NAV bryter regler og altfor mange menneskerettigheter brytes når mennesker ender i NAV- systemet.

NAV burde bli bøtelagt for mange brudd på menneskerettigheter også........på tide med granskning av NAV- systemet og NAV- ansatte........ Skrevet av Torill Erdal.
 
Nav bøtelagt for å bruke vaktmester som detektiv
www.ta.no
SKIEN: Nav Kontroll tok kontakt med ledelsen i borettslaget da de ville etterforske en kvinne de mistenkte for trygdesvindel. De spurte blant annet om de hadde en vaktmester som "visste noe"

Manglende respekt for syke og uføretrygdede..........

UFØR- ALLES DRØM <3

Ja ikke sant, alle vil vi jo bli ufør! Man har da vel hørt om dette herlige slaraffenlivet <3 masse penger....ingen jobbing. Masse fritid som man kan bruke opp pengene på <3 Så det kan vel ikke være noen som er i tvil fortsatt? Mange uføre er det blitt i vårt land... og det er latterlig hvor enkelt det er..å havne i den kategorien! Jeg kan våge meg på å si...at det vil ikke ta deg mer enn 4-10 år med krangling, legebesøk, spesialister, sykehus, advokater, medisiner, behandling, nedverdigende behandling og psykisk terror viaetater som Nav.....så..vips..er du i MÅL <3 

I tillegg da, om du synes det er anstrengende å bruke mye tid på å jobbe deg oppover (for det er vel ikke nedover??) i denne karrieren... så bit tenna sammen, husk..at du har alt å vinne, og intet å tape! Well...jojo...du "mister" jo jobben din da, men det er vel ikke noe savn?! Den er det godt å bli kvitt, du har sikkert en grinete arbeidsgiver også... samt vanskelige og tverre kollegaer, ikke sant? Også er vel lønna elendig i tillegg??! Lønnsforhandlingene gir deg neppe mer enn 20-30 tusen kr ekstra neste år...ER DEEEET noe å rope hurra for liksom :p nope..ikke når en kan bare skape seg "syk" lure helseetaten og ikke minst Nav..trill rundt :-) og ende opp med en ekstrem årsinntekt på kanskje bortiomot 200 tusen brutto!! Tenk deg DEEET DU <3 


Du kan vel se det for deg alt...du suser av gårde nedi sentrum, på shopping og kafe besøk (noe må du jo bruke opp alle disse kronene fra Nav på), savner du motorsykkelen din sa du? Haha fortvil IKKE, Nav hjelpemiddelsentral iler til, med all verdens hjelpemidler :-) en elektrisk scooter med toppfart 20 km kan stå på gårdsplassen din, før du aner ordet av det!

Og....for ikke å glemme <3 når du vel har oppnådd din karriere som <3 uførpensjonist<3 så vil du merke mye som er nytt, du vil få mange beundrende blikk, mange vil vise deg en helt ny og annerledes respekt... din nye status, som unnasluntrer/statssnylter/fake pasient el kall det hva du vil...vekker nemlig slike følelser hos mennesker rundt deg :-) Om du skulle få slengt til deg noen bemerkninger om at du bruker skattepengene til andre mennesker, eller at du ville nok klart å jobbe litt, fordi "alle" kjenner nemlig en som er lam fra nakken og ned, født døv stum og er blind i tillegg...men...HAN jobber han serru....han er ikke som deg...du unnasluntrer av en lat patetisk "Naver"..så FORTVIL IKKE... slike kommentarer kommer KUN av MISUNNELSE! Disse uvitende fjolsene som ikke klarer passe munnen sin....de er nemlig både arbeidsslitne, bitre, gretne og mangler fullstendig empati, de ønsker seg bare i ditt sted! Og det at de ikke klarer å "gjøre seg syke nok" til å oppnå en slik status som deg...det gir dem selvfølgelig mange vonde tanker.


 Denne Nav logoen...står for disse menneskene frem som om et svar på deres bønner og drømmer........ tenk deg selv, du har vel "vært der selv"? Husker du ikke slitet, lidelsene, alt dette med å så opp til fast tid på morgenen, ha et fast sted å gå til, med et arbeidsmiljø, kollegaer som vil ha kontakt og omgåes deg, en arbeidsgiver som gir uttrykk for at han har bruk for deg og din innsats? Og disse helgene da, hva er det liksom, kun 2 dagers fri, og noen usle 4-5 uker ferie pr år. Og i feriene er du kanskje nødt til å gjøre som de andre rundt deg, bruke av feriepengene dine, ta med din kjære og barna...på feriereiser (ingen forventer den slags aktiviteter av deg når du er ufør, derfor slipper du å slite med slikt som å få utbetalt feriepenger osv også).  

Så....ja...nå begynner du kanskje å innse det? Disse arbeidende friske menneskene som hater deg mer enn bakken du står på...som ser på deg som noe av det som befinner seg lavest på rangstigen...de er ikke ondsinnet, men det skyldes altså KUN misunnelse selvfølgelig.... og de av oss som da er så heldige, å ha blitt uføre. Vi BURDE VIRKELIG forsøke å sette oss litt inn i hvordan disse arbeidstakerne har det... det er slett ikke enkelt for dem, å være vitne til oss, som lever livet vårt i sofaen, surfer på Facebook, og den 20 hver mnd, dagen forpesnjonsutbetaling,er tiden for utskeielse med kafe besøk osv...

Litt empati og medfølelse synes jeg nok vi bør bruke på disse, som sliter livet av seg i sin ordinære arbeidsstilling. De er heldig om de faktisk kan skilte med en forkjølelse el influensa en par ganger i året, så de kan slå i bordet med den, og ta seg en vell fortjent 3 dager!


Det er viktig, også å huske på, at disse, dine tidligere kollegaer, naboer og bekjente....de vet akkurat hvordan du har det, de er jo ikke akkurat dumme!? De ser jo at du hverken har brukket beinet nå, ei heller for livstid, ikke har du fått armer el bein kappet av, og ikke har du mistet håret etter kreftbehandling. De er fullstendig klar over, at du lurte både fastlegen, sykehus og diverse, og ikke minst Nav, ved å late som du hadde masse merkelige kroniske sykdommer, du vet...slike poppiser som FM, MS,ME med mer... eller de tillegger deg kanskje noen psykiske skavanker, som feks "møtt veggen" (en lettere variant av diagnosen: klikka totalt). De vet godt hvordan det er å leve med kroniske smerter, både den ene og den andre av de, kan faktisk skilte med feks tennisalbu, musearm, forstuet ben fra påsken i fjellet osv...noe som faktisk ga de både sykemelding i 2 uker, og full pleie av hele familien mens det stod på! Og....for ikke å snakke om mentalt/psykisk, vi snakker her om hardt arbeidende mennesker, som både har bulket bilen sin, måttet avlive familiens marsvin, slitt med enorme utmattelser fra trening 5 kvelder i uka etter arbeidstid, ja noen av de har også feks vært i langvarig konflikt med naboen pga det store epletreet som skygger for utsikten din der hjemme... så kom ikke å si at de ikke vet hva det vil si å få en psykisk knekk eller være overarbeidet osv!!

Men her snakker vi da altså om mennesker med en svært sterk mental helse, ja på alle plan. De lar seg visst ikke knekke nei...av bagateller! Og antagelig kan mange av de også fortelle at de vet ALT OM NAV... det kan skyldes mange saker, men antagelig har de enten søkt barnebidrag feks gjennom Nav etaten, eller det kan også være at de har fått en ny arving i familien og har måttet sitte i en halvtime og fylle ut søknadsskjema for barnetrygd! Og ikke oppfattet disse noe annet enn at det både var enkelt og forståelig system der inne i byråkrati verdenen?

Den ansatte de traff når de var og leverte søknadsskjema for kjøringen til røntgen av foten etter uhellet på fotballbanen...den var da både smilende, og hyggelig. Og sa i tilegg både Hei og ha det <3

Uansett hva du forsøker å si, for å trøste disse missunnelige sjelene...så vil det ikke gå inn! De vil ikke tro deg og dine historier, om lammelser i bein, kroniske hodesmerter 24/7 i 15 år, posttraumatiske lidelser etter hele familien din ble utryddet i et krigsherjet land, eller at kroppen din er angrepet av noen lumske virus, som ikke en gang Norsk Folkehelse har funnet medisin for ennå! Nei så lenge du ikke ser syk eller skadet ut, vil du ALDRI bli trodd! De eneste som tror deg, er disse lettlurte empatiske menneskene du treffer innen Nav og dens like.. Du vil kanskje da forsøke deg med å informere dette slitne arbeidsfolket om at du for det første har vært hos 17 spesialister som alle sier det samme, at du aldri vil bli bedre av din sykdom, og at du derfør bør søke uførpensjon og hvile deg slik at du kan klare litt av det vanlige i hverdagen. Barna og husarbeidet osv.. men at Nav alle disse 17 gangene informerte deg om at nei, vi arbeider på nav, vi tror ikke på leger og den slags, og hvert fall ikke på ditt ord!

Og så vil du kanskje virkelig prøve å gjøre deg forstått, ved å fortelle om en inntekt fra NAV, ufør pensjon....som ikke helt strekker til både å betale for tak over hodet og å forsørge deg og din familie... Og at når du da har søkt Nav om hjelp til feks reparere den gamle Passat`n din fra 1991, eller om nye sko til 17 mai til sønnen din, og kanskje også til tannlege behandling. (Da du ikke har vært hos tannlege siden 2001) man prioriterer jo selvsagt.... ) så blir du etter 5 møter med ditt lokale Nav kontor, 13 tlf samtaler dit, og 4 brev, fortalt at desverre de nå har lett i 6 uker etter søknaden du leverte...men..den er sporløst forsvunnet! Muligens slenger du med, at det å bli kallt for lat, snylter, naver, pengesløser, hjelpesløs, taper osv....er noe du er vant med, da dette er et ordforråd man lærer mye av, ved kontakt med diversa ansatte man treffer via å være en del av nav systemet i noen år.... Men...du vil nok ikke bli trodd...ikke på dette heller..... beklager <3


Men fortvil ikke kjære venn... dette, er nemlig noe som kan ramme alle! Lite sannsynlig mener du? At du skulle komme ut for en ulykke som gjør det usynlig handikappet for resten av ditt liv. Eller at din kjære skulle rammes av kreft? Eller din sønn få sterke psykiske lidelser og din datter rusmisbruker. Eller at tante Kari skal ende opp med MS, eller din spreke søster skal dra på seg en vanskelig arbeidsgiver og miste jobben?!

Well...den som lever...får se... Altså er det ingenting annet vi kan gjøre, enn å håpe at disse slitne arbeidende friske menneskene en gang skal være "like heldig" som oss...og havne som ufør hos NAV <3 vi unner dem alle det...gjør vi ikke? Og husk at disse vet jo allerede alt om både andres helse, dette enkle systemet vi har i byråkrati jungelen... samt at uførpensjon er en ekstremt høy utbetaling (det ser de nemlig på tallene fra vår kjære regjering) så de vil nok hvert fall bli fornøyd med sin nye tilværelse...om "deres drøm" går i oppfyllelse...med mye fritid, super helse, og masse penger/en fet inntekt å bruke i all denne fritiden....lykke til, tvi tvi <3

#ufør #nav #statssnylter #uføretrygd #leverpåvåreskattepenger #kronisksyk "byråkratinorge#hjelpemiddelsentral #slaraffenliv #allesd

 
...
runert: Else Odden hevder hun nær ble ruinert av behandlingen hun fikk hos Nav Gjøvik. Foto: Leif Joar Galåen

– Selg leiligheten, var beskjeden jeg fikk fra NAV

 
 
 

...
Blir syke: ? Mange blir syke av behandlingen de får av Nav, hevder Else Odden. Foto: Leif Joar Galåen
 
 
 

Uføretrygdede Else Odden tjente 6000 kroner for mye og fikk krav om å tilbakebetale 87.000 kroner til NAV. – Selg leiligheten, var beskjeden jeg fikk, sier Odden.

Odden jobbet som bussjåfør i over 25 år. På grunn av en nakkeskade har hun vært uføretrygdet i noen år.

Uforskyldt

Nakkeskaden førte til at Odden opplevde migreneanfall som kunne bli så sterke at hun måtte på sykehus og til opptrening etterpå.

– Etter at jeg ble uføretrygdet hadde jeg litt småkjøring, turer som passet meg, forklarer Odden. Inntektsgrensen på én gang folketrygdens grunnbeløp overholdt hun nøye. Problemet oppsto da det ene av de to selskapene hun kjørte for innstilte driften. Da fikk Odden utbetalt alt hun hadde til gode med én gang, lønn og feriepenger i ett oppgjør.

– Jeg kom 6000 kroner over inntektsgrensa, sier hun, og forklarer at hun med én gang tok kontakt med NAV i Sandvika, som hun soknet til den gangen.

– Jeg fikk et brev der de skrev at jeg hadde havnet over inntektsgrensen helt uforskyldt. De fant ikke at jeg kunne tilskrives noe ansvar for at min arbeidsgiver hadde innstilt driften og at jeg dermed hadde fått feriepengene ett år i stedet for året etter, sier Odden. Hun hørte ikke noe mer om saken fra NAV og trodde alt var i orden.

Til Gjøvik

I april 2011 flyttet Odden til Gjøvik for å komme nærmere barn og barnebarn. Snart tok NAV Gjøvik kontakt.

– To år etter at NAV Sandvika hadde konkludert med at det inntrufne var uforskyldt begynte NAV Gjøvik på den samme saken, forteller Odden. Hun møtte opp og la fram brevet fra NAV Sandvika.

– Det spiller ingen rolle, var beskjeden, sier Odden, som forklarer at hun også la fram sine lønnsslipper. NAV Gjøvik undersøkte Oddens økonomi de siste tre årene og fant at hun til sammen hadde tjent 13.000 kroner for mye. Snart fikk hun et krav om tilbakebetaling på 87.000 kroner.

– De forlangte 20 prosent av utbetalt trygd over tre år tilbake, sier Odden. NAV opprettet trekk i Oddens trygd for å få pengene tilbake.

– Jeg fikk brev om at jeg ville få utbetalt 238 kroner i måneden etter trekkene, sier Odden.

Måtte låne

Hennes økonomiske situasjon ble dramatisk når løpende regninger skulle betales. Hun måtte låne penger av sine barn og venner.

– Alle så at dette var helt feil. Da jeg etter hvert klaget fikk jeg beskjed om at «hvis du når fram får du jo pengene tilbakebetalt». Men tilbakebetaling hjelper lite når du ikke har penger å leve for i mellomtida. Og her er det jo snakk om måneder og år, påpeker Odden. Hos NAV kom hun lenge ingen vei.

– Jeg møtte opp og fikk så mye kjeft at jeg gråt da jeg kom ut. Det verste er at trygdeutbetalingen jeg ble tildelt var feil utregnet, forteller hun. Odden opplyser at hun ringte og ringte uten å komme noen vei i mange uker.

– Det heter at Nav skal ringe opp igjen innen 48 timer. Det opplevde jeg aldri. Jeg fikk aldri svar, forklarer hun. Først etter henvisning fra lege ble hun kalt inn til økonomisk rådgivning.

– Selg leiligheten, var beskjeden jeg fikk. Tenk hvis jeg hadde gjort som de sa og solgt. Da hadde jeg ikke hatt noe i dag, sier Odden oppgitt. Hun fikk også beskjed om å gå tilbake til arbeidet.

– Det var ikke annet å gjøre, fikk jeg høre. Kravet måtte betales. At det ikke er forsvarlig med min helsesituasjon sier seg selv, og er veldokumentert. Den dokumentasjonen overså de, sier Odden.

 

- Avkrevd pinkode

Else Odden hevder hun ble avkrevd både pinkode og kodebrikke på NAV Gjøvik.

NAV Gjøvik hadde gitt beskjed om at de skulle gå gjennom hennes økonomi de tre foregående årene. Avtalen var at Odden skulle skrive ut kontoutskrifter. Hun hadde ingen skriver hjemme.

- Jeg skulle få logge meg på og skirve ut utskriftene på NAV-kontoret. Etterpå skulle vi gå igjennom og sladde informasjon som ikke var nødvendig. Da jeg kom, forlangte mannen i skranken både kodebrikken og perosnlig kode, forteller Odden.

Hun sier hun var så langt nede psykisk at hun ikke protesterte.

- Jeg tenkte at her kan de vel gjøre alt, sier Odden.

Etterpå har hun lurt på om koden hennes ligger i systemet et sted.

- Jeg synes det er toppen at de tok PIN-koden min. Ingen skal be om det. Men der ser du hva de som skal hjelpe kan gjøre med brukerne når de er langt nok nede, sier hun.

 

Forferdelig galt

Odden sendte klage til NAV forvaltning på Lillehammer. Dette er de fylkesvise klageinstansene.

– Månedene gikk, men så fikk jeg telefon fra NAV forvaltning. De forsto ikke hvorfor jeg skulle betale tilbake 20 prosent, men de lovte å se på saken, forteller Odden. Hun opplyser at det deretter gikk noen uker før hun fikk en ny telefon fra Lillehammer i desember i fjor.

– Dama som ringte sa hun ringte fordi hun ville jeg skulle ha ei god jul. Derfor ringte hun før jul for å si at jeg fikk fullt gjennomslag for klagen. Det var den beste julegaven jeg har fått. Jeg kunne komme meg i orden igjen uten å lure på om jeg kom til å klare meg, sier Else Odden. Hun forteller at hun har snakket med flere som er oppgitt over behandlingen de får av NAV. – Folk blir syke av behandlingen de får i NAV-systemet. For å få innfridd det som faktisk er dine rettigheter må du ha hjelp av noen som er sterk. Noe er forferdelig galt, hevder hun, og mener endringer må til.

– Beklagelig

– Det er beklagelig at Else Odden oppfatter møtet med NAV slik. Det skriver leder Cecilie Schnell-Larsen (bildet) ved NAV Gjøvik i en e-post.

Hun påpeker at NAV tar Oddens opplevelser på alvor, og trener internt for å bli bedre i å veilede sine brukere.

Velkommen tilbake

– Vi ønsker henne velkommen tilbake til NAV Gjøvik når hun ønsker og har behov for det, og vil avklare forventninger og gi henne tjenester og yte service ut fra hennes behov, skriver Schnell-Larsen.

Hun vil med henvisning til taushetsplikten ikke kommentere NAV Gjøviks håndtering av Oddens sak. Schnell-Larsen kommenterer heller ikke konkret om NAV har avkrevd Odden hennes nettbankkoder, men uttaler seg på generelt grunnlag. Hun skriver at NAV er opptatt av sikkerhet knyttet til personvern.

– Brukers personlige koder er konfidensielle. Skulle en bruker likevel vise oss sin personlige kode eller pinkode, blir denne ikke lagret i vårt system og makuleres etter bruk, skriver Schnell-Larsen.

Tvinges ikke tilbake

– En bruker som har vedtak på uførepensjon blir aldri tvunget til å gå tilbake til jobb, eller øke sin jobbaktivitet dersom de ikke ønsker det selv, slår Schnell-Larsen fast på generelt grunnlag. Har man en uførepensjon og jobber over grensen for det man kan tjene i tillegg til uførepensjonen, vil det komme et krav fra Nav om å betale tilbake. – Ut fra opplysninger som gis kan det utøves skjønn i et enkelt år. Ved tilbakekreving og trekk i pensjon skal det tas hensyn til at bruker har tilstrekkelig igjen til livsopphold, opplyser Cecilie Schnell-Larsen.

Forsvarlig livsopphold

Hun skriver at lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen har som hovedregel at alle skal ha forsvarlig livsopphold.

– Ved beregning av sosialstønaden legges det til grunn all inntekt bruker har, deretter fratrekkes utgifter til husleie, boliglån og skatt. Dersom det resterende ikke er tilstrekkelig til livsopphold, ut fra en norm, gis det en supplerende stønad som sikrer dette. I Gjøvik kommune følges normen statens veiledende satser for livsopphold. I 2012 var satsen 5373 per måned.

Hun skriver at NAV har som målsetting at 80 prosent av telefonhenvendelsene skal besvares innen 48 timer. – Stort sett klarer vi å overholde dette, mener Cecilie Schnell-Larsen.

På iGjøviks spørsmål om hvordan det er mulig at en sak som Else Oddens kan bli vurdert så ulikt fra Nav-kontor til Nav-kontor må Schnell-Larsen også svare på generell basis.

– Når det gjelder tilbakekrevingssaken så følges folketrygdens regler og det tilstrebes i NAV lik behandling for hele landet, skriver hun.

 

Rett balanse i Norge 2014 ?

RETT BALANSE ? Mennesker prøver å styre når folk er for gamle til å jobbe,for friske til å ikke jobbe,og vil ikke respektere de mennesker som av en eller annen grunn ikke kan jobbe,og NAV vil tvinge folk til å flytte for å få seg jobb,men hvis folk har et liv med familie ,barn og hus ,hjem,burde ikke de få den respekt at familien er viktig å ta hensyn til i forhold til dette med jobb ? Viktig at ikke personer tvinges til å flytte så det går utover familien,da kan det ende med skilsmisse og ødelagt liv ....Kanskje på tide at dere som bestemmer over folks hverdag kan begynne å innse at mange vil jobbe som nå blir avskrevet fra å få lov til å jobbe,og noen er for syke som skal tvinges ut i jobb uansett hvor syke de er.......Er dette en bra måte å finne rett balanse for mennesker som trenger å bli møtt med respekt og som ønsker å bli tatt på alvor ? ........ Skrevet av Torill Erdal.
 

NAV ødelegger mange mennesker....

 

 

NAV ødelegger mye, - www.torilla.org
torilla.org
NAV ødelegger mye, - www.torilla.org
Liker ·  ·  · for 33 sekunder siden · 

 

 
 
 

NAV ødelegger mennesker og setter menneskers liv på vent......

  • Ønsker Nav å ydmyke meg som menneske? spør Marita Synnestvedt. 

    FOTO: MONICA STRØM DAHL

 

Føler meg trakassert

Som så mange andre opplevde også jeg i mars 2009 å miste den beskyttende statusen som midlertidig ufør og å bli plassert i samme kø som arbeidsledige - med plikt til å levere meldekort hver 14. dag - ellers ville jeg kunne miste arbeidsavklaringspengene

 

. Videre ble min søknad om varig uføretrygd avslått med begrunnelsen av at arbeidsavklaring ikke var blitt utprøvd.

I møte med Nav ble det sagt at man ikke kommer utenom arbeidsavklaring, men at det også kun var en formalitet, en slags universalnøkkel til uføretrygd. Siden jeg har vært kunde hos Nav i mer enn ti år, gikk jeg med på å gjennomgå arbeidsavklaringsprogrammet - jeg har et sterkt behov for å kunne få avklart min status en gang for alle, slik at jeg kan konsentrere meg om det viktigste: min egen helse. Prinsipielt er jeg heller ikke motstander av en slik arbeidsavklaring, bare den er reell.

Malplassert

Arbeidsavklaringen består i mitt tilfelle av et fire ukers kurs og en åtte ukers praksisperiode. Kurset tar opp temaer som karrière, lag din egen CV, motivasjon, rettigheter og plikter som arbeidstager. Med andre ord tilpasset en som står uten kjennskap til arbeidslivet. De fleste av mine kursfeller kan da heller ikke engang snakke forståelig norsk. Som høyt utdannet innen administrasjon og ledelse - og med en kulturell ryggsekk inneholdende blant annet en magistergrad i klassisk arkeologi - føler jeg meg mildt sagt malplassert. På den annen side har jeg ingenting imot å bidra med mine erfaringer fra et 25 års langt yrkesliv, når jeg først er til stede.

Fikk hakeslepp

Det var imidlertid tilbudet om den praktiske arbeidsavklaringen som ga meg hakesleppet. Det eneste Nav kan tilby er å sy puter i en vernet bedrift. Dersom jeg ikke vil gå med på dette, risikerer jeg både å miste arbeidsavklaringspengene samt å bli nektet uføretrygd. Og jeg som trodde at arbeidsavklaring skulle være en reell avklaring av min arbeidsmessige kapasitet med oppgaver noenlunde relevante for min utdannelse og arbeidserfaring. For det er ikke intellektet det er noe i veien med, bare utholdenheten og yteevnen i henhold til tidsfrister. Jeg oppfatter derfor dette såkalte tilbudet som en ren trakassering av meg som person. Vel skal jeg få innvilget uføretrygd, men først må jeg bite i gresset, legge meg flat og gjøre botsøvelse i form av oppgaver som for en intellektuelt sett høyst oppegående person føles som nedrige. Hva om jeg går med på å sy puter i åtte uker - og Nav likevel nekter meg uføretrygd? Da har jeg solgt min egen verdighet helt forgjeves. Er det dette Nav ønsker? Å ydmyke meg som menneske?