Hvis enhver tok fem minutter
hver dag, for å anstrenge seg
litt ekstra for å gjøre andres
liv litt bedre, tenk hvor mye
bedre samfunn vi hadde fått .

Vær en hverdags-engel.

MIN OPPFORDRING TIL ALLE SOM HAR NOE DERE IKKE TRENGER .. Februar 2014.... : Eier du ting du aldri bruker eller har du overflod av penger ,så husk at kanskje noen uten penger kan trenge det og ha nytte av det.I Dagens Norge er det mangel på mye både hos Alene - foreldre,barn,eldre og ikke minst de hjemløse.folk skammer seg hvis de mangler noe i Norge fordi omtalen av Norge er at " alle har det de trenger i Norge og alle har det så bra i Norge",men mange sliter uten å si det høyt.Ikke tenk at alle andre ordner opp for de som sliter,men vær med å være en hverdags- engel for noen som faller midt mellom systemet i Norge.......mange trenger din hjelp midt i et såkalt velferds-samfunn.......skrevet av Torill Erdal.
 

 

PÅ TIDE MED NORSK FADDERHJELP FOR NORSKE FAMILIER.................Hvert år så bruker Nordmenn og kvinner enorme pengesummer på nødhjelp til utlandet og faddere og det å kjøpe masse julegaver,mens mange og i Norge lever under fattigdomsgrensen og mange barn får ikke feire en god jul pga rus og vold i nære relasjoner gjennom juletiden.........Kanskje Norge burde begynne med en fadderordning slik at Norske familier som har det bra økonomisk og har det bra ellers kunne hjelpe en familie som sliter og er sårbar.En slags fadderordning så norske familier kunne blitt faddere for andre norske familier og barn slik at flere får det bedre året igjennom ,men ikke minst i juletiden...?.....Da ville plutselig landet vårt fått mye flere lykkelige familier enn slik landet vårt er nå og igjen kunne flere hjelpe andre land som Norge vil hjelpe gjennom regjeringen ,men likevel hadde det Norske folk blitt et mye rikere land og folk med høyere fokus på medmenneskelighet og at ikke så mange sliter økonomisk som nå.............skrevet av Torill Erdal.
 

Ingen kan gjøre alt,men alle kan gjøre noe.

KAN GLEDE ANDRE: Barn blir fort lei av leker og vokser fra dem. Da kan du gi dem videre til krisesentre eller asylmottak, hvor andre barn kan få glede av dem. © Foto: Gro Strømsheim
Her kan du gi bort leker og klær
Rydd, gi bort og gled barn i nød

Det finnes ingen unnskyldning for å la barneklær og leker støve ned på loftet. Gi det bort og gled barn i nød på krisesentre og asylmottak.
Av: Gro Strømsheim

ANNONSER FRA GOOGLE
Halskjeder
Spar 40% - 70% på halskjeder. Stort utvalg, rask levering
www.chanti.no/halskjeder
Her kan du gi bort leker og klær
Husk at alt skal være helt og rent. Ikke gi bort ting som egentlig bør kastes.
Ring på forhånd og hør at noen er på plass for å ta imot.
Ulike steder som gjerne tar imot leker og klær:
Nesten 50 krisesentre i Norge.
Asylmottak finnes over hele landet.
Fretex har innsamlingsbokser til klær.
Leker og ting kan leveres i Fretex-butikkene.
UFF (U-landshjelp fra folk til folk) har innsamlingsbokser til klær over hele landet. Ring 918 11 089 for å vite hvor nærmeste boks er.
Barnehager er ofte interessert i å ta imot pent brukte spill, puslespill og andre leker, men husk å spørre på forhånd.
Barnevernsinstitusjoner kan også være interessert, men sjekk med den enkelte institusjon.
Fattighuset på Grønland i Oslo tar gjerne imot leker og klær, men bare på visse tider, så hør med dem først.
De fleste norske barn har rommet fult av leker. De har sportsutstyr til sommer og vinter, og klær til alle anledninger og vær.
Barna vokser og blir eldre, og etter hvert fylles boder og skap av ting som ingen bruker.
Er du en av dem som lar det støve ned og ikke vet hva du skal gjøre med det? Det er mange barn som kan få glede og nytte av det du har til overs.
Rydd opp og gi bort, gled barn i nød og få god samvittighet på kjøpet.
På flukt fra far
Det finnes nesten 50 krisesentre i Norge. Hit kommer kvinner og barn som rømmer fra en voldelig mann og far. Ofte kommer de uten bagasje, og dermed uten leker, vinterklær og kosebamser.
- Mange krisesentre har dårlig økonomi og ingen penger å bruke på hyggelige ting som leker til barna. De vil bli svært glade for å få leker og klær. Men husk at du må ringe på forhånd, krisesentrene er på skjulte adresser, så du må ta kontakt først, forteller informasjonsansvarlig i Krisesentersekretariatet, Lone Alice Johansen til Foreldre.no.
Se hele listen over krisesentrene og sjekk hvilket som er nærmest deg.
1763 barn bodde på et krisesenter i fjor. 51 prosent av dem som oppsøkte et krisesenter hadde med seg barn.
- Ikke minst nå som julen nærmer seg, er behovet stort. Det er veldig hyggelig å kunne lage julekalender og ha julegaver til barna som må tilbringe høytiden på et krisesenter, sier Johansen.
Gled barn på flukt
Asylmottak finnes over hele landet og de har stort behov for leker og klær til barn i alle aldre. Familier på flukt har ikke med seg leker i bagasjen og dagene blir lange for små og store barn som oppholder seg mye inne på et mottak.
Ved utgangen av august bodde mer enn 3600 barn på asylmottak i Norge.
På Skedsmo asylmottak i Akershus forteller de at leker og klær til barn alltid er velkomment. De har mange familier boende som ikke har økonomi til innkjøp utover det helt grunnleggende. Spesielt nå som vinteren nærmer seg, er det stort behov for vinterklær.
Trenger klær i alle størrelser
På Ås asylmottak utenfor Oslo forteller mottaksleder Marte Aasen at det er mange som gir klær og leker, men at de alltid er glade for å få mer.
- Bare sørg for at tingene du gir er hele og rene. Vi har behov for leker til barn og for klær i alle størrelser opp til 85 år. Behovet er stort og vi vil gjerne ta imot mer, sier Aasen til Foreldre.no
Hun ber deg imidlertid om å ringe før du kommer for å være sikker på at det er folk tilstede som kan ta imot tingene.
I tillegg til vanlige asylmottak, kan det være ekstra fint å sjekke om det er et transittmottak i nærheten av der du bor, fordi dette er første stoppested for asylsøkerne. Hit kommer for eksempel familier fra Syria, som har svært lite bagasje og slett ikke er utstyrt for en norsk vinter.

STOR MANGEL: Barn som kommer til Norge som asylsøkere, har sjelden med seg ullklær, vintersko og votter. Asylmottakene tar gjerne imot klær i alle størrelser. © Foto: Gro Strømsheim
HUSK PÅ DENNE: Fretex og Uff er to kjente organisasjoner som har innsamlingsbokser stående rundt omkring i Norge. Husk rene og hele klær, som er pakket i plastposer som er knyttet sammen. © Foto: Gro Strømsheim
Også i Lillesand er befolkningen veldig flinke til å huske på asylmottakene, forteller mottaksleder Ragnhild Thomassen.
- Vi får mange henvendelser og folk er flinke til å huske på oss. Det er et stort behov og er alltid velkomment, sier Thomassen til Foreldre.no.
Her kan du sjekke hvor nærmeste mottak er og høre om de ønsker klær og leker.
Fretex vil også ha leker
Fretex er en del av Frelsesarmeens virksomhet som driver en rekke utsalgssteder for brukte klær og ting. De har innsamlingsbokser over hele landet som nok er et kjent syn for de fleste. Men butikkene driver i tillegg med salg av sykler, bøker, leker, spill og andre ting.
Den største butikken finner du på Alnabru i Oslo og butikkleder Bjørg kan fortelle at Oslos befolkning er flinke til å huske på Fretex.
- Vi har alt mulig til salgs og tar imot det meste. Kom gjerne med klær, leker, spill, bøker, vogner og kosebamser.
Hun understreker at de ikke tar imot hjelmer og annet sikkerhetsutstyr. Men om du har en sykkel som ikke er i hundre prosent stand, så er det velkomment.
- Hvis ting ikke er helt i topp stand så blir prisen deretter. Men generelt ønsker vi selvsagt at ting er pent brukt.
Kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo opplyser at alle butikkene tar imot leker og småting, men hvis du vil gi bort møbler bør du ta kontakt på forhånd.
- Det er ikke alle butikkene som er store nok til å ta imot møbler, men sjekk nettsiden vår og ring og hør. Vi henter større ting hjemme hos folk, sier Gjermundbo til Foreldre.no.
Man kan også gi bort ting på nettsteder som Finn.no, men de minst ressurssterke treffer du nok ikke der.
Har du tips til andre organisasjoner som formidler leker og klær til folk som trenger hjelp? Gi oss tipsene i kommentarfeltet under artikkelen.

Erstatning

Trygderett

Dersom du er syk eller har blitt skadet vil du som hovedregel ha krav på ytelser fra NAV. NAV har ordninger som kan være aktuelle for deg når det gjelder penger til livsopphold. Dette kan for eksempel være sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller uførepensjon. NAV har også ordninger med tilleggsstønader som skal dekke ekstrautgifter som du har blitt påført som følge av sykdommen og/eller ulykken. Dette kan for eksempel være grunnstønad eller hjelpestønad. Har du fått avslag på søknad om ytelser fra NAV kan vi hjelpe deg med å påklage vedtaket. Kco advokater har lang erfaring med behandling av trygderettslige spørsmål. Vi kan foreta en uforpliktende vurdering av om det anses hensiktsmessig å påklage vedtaket eller ikke. Dersom du får medhold i klagen kan du ha rett til å få dekket de advokatkostnader som har vært nødvendige for å få endret vedtaket til NAV.

I en klage- og ankeprosess i trygdesaker vil du kunne ha krav på fri rettshjelp. Vi kan orientere deg om ordningen og søke om fri rettshjelp for deg dersom du oppfyller kravene til inntekts- og formuesgrensene.

Dette er noen av de ytelsene du kan ha rett på fra NAV:

  • Sykepenger
  • Arbeidsavklaringspenger
  • Uførepensjon
  • Grunnstønad
  • Hjelpestønad
  • Stønad til bil
  • Hjelpemidler

Ring oss gjerne i dag for en prat om din sak.

Kco Advokater har kontor i Sandvika i Bærum kommune like utenfor Oslo og utførerer advokattjenester over hele Norge.

Kontakt oss for mer informasjon:

Kontaktperson: Tor Ingebrigtsen
E-post: Kontakt oss
Telefon: 67 52 23 23
  Kontaktperson: Øystein Helland
E-post: Kontakt oss
Telefon: 67 52 23 23