huset....Jeg føler jeg har blitt behandlet som dritt og ingenting ,noe som ikke akkurat et offer fortjener etter flere ødelagte år pga et maktmenneske og politiets dårlige behandling av en meget alvorlig sak som tok lang tid før de kom til bunns i,mens vårt liv sto i fare....svært uverdig og noe jeg aldri kommer til å glemme eller aldri vil tie om.....skrevet av Torill Erdal.

Ondskap kommer ikke fra et fast kjønn....

Ondskap kommer ikke fra et fast kjønn ,men fra menn eller kvinner som mangler empati...Ofte så blir det hevdet at mødre er verst eller at fedre er verst.Ofte hevdes det at menn er verst eller andre mener kvinner er verst.Hvorfor finne ut hvilket kjønn som er verst eller best når ikke kjønn er avgjørende for å utføre ondskap ? Skrevet av Torill Erdal.

 

Torill Gitar
ET DIKT OM MIN KAMP MED Å LEVE I VOLDELIG EKTESKAP OG OM MENNESKERS MÅTE Å DØMME SITUASJONEN PÅ DA JEG IKKE MAKTET LEVE I DET LENGER.

Om verden går meg imot,
om vaklende blir min fot.
Jeg føler min dag er grå,
jeg kjenner ei glede nå.
For livet har gitt meg slag,
av menneskers stygge bedrag.

Jeg ønsker å bli forstått,
men eneste jeg har fått,
er dårlig behandling og splid.
umennesklighet og krig.
Jeg gråter og blir ei forstått,
av mannen jeg frykten har fått. 

For mannen som lever med meg,
han lever på voldelig veg.
Nå jeg ikke makter et liv,
med trelldom og makt-tyrrani.
Jeg makter ei livet med han,
som kaller seg min ektemann.

Hver dag under trelldom jeg går,
bestandig bemerkning jeg får,
bemerkning som psyker meg ned,
jeg aldri fra frykt kan få fred.
Hver dag må jeg leve i frykt,
Alt føles så utrygt og sykt.

Min mann kaller til seg en prest,
for han vil ha presten til gjest.
For jeg vil ei ha ektemann,
når han er en voldelig mann.
Men presten forteller meg her,
"blir du skilt,fortapt da du er"

Det samme en pastor og sa,
ditt liv går mot Helvete da.
Jeg tenkte og grublet og gråt,
og tenkte ,det merkelig låt.
For Jesus han er ikke sånn,
at han fører mensker i bånn.

Min mann gir meg helvete her,
skal jeg mate hans makt-begjær?
Jeg aldri vil selge min sjel,
til en som skal ha meg som trell.
OM det så er min ektemann,
som viser meg vold med sin hand.

Det helvete blir i mitt liv,
Fra dette vil Jesus meg fri.
Jeg rømmer fra hjemmet i frykt,
for volden har gjort alt så sykt.
Med barna jeg flykter av sted,
er livredd men velger nå det.

Jeg kjører avsted i min bil,
og tårene presser og svir.
Kun Jesus forstår denne kamp,
som jeg denne natten der vant.
Da vi måtte flykte i frykt,
fra mannen som gjorde alt sykt

Så mange syns dette er galt,
bli skilt,det er synd,ble det talt.
Om mennesker dømmer meg her,
om verden i mot meg her er.
Jeg vet at min Jesus er med,
for alltid han gir meg sin fred.

Velsignelse har jeg i ham,
For Jesus har tatt all min skam.
Han aldri velsigner en mann,
som fører familier i skam.
Vår Gud vil fra trelldom oss fri.
Fra menneskers hyklerske sti.

Skrevet av (Torill Gitar ) Torill Erdal 14.11-2011......

Bryt tausheten.....av Torill Erdal.

 


 

BRYT TAUSHETEN........................................ .    Til alle menn :   slå aldri kvinner eller barn hvis du ikke mener å skade ........og mener du å slå for å skade så fortjener du dem ikke i livet ditt.....skrevet av Torill Erdal
Bilde
Bilde

Menn som mishandler kvinner/ barn....

 

Kvinner som vil avslutte slike ekteskap / forhold blir kalt "Horer,urettferdige,utilgivende,følelsesløse,utro",og veldig ofte blir kvinner som lever i vold beskyldt for å ha noen på si,enda det er mannen som egentlig i slike forhold driver kvinnen til å betrodd seg til en annen mann som forstår henne....... Hva ville du kalt en kvinne som velger avslutter ekteskap/ forhold til en slik mann ?

Verdt å vite.....

 

 
Hvis det er en av omsorgspersonene som slår eller forgriper seg på barnet, kan det ofte av hensyn til beskyttelse av både barn og den andre omsorgspersonen være nødvendig å bryte ekteskapet for å få volden/overgrepene til å opphøre.

Skilsmisse på grunn av vold og/eller overgrep

Annen praktisk betydning
 


Skilsmisse på grunn av vold og/eller overgrepekteskapsloven § 23

Etter ekteskapsloven § 23, kan en ektefelle kreve skilsmisse dersom den andre ektefellen forsettlig har utsatt ham/henne eller barna for alvorlig mishandling, eller opptrådt på en måte som er egnet til å fremkalle alvorlig frykt for slik adferd.
Domstolene har altså mulighet for å gi skilsmisse ved dom selv om partene ikke har vært separert, hvis den ene av ektefellene truet med eller har forsøkt å drepe den andre eller barna eller har utsatt dem for alvorlig mishandling.
Har eksempelvis mannen utsatt kvinnen eller barna for mishandling, eller har opptrådt på en måte som er egnet til å fremkalle alvorlig frykt for dette, kan hun kreve skilsmisse ved dom uten forutgående mekling og separasjon.
Til toppen

Viktig å vite:
I praksis kan det imidlertid ta tid før saken kommer opp for retten og dermed ende med reelt å ta like lang tid som en "vanlig" skilsmisse.
Krav om skilsmisse på grunn av overgrep må være reist innen seks måneder etter at ektefellen fikk kjennskap til handlingen, og senest to år etter at den fant sted.
Til toppen

Generell informasjon
Generell informasjon om separasjon og skilsmisse finner du i Barne- og likestillingsdepartementets brosjyre " Separasjon og skilsmisse", som du kan laste ned fra departementets nettsider.
Skjema for søknad om separasjon og skilsmisse som skal sendes til Fylkesmannen kan du laste her: Søknadsskjema
Til toppen

Mulighet for midlertidig avgjørelse
I volds- og overgrepstilfeller er det ofte behov for en rask avgjørelse, for eksempel med hensyn til hvem som skal bli boende i boligen. Den voldsutsatte eller truede ektefellen kan i slike tilfeller begjære en midlertidig avgjørelse om dette. Denne begjæringen skal sendes til tingretten på det stedet den utsatte ektefellen bor, eller i påtrengende tilfeller av retten på det stedet der boligen eller innboet finnes, jf.ekteskapsloven § 92, jfr § 93. En slik midlertidig avgjørelse kan treffes i løpet av noen dager.

Det er spesielt i tilfeller hvor mannen eller kvinnen oppfører seg truende eller sjikanerende at det av hensyn til barna og/eller den andre parten, er behov for en rask avklaring om boligspørsmålet. Tingrettens midlertidige avgjørelse skal avhjelpe en situasjon hvor gjerningspersonen eksempelvis nekter å flytte ut av boligen.

Det samme gjelder avgjørelsen om hvem som skal ha foreldreansvaret og hvem barnet skal bo fast hos og om samværsrett, jf.barneloven § 60.
Retten kan også treffe midlertidig avgjørelse om å forby den ene av foreldrene å komme til eiendommen, eller det bostedet som barnet holder til. Les om forskjellige typer besøksforbud og kontaktforbud.

Avgjørelsen kan treffes uten at det er foretatt mekling etter ekteskapslovens regler. Den midlertidige avgjørelsen kan settes i verk straks. Les mer om mekling her: Mekling

Varighet av en midlertidig avgjørelse.
Når ikke annet er bestemt, gjelder en midlertidig avgjørelse frem til spørsmålet om separasjon, bidrag eller bruksrett er rettskraftig avgjort.
Til toppen


Annen praktisk betydning
Både kvinner og menn kan på grunn av et mishandlingsforhold anses som separerte, jf. ekteskapsloven § 79, første ledd. Er man separert på grunn av et mishandlingsforhold, betyr dette at man ved henvendelse til offentlige myndigheter (eksempelvis sosialtjenesten) har krav på å få opprettet en egen saksmappe og en annen saksbehandler enn ektefelle/samboer. Dette overholdes ikke alltid i praksis. Insister på at dette overholdes, slik at den tidligere ektefellen eller samboeren ikke kan få innsyn i saken. Vær oppmerksom på hvor posten din sendes.
Til toppen

Generelt
Fylkesmannen gir nærmere orientering om de rettsregler som gjelder i forbindelse med separasjon og skilsmisse samt om muligheten til å søke fri rettshjelp i ekteskapssaker. Les også om Fri rettshjelp.

NAV-kontoret kan gi opplysninger om innkreving av bidrag (også om avtalte bidrag), om forskuttering av underholdsbidrag til barn og indeksregulering. Trygdekontoret gir også opplysninger om stønad til enslige forsørgere. Informasjon finnes også på nettsidene www.nav.no.
Til toppen

Far eller mors rett til opplysninger om barnet
Vær oppmerksom på at barneloven § 47 gir den av foreldrene som ikke har foreldreansvaret rett til å få opplysninger om barnet. Her er det uten betydning om foreldrene noen gang har bodd sammen, eller om den av foreldrene som ikke har foreldreansvar har samværsrett. Det er nok at vedkommende er far eller mor til barnet. Retten gjelder opplysninger som ikke på annet grunnlag er underlagt taushetsplikt. Slike opplysninger kan nektes oppgitt dersom det kan være til skade for barnet.
Retten til opplysninger etter barneloven inntrer bare hvis den av foreldrene som ikke har foreldreansvar anmoder om det. Dette krever altså en aktiv handling fra vedkommende. Dersom en av foreldrene blir nektet opplysninger kan avslaget påklages til fylkesmannen.
Til toppen

Viktig å vite:
Retten til å få opplysninger om barnet for den av foreldrene som ikke har foreldreansvaret, kan skape problemer i saker om familievold, der eksempelvis mor er på rømmen fra far sammen med barna. Men opplysninger kan nektes dersom det kan være til skade for barna. Ta da kontakt med det organ det gjelder og informer om at det vil være til skade for barnet hvis det gis informasjon til den andre av foreldrene. Insister også her på at det tas hensyn til barna, slik at den tidligere ektefellen eller samboeren ikke kan få innsyn i saken. Vær oppmerksom på hvor posten din sendes.
Til toppen

Barnets rett til å bli hørt, barneloven § 31
Etter hvert som barnet blir i stand til å danne seg egne synspunkt på det saken dreier seg om, skal foreldrene høre på hva barnet har å si før de tar avgjørelser om personlige forhold for barnet. Foreldrene har plikt til å legge vekt på det barnet mener alt etter hvor gammelt og modent barnet er.
Når barnet er fylt 7 år skal det høres før det treffes avgjørelser om for eksempel hvor barnet skal bo. Når barnet er fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva barnet mener.
Til toppen

<<Forrige sideNeste side>>

Torill Gitar

Skryt aldri av at du er trofast i ekteskapet om du er trofast i sex .men ikke i penger.....
Skryt aldri av at du er trofast i ekteskapet hvis du er trofast i penger.men ikke i sex.
Skryt aldri av at du er trofast i ekteskapet hvis du er trofast i penger og sex,men ikke i å beskytte /verne om det du er gift med,
Skryt aldri av at du er trofast i ektesakapet hvis du utsetter din ektefelle for fare med dine hender med å slå han/henne f eks,da hjelper det ikke å være trofast i sex.
Alt dette henger så nøye sammen,noe mange har misforstått.
Skrevet av Torill Erdal....

Ikke alltid to sider av en sak.

Uansett hvor snill og god man er om man har feil folk i nærheten,så vil godhet ikke ha den virkning det var ment før de som vender godhet til ondskap er borte vekk av livet.Man har hørt i alle år at "Du skal høste det du sår" ,men det går ikke an å si om man selv prøver å gjøre det gode,men godhet blir omgjort til ondskap,da stemmer ikke lenger dette at man høster det man sår.
Jo mere man prøver å være snill,jo mere får man svi,jo mere pent man prøver¨å snakke til en person,jo mere blir man baksnakket, osv
Så ja,,,man høster det man sår i normale sammenheng,men hvor mange og hvem er normale i dag da? Hvem har en etikk og moral som bryr seg om sin neste?
Hvor mange stemmer dette med i dagens samfunn? Mange ganger trengs det bare en person i en relasjon til å få ødelagt hele relasjonen.Det er ikke alltid to sider hvis en person vil ødelegge for en annen,det klarer en person alene i en relasjon......og det går utover uskyldige mennesker.....

Hilsen Torill Erdal....