Svik som setter sterke spor i enkeltmennesker.

22. jul, 2015

 

Psykopater , et samfunnsproblem.....
Med blod på hendene føler de ingen skam.

 

Torill Erdal sitt bilde.

  


Landet Norge burde bli mere utdannet på å forstå hvordan psykopater gjør mennesker rundt seg økonomisk ruinerte og fysisk og psykisk utbrendt.

Politikken er i alle ting lagt opp til at alle er født normalt utviklet,men psykopater er ikke det,de er født til å ødelegge andres liv.
Landet Norge har en politikk som går på at alle mennesker vil hverandre vel og politikken belønner kun de som lever et A4 liv,men et offer av en psykopat får ikke et A4 liv,nei,offer må bruke resten av sitt liv etter psykopaten til å reparere skadene psykopaten påførte,hvor mange regner med det av de som styrer politikk?
Folk snakker om at fattigdom øker,men ingen gjør noe for at psykopater ikke får ødelagt familier?

Pga at ingen regner med de store skadene psykopater påfører sine offer så får ingen psykopatoffer hjelp til økonomiske skader,fysiske eller psykiske skader og erstatning er ikke lett for offer å få , noe som igjen gjør at et offer aldri kommer seg økonomisk etter at en psykopat har herjet livet til offer.

På tide at Landet Norge begynner å tenke nytt og være på ofrenes side fremfor psykopatens side?

Når politikk og land belønner psykopater for sine herjinger i andre menneskers liv så vil også folket ha en holdning som utelukker å ha forståelse for skadene psykopater gjør i ofrenes liv.

Så på tross av at minst halve befolkningen i Norge på en eller annen måte har møtt på en psykopat så vil svært få innse hvor store skader psykopaten gjør i dette landet.

På tide at Norge våkner for at psykopater er tidenes største ødeleggere på arbeidsplasser,på skoler, i menigheter, i hus og hjem.

Skrevet av Torill Erdal. Juli 2015.
 
 
 
 
 
21. jul, 2015

Torills historie fra akutten setter sinnene i kok.

SKIEN: På Facebook fortalte Torill Erdal om det hun selv beskriver som en forferdelig opplevelse ved akutten i Skien. Nå sprer innlegget seg i rekordfart.

Foto: Arild Hansen.
 
 

Hun forteller til TA at hun etter dette, har mottatt mange positive tilbakemeldinger.

- Det er overveldende hvor mye respons det har fått. De som har kontaktet meg i ettertid, forteller meg at de setter pris på at noen setter lys på dette, og mange av dem har selv opplevd lignende situasjoner, sier Erdal.

Innlegget, som ble skrevet fredag 18. juli, har i skrivende stund blitt likt over 6000 ganger og delt mer enn 8 000 ganger på Facebook.

Det er tydelig at innlegget har engasjert andre.

Innlegget ble skrevet av Erdal etter at hun og hennes sønn hadde besøkt legevakten i Skien.

Da de observerte en mann, som hun beskriver å være i 80-årene, bli rullet ut av sykehuset og inn i en drosje.

"Den gamle mannen sitter i stripete pyjamas, tydelig preget av sykdom. Mannen klarer ikke holde bena sine oppe fra gulvet da drosjesjåføren triller ham i rullestolen som ikke har støtte til bena. Da blir sjåføren illsint, og begynner å skrike høyt hva han syns om at legevakten har benyttet seg av denne ordningen og ikke sendt ham med sykebil. Sjåføren prøver deretter å presse mannen til å løfte benet, noe som resulterer i at benet vrenger seg under rullestolen"

Videre skriver hun at hun var engstelig for at mannen skulle brekke bena, brøt inn og spurte om hun kunne holde bena oppe for ham.

Hun skriver også at hun ikke kan forstå hvordan legevakten i Skien kan sende hjem en pasient på denne måten.

"Burde de ikke ta ansvaret for denne mannen?"

Hun viser i tillegg bekymring for hvordan reisen pasienten hadde hjemover og hva som skjedde i ettertid.

"Jeg undres hvordan den gamle mannen har det i natt og om behandlingen han fikk i dag gjør at den gamle mannen ligger et sted og gråter av smerte, ensomhet og uverdig behandling?"

"En ting er jeg sikker på, er at ingen ønsker slik dårlig og uverdig behandling som denne pasienten opplevde. Jeg skulle ønske dette var et engangstilfelle, men frykter at dette skjer oftere enn man hører".

 

Fungerende direktør og klinikksjef Per Urdahl tar innlegget på Facebook på alvor. FOTO: INGE FJELDDALEN

Fungerende direktør og klinikksjef Per Urdahl tar innlegget på Facebook på alvor. FOTO: INGE FJELDDALEN (Foto: Ukjent)

TAR DET SVÆRT ALVORLIG

Sykehuset Telemark er kjent med Facebook-innlegget, og fungerende direktør og klinikksjef, Per Urdahl, forteller til TA at de tar meldingen svært alvorlig, men at det ikke stemmer at det gjaldt legevakten.

- Pasienten var behandlet i vårt akuttmottak, og ikke på legevakten slik hun beskriver i hendelsen på Facebook. Dette er vårt ansvarsområde. Pasienten var behandlet på skadepoliklinikken i Skien, og avtalen om hjemsendelse var gjort med hjemmetjenesten i hans hjemkommune. Det var altså folk fra hjemmetjenesten som tok i mot mannen da han kom hjem.

Videre forklarer Urdahl at han har vært i kontakt med han som har ansvaret for deres kjørekontor. Det er de som tar seg av alle avtaler med drosjene.

- Han er selvfølgelig forferdelig lei seg overfor det som er beskrevet, og sier at dette vil få konsekvenser for drosjesjåføren dette gjelder.

BEKLAGELIG

- Det er beklagelig, og skal selvfølgelig ikke forekomme, sier Urdahl.

Han sier videre at han forventer ikke annet enn at drosjesjåførene skal oppføre seg, være høflige, imøtekommende og serviceinnstilte overfor de pasientene de har gjort avtale om å hjelpe til og fra avlastningssted.

- Jeg har ingen grunn til å betvile at opplevelsen hun har hatt, ikke stemmer. Det er sterkt beklagelig at en drosjesjåfør har oppført seg på den måten overfor en pasient.

Sykehuset Telemark vil følge opp saken, og mener sosiale medier er en grei måte å få tilbakemeldinger på.

- Etter at vi fikk ny kommunikasjonssjef, har vi vært åpne for innspill via Facebook. Dette gjør vi for å være tilgjengelig også på sosiale medier, slik at vi kan ta tak i de sakene som sprer seg. Er det saker vi åpenbart bør ta tak, er dette en grei måte å få tilbakemelding på. Det kan sammenlignes med en avviksmelding, syns jeg, sier Urdahl.

 

 
 
5. jan, 2015

Truet med å drepe dem som hjalp ham.
SAUHERAD: Etter å ha oppholdt seg på Gvarv i kun 25 dager, truet flyktningen med å drepe dem som skulle hjelpe ham.

Torill Erdal tenker følgende: 
Noen som har gitt denne mannen tilbud om hjelp for sin psyke da han kom til Norge?
Regner ikke med det og han er vel ikke i Norge for moro skyld?
UDI gir jo flyktninger kniver når de kommer til Norge.
Kanskje ikke så rart flyktninger bruker dem på folk som provoserer dem siden de er vant med dette fra sin kultur?
Jeg bare prøver å sette meg litt inn i årsak til mannens reaksjoner jeg....

Man vet jo hvordan f eks Nav unnlater å hjelpe brukere i mange tilfeller, men NAV er nøye på at navbrukere er punktlige,
Men hvorfor er ikke NAV like punktlige selv overfor sine brukere?
Det kan være tøft for sårbare mennesker å få utsatt utbetaling en hel uke bare fordi NAV ikke trykket på en knapp for utbetaling når det var helligdager eller ferie og det kan ramme familier hardt som kanskje ikke har noen oppsparte midler å ta av.
Burde ikke NAV egentlig ta hensyn til slike ting og gi sine brukere trygghet på at penger skal komme til datoen som egentlig er fast utbetalingsdatoer?

SAUHERAD: Etter å ha oppholdt seg på Gvarv i kun 25 dager, truet flyktningen med å drepe dem som skulle hjelpe ham.
TA.NO

 

4. jan, 2015

 

 

Det som slår mig när jag läser dessa insändare och även tidigare artiklar om Nav, är att organisationen har satt i system att uppge att dokumentation inte kommit dem tillhanda. Detta är ett kallt och beräknande sätt för att tillskansa sig längre tid på enskilda individers bekostnad, individer som dessutom är i beroendeställning. Samtidigt är det säkert flera normala individer som anser det vara jobbigt nog att behöva söka trygd i någon form, utan att behöva bli förnedrade och nonchalerade av saksbehandlare som inte är empatiska. Jag har personlig erfarenhet av detta via sjukskrivning. Trots hot om utkastning av lägenhet så fanns det inget Nav kunde göra, enligt otroligt arrogant saksbehandlare på Navkontoret (som satt och drack kaffe samt kollade sina sms under tiden vi samtalade) Får jag ge råd till Nav så är det: *Erkänn att det är lång saksbehandlingstid, UTAN att komma med dåliga ursäkter och direkta lögner. *Få till en tillfällig lösning så att individer inte blir bostadslösa eller på något sätt får merkostnader på grund av att de har blivit sjuka och inte kan jobba. *Utbilda personalen i viktigheten utav att möta individer i beroendeställning på rätt sätt, med arrogans går det aldrig framåt. Och till de individer som är drabbade, sök hjälp av familj och vänner. Det är bättre att få tillfällig hjälp av dem, än att må sämre för dålig kompetens hos Nav.

 

13:27 // 17.03.2009NAV ruinerer folk i krise..

Etter å ha blitt ruinert av tvangstrekk pga skjønnsberegning av inntekt kunne jeg ikke greie å fortsette i belastende tung jobb på legevakten i Oslo. Søkte etter lang tids nedtur om dagpenger. Fikk dette etterhvert. Nye tvangstrekk tok ALLE dagpengene slik at jeg mistet bolig. Dagpengene ble deretter stanset da jeg pga problemer med postgang ikke mottok innkalling til samtale. Stadige klager på nevnte tok over 6 mnd å behandle. Ble sendt til sosialen for midler. Og er låst der så langt. Tynes og presses ut derfra også. Har søkt om yrkesrettet attføring, blir spennende å se hva som nå skjer. Blir vel nye tvangstrekk pga statens ulovlige skjønnsberegning av inntekt og utallige straffesanksjoner med for meg, INGEN UTSIKT TIL BEDRING NOEN GANG.. For et PILLRÅTTENT SYSTEM. Slave av staten for all tid.

 

12:06 // 17.03.2009Sykere nå enn noensinne på grunn av NAV

Det er slik det har gått med meg siden jeg ble innvilget attføring. Man skulle tro det ville bli bedre med hjelp når man er psykisk syk, men det går jo ikke når hjelpen bare viser seg å være livstappende og nedbrbytende for en som meg. Jeg har forstått at de som jobber i Nav er inkompetente og utrolig late mennesker.Man må være frisk for å være syk!!!!Og det sier jo seg selv at det går jo ikke!

 

11:50 // 17.03.2009Blakk

Jeg fikk overgangstønad fram til august ifjor, men da var det stopp. Og hvis noen tror jeg satt i sofa'n og glodde på skjermen så...nei. Da guttungen begynte i barnehagen, 18 mnd gammel, så begynte jeg på skole...og jeg har gått på skole sammenhengene i snart 5 år for å en utdannelse som kan gi god jobb. I august hadde overskredet grensa på 5 år..utenom en ting. Det finnes en paragraf i lovverket som tilsier at hvis det gjelder utdanning så kan man få støtte fra skoleårets begynnelse til slutt....forutsatt at man slutter på den opprinnelige utdannelsen og tar et et årig kurs...eller slutter på skolen og melder seg arbeidsledig... Dette var begrunnelsen og rådene jeg fikk av NAV. For meg så henger ikke dette på greip. Jeg og guttungen levde på stipend og studielån fram til jeg fikk meg jobber ved siden av i desember...med det resultat at jeg i periodevis nesten ikke seg guttungen, null sosialliv og lite tid til søvn. Men det er verdt det....om 3 mnd er jeg utdanna og i jobb og NAV kan dra til helv.... :)

 

11:35 // 17.03.2009Vil ikke inn i navet og bli hudflettet

Jeg mottar ingen penger fra norske myndigheter - maa derfor leve av arv naa. Er desillusjonert av moderne byraakrati - umulig aa bevare selvrespekt hvis man skal inn der. Alternativ finnes - borgerloenn maa inn.

 

11:30 // 17.03.2009NAV er stedet for late arbeidstakere

Jeg har arbeidet både på tidligere Arbeidsformidlingen og på Sosialkontor (nå slått sammen til NAV). Det som slo meg var at de fleste som arbeidet der var mest interessert i å drikke kaffe og skravle . Gjorde man en større innsats , så ble man vennlig "mobbet". Jeg har aldri jobbet på steder med lavere arbeidsmoral . og en del av ledelsen var mest opptatt av egne rettigheter og egne "krav" enn å yte en større innsats for klientene . Så det ble for kjedelig for meg . Jeg tror nok de samme folkene nå leder NAV i Oslo , de har nok ikke tu å søke andre utfordringer . Jeg fikk høre "at du tør" av mine sjefer når jeg sa opp og skiftet bransje/yrke...... Så NAV er stedet å jobbe for de som kun er intr. i egne lønns- og arbeidsbetingelser og i å ha minst mulig arbeidsbelastning - skal vedde på at pauserommet/kafferommet er meget flittig benyttet i dag også!

 

11:14 // 17.03.2009håpløs system

her klaget på en vedtak i september 08 uten å hørt noe til nå. etter at jeg ringte å maste flere ganger ser det ut som at saken er ikke blitt sett på engang. nå skulle de printe papirene for at en saksbehandler ser på dem og det var forrige uke.

 

11:01 // 17.03.2009Nav rot.

Jeg gikk på tidsbegrenset uføre fram til forje mnd,da ble det opphørt uten varsel. Ventet og ventet på en utbetaling som aldri kom,tok da kontakt med dem pr tlf og fikk beskjed om at det mottok jeg ikke noe mere.Min fastlege ringte dem dagen etterpå og fikk beskjed om at vedtaket hadde gått ut og dem beklaget så mye at dem hadde stoppet det uten varsel.Innrømmet at feilen lå på dems side,men ut ifra det så kunne dem ikke gjøre noe mere.Fikk beskjed om å søke på nytt og at det vil ta imellom 4-6 mnd før dem får behandlet saken.Tiltross for at dem har innrømmet feil,så går det desverre ikke noe fortere.Selv om min advokat og lege skriver og henger på linja dems hver eneste dag.Så de fine ryktene om at når Nav ble til ett og at alt skulle bli så bra,var bare et stort gap av virkligheten.En venn av meg har vært syklemeldt siden Desember og han stakkars en voksen mann i 60 årene endte på sosialen pga at han enna pr idag ikke har mottat sykepenger.Rask i vendinga de folka der ja.

 

10:57 // 17.03.2009Ville sette meg på uføre

For 3-4 år siden ville NAV sette meg på uføre, fordi yrkesretta attføring ikke hadde nytta. Ikke rart det ikke hadde nytta, når jeg ikke fikk ta de ting jeg ville i utgangspunktet. Jeg blånekta på å bli satt på uføre, fordi jeg følte at hvis jeg satte igang med det jeg virkelig ville, så ville det fungere. Idag har jeg nesten fullført en bachelor i Kriminologi og jobber 3-4 timer dagen og elsker det jeg driver med. Det er slettes ikke altid NAV vet best, og heller ikke altid de behandler brukerne på rette måten.

 

10:52 // 17.03.2009AVSLAG PÅ KURSSTØNAD

BLANT MASSE JEG KAN FORTELLE OM NAV ER DENNE HISTORIEN HELT UTROLIG. jEG SØKTE OM STØNAD TIL ET FOR Å VIDREUTVIKLE MEG INNEN WEB.DESIGN. KURSET KOSTET 28500 KR. FIKK AVSLAG MED DEN BEGRUNNELSEN AT JEG HADDE FOR MYE DAGPENGER UTBETALT (FÅR KR.4100 UTBETALT HVER 14.DAG.

 

09:51 // 17.03.2009nav.

Har søknad om uføre trygd hos nav, leverte søknaden 12.12.08 fikk først brev om at det ville ta 4 mnd, alle lo og sa det tar minst 8 mnd. MEN HAR FÅTT SVAR OG DET TOK BARE 2 OG EN HALV MND. HURRA NAV, DERE FÅR TIL MYE BRA OGSÅ. ALLE BURDE SKJØNNE AT NÅR 100 TIL 300 MENESKER KOMMER PÅ EN GANG, SÅ KAN DET TA LITT TID. JEG ER VELDIG FORNØYD MED NAV DENNE GANGEN. ROS ROS

 

09:27 // 17.03.2009NAV barnetrygd og foreldrepenger

I følge sykehuset skulle utbetaling av barnetrygd gå automatisk når barnet er norsk statsborger. Ifølge NAV sin nettside også. Da barnetrygden ikke kom inn på konto ringte jeg 1 gang; fikk beskjed om å sende et brev hvor vi bekreftet konto vi skulle ha pengene inn på og undertegnet....hvilket vi gjorde.Pengene kom ikke. Ringte 2 gang ; Feil med systemet, avvent å se.... Ringte 3 gang; Fikk beskjed om å sende inn en søknad for barn UTEN norsk statsborgerskap "for å lage en sak" ... Pengene kom inn på konto 4 mnd etter fødsel. Andre venner av meg sliter enda mhp dette. Noen får giroutbetaling i posten tiltross for at de har gjort det samme som meg også.... sukk! For ikke å snakke om hvor mange minutter jeg har sittet på vent hos NAV for å rette opp feil registrert barselpermisjon. Selv om kalender varvedlagt og fargelagt når mor og far skulle ha permisjon ble de feil 3 ganger på rad. Barnet vårt skulle også ved en anledning være hjemme alene i en uke i følge en av feilene deres også. Hva med å lese igjennom....?? Nå er alt riktig og jeg er VELDIG glad det nå ENDELIG er i orden...

 

18:49 // 07.03.2009Avslag grunnet for liten inntekt

Det er nok flere i min situasjon, som får avslag fordi de har for liten inntekt sist kalenderår eller de tre siste kalenderår. Jeg hadde 30.000,- for lite, etter å ha blitt perimittert i februar 2009. NAV skriver "Du kan søke om stønad på nytt når alle vilkår for rett til dagpenger er oppfylt." Det ironiske er at jeg ble permittert, fordi staten ikke lengere krever at pratelinjer må overvåkes av en person. Takk staten Norge, for to slag i skrittet på rad.

 

15:25 // 24.02.2009Rehabiliteringspenger

Etter å ha vært sykemeldt i ett år og blitt diagnostisert med Bekhterev gikk jeg i juli 2008 over til rehabiliteringspenger. Dette fungerte veldig fint frem til ny søknad skulle leveres den 20 nov. Pga av en misforståelse klarte ikke legen å få papirene inn før 5 des. Etter samtale med Nav fikk jeg beskjed om at pga forsinkelsen kunne det ta ett par uker ekstra før jeg fikk penger. Altså ett par uker over vanlig utbetalingsdato. De skulle prøve å få vedtaket ferdig i desember, men etter flere telefoner med flere forskjellige svar fikk jeg endelig beskjed om at pengene kommer i januar. Det er forsåvidt greit med tanke på papirforsinkelsen fra legen. I løpet av januar ringte jeg flere ganger og var også innom på kontoret for å høre om vedtaket snart var ferdig slik at jeg kunne berolige husverten med at husleiepenger var på vei. Hver gang fikk jeg beskjed om at de skulle skrive hastemeld på vedtaket, da det enda ikke hadde skjedd noe med det. Og lovnaden om at pengene skulle komme i januar ble kjapt brutt da en mindre blid og høflig person på tlf snøftet og sa at jeg hvertfall ikke ville få penger før i februar. Så nå er februar snart over og vedtaket er enda ikke påbegynt. Jeg ble lovet å få penger senest denne mnd, men etter flere tlf og besøk ser det ikke slik ut. Fikk til og med snakke med min saksbehandlers overordnede i går, hvorpå jeg forventet å bli møtt med en ganske hyggeligere tone enn jeg ble. Det var ikke noe hei i tlf før jeg fikk klar beskjed om å snakke kjapt for hun skulle i ett møte. Etter å ha sagt hva jeg lurte på, var det sukk og stønn mens hun slo opp saken min og sier kort at de har ikke hatt tid å se på saken min. Når jeg spurte om hun kunne gi meg en dato for når vedtaket ev ville være ferdig, så fikk jeg beskjed om at jeg hvertfall måtte regne med en måned til! I frustrasjon og irritasjon over hva jeg ser som fullstendig inkompetanse og mangel på forståelse la jeg rett og slett på røret. Så nå sitter jeg her da, ikke en krone i vente fra Nav. Har mistet bostøtten. Regninger skal betales, husleie skal betales og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Å gå på sosialen skulle egentlig ikke vært ett alternativ! Nå må noe skje, noen må rydde opp. Og de må slutte å skyve oss som går på rehabilitering bakerst i køen. Hvordan de forventer at folk skal bli friskere med ett sånt stress og negativitet er helt ubegripelig.

 

08:20 // 24.02.2009Dette er ingen nyhet!

Jeg ble dessverre sykemeldt, og det endte med at jeg måtte si opp jobben. Etter samtale med NAV, bestemte jeg meg for å søke om yrkesrettet attføring, da dette visstnok var det lureste for meg. Det kunne ta inntil 6 uker å behandle søknaden. Jeg sendte fra meg alle opplysninger jeg fikk beskjed om, inkludert legeerklæring fra min fastlege. Da de 6 ukene var gått, ringte ei dame fra NAV, og sa at de hadde fått feil type opplysninger fra legen, så de måtte hente det inn på nytt. Behandlingstiden ville derfor drøye lenger. I følge NAV, hadde jeg krav på penger fra trygdekontoret mens saken ble behandlet. Ifølge trygdekontoret, hadde jeg ikke krav på noe som helst. Til slutt ble jeg nødt til å ringe helsedirektoratet for å få hjelp, og fikk en paragraf å henvise til. Jeg fikk da utbetalt ca 47.000 kr fra trygdekontoret som jeg faktisk hadde krav på, men dette var det tydeligvis ingen der som visste noe om. Alle pengene gikk med til å prøve å dekke opp gjeld vi hadde pådratt oss de siste månedene. Uken før jul, ringte jeg ganske fortvilet til min saksbehandler hos NAV for å høre om litt fortgang. Da fikk jeg beskjed om at de som kunne ha svart eller hjulpet meg, hadde tatt juleferie, så jeg måtte vente til etter jul. Jeg meldte meg for NAV i september 2004. (Ikke engang avisene trodde at dette var seriøst. ) I januar forsøkte jeg igjen, og forlangte da å få snakke med sjefen hos NAV Drammen. Jeg prøvde å forklare at vi var på vei til å miste huset, så jeg hadde satt pris på at noe ble gjort. Han beklaget, men kunne ikke gjøre noe, for saken var ikke ferdigbehandlet av legen deres. I februar fikk jeg endelig beskjed om at søknaden var avslått. Jeg kunne anke, men jeg hadde da ikke krav på dagpenger i mellomtiden. Dette var jo selvfølgelig helt uaktuelt, så jeg måtte slå fra meg den muligheten. NAV Drammen rådet oss til å søke hjelp på sosialkontoret, men der fikk vi beskjed om at vi måtte rydde oppi økonomien før de evt. kunne hjelpe oss. I mellomtiden, hadde vi måtte legge ut huset for salg, og vi hadde kreditorer over oss konstant. Jeg hadde søkt om dagpenger, og etter 2 ukers behandlingstid, fikk jeg den avslått. Grunnen var at jeg ikke hadde krysset av på at jeg var villig til å flytte hvor som helst i landet. I en telefonsamtale med NAV, fikk jeg beskjed om at dette egentlig ikke ble praktisert, men jeg var nødt til å krysse av allikevel. Så jeg søkte igjen, og fikk endelig innvilget penger etter 2 nye uker. Da var det blitt april 2005. Når pengene endelig kom, var det helt feil sum. Etter å ha gjort NAV oppmerksom på dette gjentatte ganger, klarte de fortsatt ikke å rette opp i feilen. Papirer hadde det med å bli borte på mystisk vis. Etter å ha mottatt dagpenger i en måned, får jeg beskjed om at jeg mister retten, pga gjentatte manglende meldekort. Jeg glemte en gang å sende inn, og ringte da for å gi beskjed, og dette skulle ikke være noe problem. Så var vi i gang igjen. Ny søknad, uendelige telefoner til en saksbehandler som visstnok ikke var mulig å få tak i på telefon. Til dags dato vet jeg fortsatt ikke om han eksisterer i virkeligheten. Ifølge reglene for dagpenger, er man nødt til å godta alle former for jobb som måtte tilbys. I juni fikk jeg tilbud om en deltidsjobb, som jeg selvfølgelig takket ja til. Etter et par måneder kan jeg endelig si meg ferdig med NAV, men da har vi mistet huset, begge bilene, hestene våre, samt enhver mulighet for å stable oss på bena. Jeg sendte en mail til daværende arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten, hvor jeg spurte hvem som skulle erstatte alt jeg hadde mistet. Etter at han hadde gjennomgått saken min hos trygdekontoret, fikk jeg beskjed om at de visstnok hadde gjort alt riktig, og hvis jeg trengte jobb, måtte jeg ta kontakt med Aetat. Jeg forsto da at det var ikke mye å hente på Stortinget heller dessverre. Siden vi ble kjørt så økonomisk i grøfta, har vi heller ingen mulighet til å få startet på nytt. I dag har jeg og min mann flere betalingsanmerkninger som henger igjen fra den gang. De siste 4 årene har vi forsøkt å holde hodet over vannet, og forsøkt og ikke pådra oss flere. I virkeligheten har alt dette ødelagt store deler av livene våre. Jeg forsøkte å sende en klage til NAV sitt klagekontor i etterkant, hvor jeg forklarte hele saken. Den var innom 5 (!) innstanser før noen i det hele tatt tok tak i det. Hva slags system skal dette forstille? Det finnes ikke ord…. (I tillegg er det ingen som klarer å finne noen feil ved saksehandlingen.) I en velferdsstat som Norge, er det krise når back-up systemet ikke fungerer. Her har man ikke mulighet til å klare seg uten penger, selv i en liten periode. Å ansette flere hos NAV er jo en god tanke, men det vil ikke hjelpe så lenge man hele tiden ansetter feil mennesker. Det hjelper dessverre ikke å være hyggelig, så lenge man ikke har anelse på hva man snakker om. I en slik jobb, møter man fortvilte mennesker som virkelig trenger hjelp, og når man da møter sin saksbehandler som akkurat er ferdig med videregående, og ikke vet hva yrket ditt går ut på – ja da kan man virkelig miste motet. Dessverre er de også sikret jobb i alle år fremover, uansett hvor udugelige de faktisk er, og det er ganske skremmende. Så nå er jeg spent på hva som skjer fremover. Finanskrisen har ristet litt tak i politikerne, men når sant skal sies, har det vært på denne måten hele tiden. Det er bare at nå har det plutselig blitt synlig for de fleste. Håper virkelig på store forbedringer i fremtiden, og erstatninger til de som faktisk mister livene sine på grunn av dette.

 

18:50 // 23.02.2009Behandlintiden på Nav er helt på Tur

Jeg levere papperet den 6/1/09 og har ikke fått penger enda, har ring de idag 23/2/09 og de seier at jeg få penger om 2uker..då har det gått 9uker..my god..fy faaan.

 

18:49 // 23.02.2009Dårlig behandling

Jeg har en samboer som er blitt behandlet utrolig dårlig av NAV. Han er ryggopperert to ganger og har gått på rehabiliteringspenger, men 1.mars ifjor søkte han midlertidig uførepensjon. Da fikk han ett brev der det sto at svar kunne ventes innen fire mnd. Men enda har han ikke fått noe svar, det er om noen dager gått ett år. Han har jo mottatt penger den perioden, men nå får han ikke mere penger og de lover og lover og ringe igjen, men det skjer ikke. Da han endelig fikk tak i ei dame der så fikk han bare beskjed om at han kunne gå på sosialen... Nå sitter vi her og ikke får betalt regninger en gang. NAV skulle og sende han brev med time hos en spesialist og da han ringte og spurte hva som skjedde med det siden han ikke haddde hørt noe mer eller fått time. Da fikk han en sur beskjed om at da fikk han jo ordne opp i dette selv da. Vi har idag snakket med kvalifiserte og skaffet oss en advokat. De har tråkket så langt over grensen nå!

 

18:11 // 23.02.20092,5 år uten inntekt pga NAV

Ble sykmeldt i 2003, og søkte om uføretrygd første gang i 2004,og har nå gått 2,5 år uten inntekt pga NAV's feilbehandling!!Har anket sak til Trygderetten. Fikk avslag. Jeg anket til Langmannsretten og vant i oktober 2008 i fjor, men enda har ikke NAV klart å fatte et vedtak og jeg har enda ikke fått uføretrygd. Alle sparepenger er borte, og jeg lever på lån! NAV gjør folk enda sykere. NAV har en arrogant holdning til folk som søker uføretrygd. Følte fra dag en at jeg hadde en "motstander" i stedet for en samarbeidspartner da jeg tok kontakt med NAV. Maken til inkompetanse har jeg aldri vært bort i. NAV-reformen er en skaldale, og dette er nok bare toppen av isfjellet!!!!

 

17:49 // 23.02.2009en Koloss

I det norske samfunn er nav en "koloss". Som sådann endrer den seg lite og lar seg ikke styre utenifra. Selv lovpålagte endringer blir lite synliggjordt. Som "koloss" liker den å styre seg selv, og er ikke interessert i innspill utenifra, da dette er en fare for det "indre" miljø. Arbeidsformidlingen eller nå nav har aldrig hatt noe godt rykte hverken hos den arbeidssøkende eller hos bedrifter. De mest fornøyde i denne sammenheng er de ansatte selv, så lenge de internt får fred å ro, og ikke må ta stilling til "utidige" innspill utenifra.

 

17:48 // 23.02.2009info kaos

samboeren har penge tilgode fra 2007 har prøvt å ringe mange gange, blir bare satt over til andre som sier vi må ringe et annet nr ble også bedt om å ringe et kontor som ikke var dere lenger, da vi kom til et kontor som kanskje var rett plass var vedkommende bare på jobb 3 timer siden har vi ikke truffet vedkommende, nu har vi gitt opp, har 3000 tilgode men vil ikke bruke dem opp i tlf. penge. skam dere- Erik

 

10:53 // 23.02.2009Trygd

Gikk på sosialpenger men.søkte om uføretrygd gjennom lege men fikk avslagKlagde men måtte trekke klagen og istedenfor fikk jeg Yrkesmessig attføring(det har jeg hatt i ca 3 år nå.men fikk beskjed at jeg snart må over på sossialtrygd selv om de sa at jeg skulle få "trygd"når dette utgikk(PS.Lege Sossialkontor og NAV mener jeg ALDRI vil komme i jobb,men trygd vil de IKKKE gi meg.Ble sendt til en "Sykopat"log som etter 10 min mente jeg var på oppadgående rus(har hatt Metadon i 10 år(Lege & sosskont ble sjokkert over utalesen.men det er vist vanlig at de følger deg dit da Sykologen har et ELENDIG RYKTE(Spurte bare om navn og hva jeg hadde brukt Og metadon har jeg brult i 10+ år så det ser ingen)Så hvis jeg IKKE får "Kundebehandleren min i NAV til å kolde ord så er jeg tilbake i Sossialsystemet.Jeg har litt vanskelig å uttale meg gjennom brev så hvis dere vil vite hvordan det er og vere meg er det bare å ta kontakt.PS.Sender inn mld.Kort hver 14ende dag(hvor jeg må underskrive at jeg kan/må ta en jobb vis de finner noe som er umulig.eEr ikke dette en form for svindel(KAN IKKE JOBBE AGRESJON & AGNST)?har spurt/sagt fra om dette men det gjør tydelig ingenting.Hilsen Bjørnar.PS BEKLAGER ALLE SKRIVAFEIL(Hadde min mor sett dette hadde hun blitt irrritert)

 

10:47 // 23.02.2009Uførepensjon

NAV mottok min søknad om uførepensjon 18 august 2008. I september fikk jeg et brev om at de hadde mottatt den. Jeg hadde lønn til midten av november og så måtte jeg gå over på sosialtryd. Den er på hele 5300.00 i mnd !!!!!. Ingen kan klare seg på det. Og ikke minst Vi blir fulstendig"avkledd" med å måtte legge ut om hva vi har i utgifter og hva vi eier. Dette føles så vondt. Jeg har fortsatt ikke mottatt noen form for brev fra dem. Selv har jeg ringt ca 3 ganger i mnd for å høre hvor langt saken min er kommet og svaret er at "saken er under arbeid" Det snakkes om dagpenger, men hva med oss som er syke i utgangspunktet da, vi blir i hvertfall ikke bedre av behandlingen vi får fra NAV. Og dette er en etat som lissom skal hjelpe syke mennesker. Dette er en skandale.

 

09:10 // 23.02.2009Dårlig!

Nav er bare rot! jeg gikk på kurs via dem og det så ble jeg bare sparka uten noen forvarsel, og når jeg skulle søke meg inn p ådet kurset måtte jeg krangle med saksbehandleren som hadde meg! og mange av de som jobber der har ikke kompetanse til å jobbe der! og bare fordi man er norsk og ung betyr det ikke at man skal bli prioritert mindre!

 

09:07 // 23.02.2009Uføre kommer bak i køen

Det virker på meg som at uføre blir nedprioritert både av NAV og pressen. Nå er det de arbeidledige som gjelder. Det var beskjeden jeg fikk fra NAv. Jeg har hatt tidsbegrenset uføretrygd i 4 år, og har søkt om varig uførepensjon fra 1.1.2009. Sønaden ble sendt i august, og det skulle være mer enn tidsnok, ifølge NAV, til at saken skulle være ferdig behandlet innen fristen. I september fikk jeg et brev om at søknaden var mottatt og at behandlingstiden skulle være 4 måneder dvs 01.02.2009. Min saksbehandler ved NAV Frogner sendte saken min til NAV forvaltning i november. Etter 1.1. 2009 har jeg ikke hatt noe å leve av og henvendte meg derfor til forvaltningen som skulle ta tak i saken. Jeg mottok en telefon om at saken var klar og at pensjonen kun skulle regnes ut ved NAV pensjon. I dag ringte jeg igjen og fikk vite at her var det slett ikke fattet noe vedtak, og hvor lang tid det vil ta, vites ikke. Jeg er ganske fortvilet og sykdommen min har forverret seg. Etter mange års behandling både med medisiner og terapi, følte jeg at jeg var kommet ganske godt på vei til å mestre livet mitt med den lidelsen jeg har. Nå er jeg redd det er på vei utfor igjen. Det betyr tyngre medisinering og en meget tyngre hverdag. Jeg har ingen krefter til å kjempe en kamp mot et flerhodet troll som snakker usant,og har fullstendig kaos i rekkene.

 

02:37 // 23.02.2009SYKERE I MØTE MED NAV

Hei VG Nett,her kommer noen av mine tragiske opplevelser med NAV Jeg er en kvinne som fremdeles dessverre er avhengig av NAV ,ønsker derfor og være anonym. Jeg synes det er bra at dere tar opp denne situasjonen,som jeg selv også opplever som slitsom,frustrerende og mangel på tillit fra NAV til oss brukere og ubehagelig og svært lite serviceinnstille mennesker som man må forholde seg til . Jeg har de samme opplevelsene og erfaringer som de som så flott står frem i Aften 01 juli og forteller om sine erfaringer. Jeg har selv loggført mine henvendelser til NAV ,og opplever det samme som kvinnen i dagens Aften,nemlig at det tar ofte en uke før man kommer igjennom på telefonen,og får kontakt med rette person,har selv lagt igjen beskjed og bedt de ringe tilbake ,noe som ALDRI har skjedd!!! Hadde jeg oppført meg slik i min jobb,som er et serviceyrke så hadde jeg blitt sagt opp grunnet dårlig service og behandling,rett og slett.Jeg hadde ikke klart og oppføre meg slik mot mennesker som jeg enkelte ganger har opplevd,er så enig i Thomas Edholm,jeg får også hjertebank og og ubehag når jeg hører eller ser navnet,mottar brev i posten og lignende. Jeg opplevde også svært lang saksbehandling ,5 mnd ,hvor utbetalingene stoppet,en fryktelig stressende og belastende situasjon,hadde jeg ikke vært gift og min mann hatt inntekt ,vet jeg rett og slett ikke hvordan det ville endt...Dette gjør at mitt forhold ,tillitt og trygghet til NAV gjør meg sliten og oppgitt,man føler jo at man må liste seg på tå hev når man endelig får kontakt ,jeg er jo avhengig av NAV,en situasjon jeg så absolutt ikke ønsket og havne i. Jeg prøvde også og få et møte med min saksbehandler ,men det ønsket hun ikke,fikk kun korte ,tverre svar i telefonen.Har også opplevd at brev forsvinner i systemet,så av erfaring tar jeg alltid kopier av brev,dokumentasjon som skal til NAV. Har også opplevd stor forskjell av behandlingen ,hvordan jeg ble mottat i telefonen,når telefonsystemet var overbelastet på mitt lokale NAV kontor,til et annet NAV kontor som avlastet ,hun jeg møtte på det andre kontoret var langt mere hyggelig og menneskelig for og si det slik,merket en annen holdning og innstilling rett og slett. Et spørsmål i den forbindelse som kanskje Aften kan hjelpe til og finne ut av raskere enn oss brukere;er det mulig og bytte NAV kontor?eller er man låst til det nærmeste ? Jeg føler det er slik at jeg ofte må purre ,ellers så blir ingen ting gjort-synd,for man liker jo ikke og mase ,men virker som det er eneste fremgangsmåte og forholde seg til med NAV. En gang jeg var for og levere noen papirer kom var jeg i kontakt med en dame,hun bare sukket og klagde over varmen den dagen på kontoret ,hun var tydeligvis ny på det kontoret der,og snakket videre om varmen ,at arbeidsgiver burde kjøpe vifter til de ansatte...,jeg er enig med damen,det var varmt ,men allikevel ikke nødvendig og blande meg inn i deres arbeidsituasjon ,når jeg spurte om noe i forbindelse med mine papirer visste hun ingen ting,og sa jeg vet ikke hva DE ønsker svar på ,hun identifiserte seg ikke som VI. Dette er kun en av mange frusterende opplevelser med NAV. Håper inderlig det vil bli opprettet et eget NAV ombud,som tar ansvar og rydder opp ,slik at vi brukere kan få en følese av respekt ,verdighet og trygghet når vi er i kontakt med NAV ,og selvfølgelig situasjonen internt i NAV,slik at hele systemet fungerer. Vennlig hilsen en kvinnelig bruker.

 

22:34 // 22.02.2009Spark de regelbundne hos NAV

NAV lider av en stor fundamental svakhet. Nå må ledelsen (ja jeg vet det er misbruk av språket) ta fornuften fangen og sørge for at all videre samordning opphører straks. Spark halvparten av de ansatte som ennå ikke har innsett at tiden for regelstyring er passert og at spesielle tider krever spesielle løsninger. Nå må NAV sørge for at helt basale oppgaver får prioritert, uten at det automatisk skal føre til høyere prioritering av innvandrernes velferd. Det heter å prioritere! Nå synes det som om NAV medarbeidere føler en topp arbeidsmoral jo flere avslag de kan klare på en dag. Og D.T. Andersens utsagn om at alt er så mye bedre nå, kan han dra langt ut i skauen med.

 

22:15 // 22.02.2009Dagpengene som "forsvant"......

Jeg er uheldigvis arbeidsledig, og etter anbefaling fra NAV benytter jeg meg av elektroniske meldekort. Ved bytte av nettleverandør opplevde jeg dessverre at kortet for en 14-dagersperiode ikke ble registrert i tide hos NAV, men 3 dager for sent. Dette er tydeligvis ”straffbart”, og medførte at utbetalingen ble sperret. Jeg forklarte saken for NAV Vest, men ble da bare bedt om å sende en anke. Denne ble avslått, og for meg virker det som dette skjer automatisk. Dette gjelder penger jeg har krav på og ikke noe jeg mottar for moro skyld. For å ikke havne i tilsvarende situasjon har jeg nå sikret meg papirmeldekort, men hva skjer hvis kortet kommer bort i posten? Vil jeg da oppleve det samme? Er det noen som kan svare meg på dette? Jeg får jo ingen kvittering når jeg putter konvolutten i postkassen, og NAV er jo så lite fleksibel at ingen unnskylding synes å være god nok. For å få kvittering må jeg eventuelt sende meldekortet rekommandert eller levere det personlig. Det forbauser meg å registrere at NAV kan bruke så mye tid og krefter på en sak som i utgangspunktet burde vært løst ved første henvendelse. Tiden burde vel vært brukt til noe bedre, som for eksempel til å sørge for god kundebehandling til de mange som trenger det i disse dager. I stedet blir det brukt tid på behandling av klager og anker på en så innlysende ”fillesak”! Alt skal jo for en hver pris behandles i det vide og brede – og ting tar tid! Det må være lov å bruke sunn fornuft. Jeg hadde ikke tenkt å ”stjele” pengene fra NAV – bare bruke dem til husleie og mat.

 

21:39 // 22.02.2009Vi aksepterer ikke maktmisbruk.

Jeg har vært aktiv samfunnsdebattant siden mars 2008 på Aftenposten debatt. Kategorier; Norsk Politikk, og Jobb og Arbeidsliv. Min første publikasjon etter endt utdanning (bachelor i Kultur- og samfunnsfag), dreiet seg om NAV i egenopplevd artikkelserie. Denne ble sperret av debattledelsen i Aftenposten 14.07.2008 ved ca. 40.000 lesere, akkurat når kunder av NAV fikk lov til å slippe til med sine historier i media. Totalt, har innleggene mine per 30.01.2009 tatt seg opp til ca. 107.000 lesere gjennom 10 måneder. Direktøren for STAMI, Statens Arbeidsmiljøinstitutt er blant de som har mottatt informasjon om hovedinnlegget – ”Toppledelsen i Nav tier i hjel overgrepssak”, og Avdelingsdirektøren dr.philos Bjørn Lau, ga meg tilsvar om at det finnes momenter i denne saken som kan være av betydning for deres forskning i området organisatorisk og psykososialt arbeidsmiljø. http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=60&;ThreadID=229713&s=&page=1 Jeg håper på at også andre tungvektere utover i dette året ser hva det er av misligheter som i realiteten tar plass, og ønsker å ta tak i det skjulte maktmisbruket som allmennheten mange ganger erfarer fra saksbehandlere og toppledere i Det Offentlige for endelig å kunne sette dette på dagsordenen. Slike uverdige forhold skaper store negative ringvirkninger i samfunnet, da det for allmuen er fånyttes og forsvare seg mot sådant. Saksbehandlere kan ikke lengre ha lov til å befinne seg i en ”urørlighetssone”. I dag er jeg administrator på Facebookgruppen; "NAV- - når du trodde du hadde nådd bånn, hjelper NAV deg mye lenger ned", opprettet av Michelle Buffy Tornholm; http://nb-no.facebook.com/group.php?gid=24884305086 Gruppen ble omtalt på TV2- nyhetene fredag 13.02.2009 kl. 18:30, og i Aften onsdag 11.02.2009. Denne er blant annet ment å være til hjelp for de som er usikre på hvordan de skal gå frem overfor Nav, ved og kunne innhente informasjon råd, tips og lese om opplevelser som vi deler her på gruppa. Vi aksepterer heller ikke lenger å bli tiet i hjel med våre klager til etaten. Vi arbeider for å bli tatt på alvor, for at også vi skal bli omfattet av rettssikkerheten og kreve at vi skal kunne motta de kvalitetssikrede tjenestene som er lovet oss - noe som per i dag ser ut til å glimre fullstendig med sitt fravær i svært mange tilfeller. Vi har som mål og stå samlet i kravet om en menneskevennlig etat som følger opp sine opprinnelige overordnede prinsipper og føringer, og som ikke utsetter sine kunder for sendrektighet, maktmisbruk og vilkårlighet utført etter luner og innfall slik som realitetene ofte er i dag. Vi har krav på kvalitetssikrede tjenester! Jeanine.

 

21:09 // 22.02.2009NAV har en stor kam ja

Tiden var inne for å flytte til Oslo. Min musikerkarriere var avhengig av at jeg gjorde det akkurat nå. Når jeg kom til Oslo tok jeg kontakt med Oslo Taxi for å finne ut hva som måtte til for å få kjøre taxi der. Jeg har 4 års erfaring som taxisjåfør fulltid i nord-rogaland, så min kjøreseddel gjaldt ikke for Oslo. Som sosialklient og arbeidsledig tok jeg kontakt med NAV for å spørre om det var mulig å få dekket en taxi-utdannelse, og jeg hadde med all nødvendig dokumentasjon på dette. NAV i rogaland gav meg klar signal og sa de hadde mange på taxi kurs der, men de kunne ikke hjelpe meg i Oslo, det måtte det lokale NAV kontor gjøre. Så satt jeg der med saksbehandler og spurte om det var mulig å få dekket en slik utdanning. Hun sa blankt nei, fordi det var et prinsipp NAV i Oslo hadde lagd fordi taxi-næringen der har jukset tidligere med skatt osv. Jeg kan vise til mange fine attester og anbefalinger fra taxi selskap og eiere i rogaland, men hun lot seg ikke rokke. Dette synes jeg er veldig diskriminerende, og det å gjøre meg til en kriminell pga noe andre har gjort, eller å gjøre en hel arbeidsgruppe kriminell, er helt bak mål. Takk NAV for den.

 

18:59 // 22.02.2009For et kaos!

Jeg ble arbeidsledig den 2. Desember 2008. Ringte Nav 3. Desember for å spørre hvordan jeg kunne melde med arbeidsledig og hva slags dokumentasjon jeg trengte å ta med. En vennlig damestemme ”ga meg et godt råd” og sa jeg burde melde meg arb ledig på nettet og at det var det mest effektive. Jeg anser meg selv som over middels god på data og satte i gang, gikk inn på nav.no/ Min side og fikk registrert meg den 3. Des.... trodde jeg. Jeg rinte Nav og spurte om de kunne sjekke for sikkerhets skyld om jeg var registrert og det kunne de bekrefte at var i orden. Da jeg et par dager senere skulle inn på Min side og oppdatere min CV, kom jeg ingen vei. Jeg rinte hjelpenummeret til Nav og forklarte situasjonen. Fikk da beskjed om at det var en sperre på mitt navn, fordi jeg hadde vært sykemeldt i mai, og at jeg måtte kontakte mitt lokale Nav kontor. Jeg rinte en gang til til Nav for å spørre hvilken dokumentasjon jeg trengte for å søke om dagpenger og damen på Nav hjelpenummer opplyste at jeg måtte har med lønn- og trekkoppgave for 2008. Jeg syntes dette hørtes merkelig ut, men stolte på det jeg fikk opplyst. Jeg dro da ned til Skatt Øst og sto i 40 min i kø for å hente min lønn- og trekkoppgave. Mannen i skranken smilte og sa at din lønn- og trekkoppgave for 2008 foreligger ikke før i april i forbindelse med Selvangivelsen, og jeg følte meg som en premieidiot. Jeg dro så til mitt lokale Nav kontor hvor jeg nevnte dette og fikk da beskjed om at det var godt nok med siste lønnsslipp. Jeg ba de da oppheve denne sperringen på mitt navn og det gjorde de, med det resultat og jeg ikke var registrert arbeidsledig fra 3. Des, men fra 29. Des. Spør da når jeg er der om jeg kan levere en søknad om dagpenger da jeg allikevel er der, men nei, jeg må først få en innkalling til informasjonsmøte og kan søke etter det. Ringer for å etterlyse innkalling til informasjonsmøte, og må vente i 10 min før damen i telefonen forteller at hun ikke kan hjelpe meg da hun ikke kommer inn på sin data. Kan jeg ringe tilbake senere? Ja, selvfølgelig! Ringer neste dag for å spørre om alt er i orden og om jeg nå er i systemet og vil bli innkalt til et info møte. Vedkommende jeg nå snakker med må sjekke og ringe meg opp igjen. Han ringer neste dag og jeg blir så glad for at noen i hvert fall prøver å hjelpe. Han sier alt er greit, at jeg er registrert, men skjønner ikke beskjeden jeg har fått om at jeg ikke kan søke om dagpenger før jeg har vært på møtet. Ber meg kontakte mitt lokale Nav kontor. Jeg drar da til mitt lokale Nav kontor og nevner dette. Jeg får da beskjed om at jeg bare kan sende inn søknaden og får da en avtale til info møte. Jeg nevner også at det er veldig synd at man blir oppmuntrert til å melde seg arb ledig på nettet, men at det er veldig dårlig hjelp å få, og at jeg nå har ”rykket bakover i køen” ved at min registrering fra 3. Des ble slettet og jeg nå er reg fra 29. Des. Føler at damen i skranken tror jeg lyver og gidder ikke forklare mer. 20. januar har jeg vært på info møtet. Søknaden om dagpenger som ble sendt 30. Des har jeg ennå ikke fått tilbakemelding på 22. Febr. Fy fader, for et kaos og et hav av feilinformasjon!

 

17:40 // 22.02.2009Lei av å vente....

jeg hadde gått sykemeldt i 1 år på november,og tenkte jeg skulle være ute i god tid med søknaden min,så den leverte jeg 15 oktober..å i samtale med min leg så ble vi enige om å søke rehab-penger.når da dette var gjort,så gikk det vel en måneds tid så fikk jeg telefon fra NAV om at jeg heller måtte søke om yrkesrettet attføring.Søknaden ble da levert på nytt i november,og jeg ble kalt inn på møte i desember av NAV,uten og bli noe klokere på hva som skulle skje...Først for 3 uker siden ble jeg kalt inn på et basismøte,og da tenkte jeg at nå måtte det jo bli i orden...men neida,enda per idag går jeg og venter på svar om jeg får penger!!!siste utbetaling jeg hadde var 23 november..ER DET VIRKELIG MULIG Å BRUKE SÅ LANG TID???? ja tydeligvis...

 

17:15 // 22.02.2009Solidaritet med de Arbeidsledige

Jeg syns det er hårreisende hvordan de arbeidsledige har blitt behandlet av Nav. Det er også helt utrolig at de først i 2009 vil begynne å tilrettelegge for fullstendig elektronisk behandling av saker. Fantastisk prestasjon å vente helt til 2009, med noe som kunne ha vært tatt i bruk for MINST fem år siden. Og denne tufsen av en arbeidsminister avviser kritikken? Hvilken gjøkhuer har vi valgt til å lede landet egentlig?

 

14:49 // 20.02.2009Frustrert og lei!!!!

Etter noen mnd. med sykemelding tok legen min og jeg en beslutning på at jeg pga helsemessige årsaker skulle si opp jobben min.22. desember 08, tropper jeg opp på mitt lokale navkontor med en søknad på dagpenger under armen.Dette er i utgangspunktet for en kort periode,til jeg finner meg noe annet,tenker jeg.Har nå etter 2 mnd enda ikke fått svar eller sett noen penger.Har som så mange andre ringt og ringt og møtt opp hos nav. Kjenner jeg møter en vegg og ingen forståelse.Har vært en aktiv jobbsøker og aner en mulighet for en jobb innen kort tid.Men situasjonen min her og nå er for jævlig, for å si det rett ut.Jeg har i alle år jobbet og betalt skatt, har heldigvis ikke trengt å forholde meg til nav tidligere.Jeg er mor til 3 barn,og har behov som alle andre å få inntekt inn hver mnd.Nå har vi brukt opp alle sparepenger, har brukt av lånepenger, og nå har vi ingen midler igjen.Har ikke mange familiemedlemmer å ringe til for å låne penger, har jo lånt av de allerede. Ser at det er helt håpløst,regningsbunken vokser i takt med min frustrasjon og mitt sinne.Nå er jeg kommet til et punkt der jeg ikke vet hva jeg skal gjøre.Jeg merker at humøret og hele min situasjon går utover de rundt meg.Jeg føler meg mislykket, og psykisk kjørt.Har holdt motet oppe, men nå har jeg tapt. Min datter har 14 årsdag i morgen.Gruer meg til å se skuffelsen når hun ikke får noen gave eller får ha selskap på dagen sin.Ikke lett å skulle forklare at det.Føler meg faktisk mislykka som mor for første gang.Det er en påkjenning som jeg ikke unner noen.Nå må noen snart reagere og ta tak i dette. Folk kan jo faktisk bli psykisk syke i en slik situasjon-da er jo grunnlaget for å komme seg ut i jobb igjen nokså svekket.

 

12:43 // 20.02.2009NAV anmelte meg, på en sak de kunne ordnet opp i!

Jeg hadde blitt permitert, og hadde akkurat fått barn. Når jeg gikk til NAV, og spurte hvordan jeg skulle ordne opp i Pappapermen, fikk jeg beskjed om at jeg hadde gjort noe ulovlig. Jeg forklarte at jeg ikke hadde fått utbetalt noe pappa perm penger. 1 måned senere, fikk jeg krav i posten, og beskjed om at jeg ikke fikk mere dagpenger. Jeg ble så sur,at jeg gikk til advokat. Han løste problemet på 3,5 NAV betalte timer. Hvor går grensen for dårlig opplæring i NAV? Og, er det slik at de som er ærligs blir straffet i dette systemet ? Ikke rart at NAV kan komme med hvor mange som er anmeldt sist måned, med den praksisen de har. Jeg er iallefall en av dem som ikke tror at folk svindler NAV så mye som de/pressen sier. Det er bare at NAV er så udugelige, at de ikke kjenner systemet.

 

09:25 // 20.02.2009behandlings tid for fornyet uføretrygd

Jeg har vært 50% ufør med tidsbegrensning i 3 år Det ble ifra Nav bedt om en ny situasjonsrapport og denne ble da sendt Nav for et år siden ( Jan/Feb i 2008 fra min behandlende lege som anmodet om at uføretrygg 50% må opprettholdes, da medisinsk situasjon uendret eller negativ.Dette er nå et år siden. Nav har knappt respondert på tlf hendvendelser e.post eller orientert meg pr brev. Jeg var inne på et møte rundt 10 feb 2009 og ble fortalt at dokumentasjonen var for tynn?? denne info kom altså et år etter at de har mottatt kravet og dokumentasjonen i fra Legen. Jeg har etter dette sendt inn alle relevandte papirer en gang til, og appelert til Nav om at de må komme opp med en tidsramme for behandlingstiden, men det hjelper ikke. Jeg har således vært uten uføretrygd siden august 2008. Jeg har måtte låne penger for å greie dagligehusholdnigs kostnader etc. Dette har jeg gitt Nav beskjed om uten at det er kommet et alternativt midlertidig forslag ifra den kanten. Jeg lurer også på om rentekostnadene på lånet, hva med de Jeg jobber 50% som sekretær og med en lønn som utgjør kr 145000. Sa noen servisebedrift? En skandale spør du meg.

 

09:09 // 20.02.2009NEVROLOGISKE SKADER

Jeg ble skadet i en arb.ulykke i 2004. Har siden den tid blitt kastet frem og tilbake innen alle avd.Byttet saksb. 8 ganger! den ene mere uvitende enn denn andre.har ventet 6 mnd nå på svar om uføre. ingen vet noe når jeg ringer og ingen vet noe når jeg mailer!ingen vet hvem min saksbehandler er! FULLSTENDIG GALSKAP!!!!

 

07:50 // 20.02.20092.5 mnd uten penger fra Nav

Jeg gikk nesten 3 mnd uten lønn fra Nav. Jeg har tidligere gått på rehab og skulle fornye denne saken. papirene var sendt fra legen men ingen ting ble gjort. Jeg besøkte Nav kontoret flere ganger. De hadde nye unnskyldninger hver gang. Og de kunne aldri oppgi når jeg skulle få pengene mine. Regningene og derretter inkasso varsler fylte postkassen min. Dette var selvfølgelig i nov, des 08 og jan 09. Jeg fikk ikke halvskatt lønnen jeg gledet meg til. fikk ikke betalt regninger. Fikk ikke kjøpt julegaver. Jeg ønsker å takke Nav for å ha gitt meg en flau og dårlig jul. Nav gjør folk sykere enn de allerede er!! Tidligere har jeg vært på attføring. Da ble jeg utdelt en saksbehandler som så vidt kunne norsk. Jeg forstod ikke han og han forstod ikke meg. Ingen trodde på meg. At et sted som Nav ansatte slike folk! Jeg ble truet med at de stengte av pengene mine. Jeg tok med min samboer og fikk med den som hadde høyest stilling på Nav Bryn til å bli med i et møte. Jeg var så provosert at jeg tok med gratis norsk kurs brosjyre fra Nav. Hverken jeg, min samboer eller Nav sjefen forstod min saksbehandler. Mine erfaringer i Nav er at man må stå på sitt. Man må gjøre jobben selv om det skal skje noe. De på Nav fortjener ikke den lønnen de itilfelle har for de gjør jo ikke jobben sin. Hver gang jeg er på et Nav kontor er det folk der som har blitt behandlet feil. Gamle mennesker som har store problemer med å komme seg til Nav. Lurer på hvor mange som går rundt med masse aggresjon, sinne og angst pgr av Nav. Hvor mange liv som blir preget. Hvor mange forhold krangler pgr av pengeproblemer som Nav gir... Dette er bare noen av tingene jeg har opplevd hos Nav. Jeg har mange flere dårlige opplevelser. Og har sett mange andre ha det også.

 

23:10 // 19.02.2009Måtte selge hesten

Fikk i 2005 ME (kronisk utmattelsessyndrom). Vært aktiv konkurranserytter på høyt nivå og drevet med hest i alle år. Jobbet daglig for å kunne forsørge hesten siden jeg var 13 år. Alt sa stopp da jeg ble syk, men å slutte med min lidenskap(hest) var det ikke snakk om. Uttalelse fra lege og psykolog beviste at det var nødvendig for meg med hest. Både psykisk og for å bruke kroppen noenlunde. Fikk de to første åra rehabiliteringspenger fra NAV, og skulle i fjor over på yrkesretta attføring. Jeg gikk 5 måneder uten å motta noen ting. Jeg har flaks som leier hybel av min mor, ellers hadde jeg blitt kasta ut på gata fordi jeg ikke hadde noen penger til husleie. Hest er også dyrt, og det hele endte med at jeg måtte selge hesten min, og lever nå et liv innenfor soveromsveggene og har mistet min glede og lidenskap på grunn av NAV. Takk skal dere faen meg ha! Sist gang jeg var der (etter å ha ventet 5 måneder å få komme i et møte) fikk jeg beskjed om at jeg nå var over på yrkesretta attføring men jobb - det måtte jeg finne meg selv! 1)Få vil annsette folk på attføring. Særlig når man lider av utmattelsessyndrom og helst ikke skal gjøre særlig mye 2)Angst gjør det vanskelig å stille seg i en så liten rolle å gå å trygle om å få vaske gulv i butikker. 3)Er det ikke nettopp dette med jobbformidling Nav skal hjelpe med?! I tillegg fikk jeg beskjed om at det ikke var noe vits å ta kontakt på telefon, men jeg kunne PRØVE å mail, men jeg kom nok ikke til å få noe svar uansett. Har vært i støttegrupper og kurs med andre ME pasienter, og alle var like fed up av NAV! Og forresten, hvordan i hælvette skal jeg kunne klare å leve på 7000 i måneden? Kommer meg hvertfall ikke ut av hybelleiligheten her og opp på hesteryggen igjen for de pengene....

 

20:31 // 19.02.2009Snart 12 måneders ventetid

Det gokuseres mye på arbeidsledige. Men hva med oss som venter på avgjørelse på søknad om uføretrygd? Selv har jeg fått en kronisk og livstruende sykdom som er opplagt berettiget til uførestønad. Jeg har ventet siden april 2008 på svar fra NAV. I august ble jeg lovet endelig svar, og fikk opplyst at saken min hadde høyeste prioritetg. Samme budskap ble gjentatt i september, oktober og november. Jeg skulle helt sikkert få svar før jul. Det er snart mars 2009. Ennå ikke et knyst fra NAV. For meg har dette resultert i en helsemessig katastrofe. Jeg er avhengig av sterke medisiner, hvorav noen ikke kan fås på blårespet-ordningen. Disse medisinene, samt nødvendig behandling som jeg bare får delvis dekning for, har jeg måttet kutte ut. Jeg har ikke råd. NAV er i ferd med å ta livet av meg.

 

20:25 // 19.02.2009NAV fungerer aldri som det skal

Jeg har vært arbeidsledig en del ganger opp gjennom tidene. Av og til har jeg fått sosialpenger og nå har jeg for første gang vært syk lenge nok til å motta sykepenger. Jeg har altså hatt tilfeldig kontakt med diverse NAV-kontorer over lengre tid og kan si at systemet feiler oftere enn det fungerer. Hvordan et slikt system kan feile i flere år uten at noen gjør noe med det er helt fantastisk. Hvilken behandling du får avhenger fullstendig av hvilket saksbehandler du får tildelt. De betaler aldri noe i tide og roter alltid bort papirene. Enten er det feil i datasystemet eller så mangler det dokumentasjon og ingen fortalte deg at du måtte levere den. Skal det virkelig være nødvendig å mase på dem hver dag for å få ut pengene sine? Denne daglige stormen av telefoner må jo sløse noe voldsomt med NAVs ressurser. Finnes det engang et organ som har som oppgave å vurdere ytelsen til NAV-kontorene?

 

19:33 // 19.02.20092 mnd? jeg måtte vente i 6 mnd før jeg fikk mine

skjønner at personer blir lei av å vente.... jeg gikk å ventet på nav i 6 mnd...med konstant purring pr tlf og personlig oppmøte. og det var før den såkalte finanskrisa. jeg prøvde å henvende meg til aviser men da var det ingen som brydde seg. så de som syns 2 mnd er lenge..prøv et halvt år

 

18:52 // 19.02.2009dagpenger

 

Det som slår mig när jag läser dessa insändare och även tidigare artiklar om Nav, är att organisationen har satt i system att uppge att dokumentation inte kommit dem tillhanda. Detta är ett kallt och beräknande sätt för att tillskansa sig längre tid på enskilda individers bekostnad, individer som dessutom är i beroendeställning. Samtidigt är det säkert flera normala individer som anser det vara jobbigt nog att behöva söka trygd i någon form, utan att behöva bli förnedrade och nonchalerade av saksbehandlare som inte är empatiska. Jag har personlig erfarenhet av detta via sjukskrivning. Trots hot om utkastning av lägenhet så fanns det inget Nav kunde göra, enligt otroligt arrogant saksbehandlare på Navkontoret (som satt och drack kaffe samt kollade sina sms under tiden vi samtalade) Får jag ge råd till Nav så är det: *Erkänn att det är lång saksbehandlingstid, UTAN att komma med dåliga ursäkter och direkta lögner. *Få till en tillfällig lösning så att individer inte blir bostadslösa eller på något sätt får merkostnader på grund av att de har blivit sjuka och inte kan jobba. *Utbilda personalen i viktigheten utav att möta individer i beroendeställning på rätt sätt, med arrogans går det aldrig framåt. Och till de individer som är drabbade, sök hjälp av familj och vänner. Det är bättre att få tillfällig hjälp av dem, än att må sämre för dålig kompetens hos Nav.

13:27 // 17.03.2009NAV ruinerer folk i krise..

Etter å ha blitt ruinert av tvangstrekk pga skjønnsberegning av inntekt kunne jeg ikke greie å fortsette i belastende tung jobb på legevakten i Oslo. Søkte etter lang tids nedtur om dagpenger. Fikk dette etterhvert. Nye tvangstrekk tok ALLE dagpengene slik at jeg mistet bolig. Dagpengene ble deretter stanset da jeg pga problemer med postgang ikke mottok innkalling til samtale. Stadige klager på nevnte tok over 6 mnd å behandle. Ble sendt til sosialen for midler. Og er låst der så langt. Tynes og presses ut derfra også. Har søkt om yrkesrettet attføring, blir spennende å se hva som nå skjer. Blir vel nye tvangstrekk pga statens ulovlige skjønnsberegning av inntekt og utallige straffesanksjoner med for meg, INGEN UTSIKT TIL BEDRING NOEN GANG.. For et PILLRÅTTENT SYSTEM. Slave av staten for all tid.

12:06 // 17.03.2009Sykere nå enn noensinne på grunn av NAV

Det er slik det har gått med meg siden jeg ble innvilget attføring. Man skulle tro det ville bli bedre med hjelp når man er psykisk syk, men det går jo ikke når hjelpen bare viser seg å være livstappende og nedbrbytende for en som meg. Jeg har forstått at de som jobber i Nav er inkompetente og utrolig late mennesker.Man må være frisk for å være syk!!!!Og det sier jo seg selv at det går jo ikke!

11:50 // 17.03.2009Blakk

Jeg fikk overgangstønad fram til august ifjor, men da var det stopp. Og hvis noen tror jeg satt i sofa'n og glodde på skjermen så...nei. Da guttungen begynte i barnehagen, 18 mnd gammel, så begynte jeg på skole...og jeg har gått på skole sammenhengene i snart 5 år for å en utdannelse som kan gi god jobb. I august hadde overskredet grensa på 5 år..utenom en ting. Det finnes en paragraf i lovverket som tilsier at hvis det gjelder utdanning så kan man få støtte fra skoleårets begynnelse til slutt....forutsatt at man slutter på den opprinnelige utdannelsen og tar et et årig kurs...eller slutter på skolen og melder seg arbeidsledig... Dette var begrunnelsen og rådene jeg fikk av NAV. For meg så henger ikke dette på greip. Jeg og guttungen levde på stipend og studielån fram til jeg fikk meg jobber ved siden av i desember...med det resultat at jeg i periodevis nesten ikke seg guttungen, null sosialliv og lite tid til søvn. Men det er verdt det....om 3 mnd er jeg utdanna og i jobb og NAV kan dra til helv.... :)

11:35 // 17.03.2009Vil ikke inn i navet og bli hudflettet

Jeg mottar ingen penger fra norske myndigheter - maa derfor leve av arv naa. Er desillusjonert av moderne byraakrati - umulig aa bevare selvrespekt hvis man skal inn der. Alternativ finnes - borgerloenn maa inn.

11:30 // 17.03.2009NAV er stedet for late arbeidstakere

Jeg har arbeidet både på tidligere Arbeidsformidlingen og på Sosialkontor (nå slått sammen til NAV). Det som slo meg var at de fleste som arbeidet der var mest interessert i å drikke kaffe og skravle . Gjorde man en større innsats , så ble man vennlig "mobbet". Jeg har aldri jobbet på steder med lavere arbeidsmoral . og en del av ledelsen var mest opptatt av egne rettigheter og egne "krav" enn å yte en større innsats for klientene . Så det ble for kjedelig for meg . Jeg tror nok de samme folkene nå leder NAV i Oslo , de har nok ikke tu å søke andre utfordringer . Jeg fikk høre "at du tør" av mine sjefer når jeg sa opp og skiftet bransje/yrke...... Så NAV er stedet å jobbe for de som kun er intr. i egne lønns- og arbeidsbetingelser og i å ha minst mulig arbeidsbelastning - skal vedde på at pauserommet/kafferommet er meget flittig benyttet i dag også!

11:14 // 17.03.2009håpløs system

her klaget på en vedtak i september 08 uten å hørt noe til nå. etter at jeg ringte å maste flere ganger ser det ut som at saken er ikke blitt sett på engang. nå skulle de printe papirene for at en saksbehandler ser på dem og det var forrige uke.

11:01 // 17.03.2009Nav rot.

Jeg gikk på tidsbegrenset uføre fram til forje mnd,da ble det opphørt uten varsel. Ventet og ventet på en utbetaling som aldri kom,tok da kontakt med dem pr tlf og fikk beskjed om at det mottok jeg ikke noe mere.Min fastlege ringte dem dagen etterpå og fikk beskjed om at vedtaket hadde gått ut og dem beklaget så mye at dem hadde stoppet det uten varsel.Innrømmet at feilen lå på dems side,men ut ifra det så kunne dem ikke gjøre noe mere.Fikk beskjed om å søke på nytt og at det vil ta imellom 4-6 mnd før dem får behandlet saken.Tiltross for at dem har innrømmet feil,så går det desverre ikke noe fortere.Selv om min advokat og lege skriver og henger på linja dems hver eneste dag.Så de fine ryktene om at når Nav ble til ett og at alt skulle bli så bra,var bare et stort gap av virkligheten.En venn av meg har vært syklemeldt siden Desember og han stakkars en voksen mann i 60 årene endte på sosialen pga at han enna pr idag ikke har mottat sykepenger.Rask i vendinga de folka der ja.

10:57 // 17.03.2009Ville sette meg på uføre

For 3-4 år siden ville NAV sette meg på uføre, fordi yrkesretta attføring ikke hadde nytta. Ikke rart det ikke hadde nytta, når jeg ikke fikk ta de ting jeg ville i utgangspunktet. Jeg blånekta på å bli satt på uføre, fordi jeg følte at hvis jeg satte igang med det jeg virkelig ville, så ville det fungere. Idag har jeg nesten fullført en bachelor i Kriminologi og jobber 3-4 timer dagen og elsker det jeg driver med. Det er slettes ikke altid NAV vet best, og heller ikke altid de behandler brukerne på rette måten.

10:52 // 17.03.2009AVSLAG PÅ KURSSTØNAD

BLANT MASSE JEG KAN FORTELLE OM NAV ER DENNE HISTORIEN HELT UTROLIG. jEG SØKTE OM STØNAD TIL ET FOR Å VIDREUTVIKLE MEG INNEN WEB.DESIGN. KURSET KOSTET 28500 KR. FIKK AVSLAG MED DEN BEGRUNNELSEN AT JEG HADDE FOR MYE DAGPENGER UTBETALT (FÅR KR.4100 UTBETALT HVER 14.DAG.

09:51 // 17.03.2009nav.

Har søknad om uføre trygd hos nav, leverte søknaden 12.12.08 fikk først brev om at det ville ta 4 mnd, alle lo og sa det tar minst 8 mnd. MEN HAR FÅTT SVAR OG DET TOK BARE 2 OG EN HALV MND. HURRA NAV, DERE FÅR TIL MYE BRA OGSÅ. ALLE BURDE SKJØNNE AT NÅR 100 TIL 300 MENESKER KOMMER PÅ EN GANG, SÅ KAN DET TA LITT TID. JEG ER VELDIG FORNØYD MED NAV DENNE GANGEN. ROS ROS

09:27 // 17.03.2009NAV barnetrygd og foreldrepenger

I følge sykehuset skulle utbetaling av barnetrygd gå automatisk når barnet er norsk statsborger. Ifølge NAV sin nettside også. Da barnetrygden ikke kom inn på konto ringte jeg 1 gang; fikk beskjed om å sende et brev hvor vi bekreftet konto vi skulle ha pengene inn på og undertegnet....hvilket vi gjorde.Pengene kom ikke. Ringte 2 gang ; Feil med systemet, avvent å se.... Ringte 3 gang; Fikk beskjed om å sende inn en søknad for barn UTEN norsk statsborgerskap "for å lage en sak" ... Pengene kom inn på konto 4 mnd etter fødsel. Andre venner av meg sliter enda mhp dette. Noen får giroutbetaling i posten tiltross for at de har gjort det samme som meg også.... sukk! For ikke å snakke om hvor mange minutter jeg har sittet på vent hos NAV for å rette opp feil registrert barselpermisjon. Selv om kalender varvedlagt og fargelagt når mor og far skulle ha permisjon ble de feil 3 ganger på rad. Barnet vårt skulle også ved en anledning være hjemme alene i en uke i følge en av feilene deres også. Hva med å lese igjennom....?? Nå er alt riktig og jeg er VELDIG glad det nå ENDELIG er i orden...

18:49 // 07.03.2009Avslag grunnet for liten inntekt

Det er nok flere i min situasjon, som får avslag fordi de har for liten inntekt sist kalenderår eller de tre siste kalenderår. Jeg hadde 30.000,- for lite, etter å ha blitt perimittert i februar 2009. NAV skriver "Du kan søke om stønad på nytt når alle vilkår for rett til dagpenger er oppfylt." Det ironiske er at jeg ble permittert, fordi staten ikke lengere krever at pratelinjer må overvåkes av en person. Takk staten Norge, for to slag i skrittet på rad.

15:25 // 24.02.2009Rehabiliteringspenger

Etter å ha vært sykemeldt i ett år og blitt diagnostisert med Bekhterev gikk jeg i juli 2008 over til rehabiliteringspenger. Dette fungerte veldig fint frem til ny søknad skulle leveres den 20 nov. Pga av en misforståelse klarte ikke legen å få papirene inn før 5 des. Etter samtale med Nav fikk jeg beskjed om at pga forsinkelsen kunne det ta ett par uker ekstra før jeg fikk penger. Altså ett par uker over vanlig utbetalingsdato. De skulle prøve å få vedtaket ferdig i desember, men etter flere telefoner med flere forskjellige svar fikk jeg endelig beskjed om at pengene kommer i januar. Det er forsåvidt greit med tanke på papirforsinkelsen fra legen. I løpet av januar ringte jeg flere ganger og var også innom på kontoret for å høre om vedtaket snart var ferdig slik at jeg kunne berolige husverten med at husleiepenger var på vei. Hver gang fikk jeg beskjed om at de skulle skrive hastemeld på vedtaket, da det enda ikke hadde skjedd noe med det. Og lovnaden om at pengene skulle komme i januar ble kjapt brutt da en mindre blid og høflig person på tlf snøftet og sa at jeg hvertfall ikke ville få penger før i februar. Så nå er februar snart over og vedtaket er enda ikke påbegynt. Jeg ble lovet å få penger senest denne mnd, men etter flere tlf og besøk ser det ikke slik ut. Fikk til og med snakke med min saksbehandlers overordnede i går, hvorpå jeg forventet å bli møtt med en ganske hyggeligere tone enn jeg ble. Det var ikke noe hei i tlf før jeg fikk klar beskjed om å snakke kjapt for hun skulle i ett møte. Etter å ha sagt hva jeg lurte på, var det sukk og stønn mens hun slo opp saken min og sier kort at de har ikke hatt tid å se på saken min. Når jeg spurte om hun kunne gi meg en dato for når vedtaket ev ville være ferdig, så fikk jeg beskjed om at jeg hvertfall måtte regne med en måned til! I frustrasjon og irritasjon over hva jeg ser som fullstendig inkompetanse og mangel på forståelse la jeg rett og slett på røret. Så nå sitter jeg her da, ikke en krone i vente fra Nav. Har mistet bostøtten. Regninger skal betales, husleie skal betales og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Å gå på sosialen skulle egentlig ikke vært ett alternativ! Nå må noe skje, noen må rydde opp. Og de må slutte å skyve oss som går på rehabilitering bakerst i køen. Hvordan de forventer at folk skal bli friskere med ett sånt stress og negativitet er helt ubegripelig.

08:20 // 24.02.2009Dette er ingen nyhet!

Jeg ble dessverre sykemeldt, og det endte med at jeg måtte si opp jobben. Etter samtale med NAV, bestemte jeg meg for å søke om yrkesrettet attføring, da dette visstnok var det lureste for meg. Det kunne ta inntil 6 uker å behandle søknaden. Jeg sendte fra meg alle opplysninger jeg fikk beskjed om, inkludert legeerklæring fra min fastlege. Da de 6 ukene var gått, ringte ei dame fra NAV, og sa at de hadde fått feil type opplysninger fra legen, så de måtte hente det inn på nytt. Behandlingstiden ville derfor drøye lenger. I følge NAV, hadde jeg krav på penger fra trygdekontoret mens saken ble behandlet. Ifølge trygdekontoret, hadde jeg ikke krav på noe som helst. Til slutt ble jeg nødt til å ringe helsedirektoratet for å få hjelp, og fikk en paragraf å henvise til. Jeg fikk da utbetalt ca 47.000 kr fra trygdekontoret som jeg faktisk hadde krav på, men dette var det tydeligvis ingen der som visste noe om. Alle pengene gikk med til å prøve å dekke opp gjeld vi hadde pådratt oss de siste månedene. Uken før jul, ringte jeg ganske fortvilet til min saksbehandler hos NAV for å høre om litt fortgang. Da fikk jeg beskjed om at de som kunne ha svart eller hjulpet meg, hadde tatt juleferie, så jeg måtte vente til etter jul. Jeg meldte meg for NAV i september 2004. (Ikke engang avisene trodde at dette var seriøst. ) I januar forsøkte jeg igjen, og forlangte da å få snakke med sjefen hos NAV Drammen. Jeg prøvde å forklare at vi var på vei til å miste huset, så jeg hadde satt pris på at noe ble gjort. Han beklaget, men kunne ikke gjøre noe, for saken var ikke ferdigbehandlet av legen deres. I februar fikk jeg endelig beskjed om at søknaden var avslått. Jeg kunne anke, men jeg hadde da ikke krav på dagpenger i mellomtiden. Dette var jo selvfølgelig helt uaktuelt, så jeg måtte slå fra meg den muligheten. NAV Drammen rådet oss til å søke hjelp på sosialkontoret, men der fikk vi beskjed om at vi måtte rydde oppi økonomien før de evt. kunne hjelpe oss. I mellomtiden, hadde vi måtte legge ut huset for salg, og vi hadde kreditorer over oss konstant. Jeg hadde søkt om dagpenger, og etter 2 ukers behandlingstid, fikk jeg den avslått. Grunnen var at jeg ikke hadde krysset av på at jeg var villig til å flytte hvor som helst i landet. I en telefonsamtale med NAV, fikk jeg beskjed om at dette egentlig ikke ble praktisert, men jeg var nødt til å krysse av allikevel. Så jeg søkte igjen, og fikk endelig innvilget penger etter 2 nye uker. Da var det blitt april 2005. Når pengene endelig kom, var det helt feil sum. Etter å ha gjort NAV oppmerksom på dette gjentatte ganger, klarte de fortsatt ikke å rette opp i feilen. Papirer hadde det med å bli borte på mystisk vis. Etter å ha mottatt dagpenger i en måned, får jeg beskjed om at jeg mister retten, pga gjentatte manglende meldekort. Jeg glemte en gang å sende inn, og ringte da for å gi beskjed, og dette skulle ikke være noe problem. Så var vi i gang igjen. Ny søknad, uendelige telefoner til en saksbehandler som visstnok ikke var mulig å få tak i på telefon. Til dags dato vet jeg fortsatt ikke om han eksisterer i virkeligheten. Ifølge reglene for dagpenger, er man nødt til å godta alle former for jobb som måtte tilbys. I juni fikk jeg tilbud om en deltidsjobb, som jeg selvfølgelig takket ja til. Etter et par måneder kan jeg endelig si meg ferdig med NAV, men da har vi mistet huset, begge bilene, hestene våre, samt enhver mulighet for å stable oss på bena. Jeg sendte en mail til daværende arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten, hvor jeg spurte hvem som skulle erstatte alt jeg hadde mistet. Etter at han hadde gjennomgått saken min hos trygdekontoret, fikk jeg beskjed om at de visstnok hadde gjort alt riktig, og hvis jeg trengte jobb, måtte jeg ta kontakt med Aetat. Jeg forsto da at det var ikke mye å hente på Stortinget heller dessverre. Siden vi ble kjørt så økonomisk i grøfta, har vi heller ingen mulighet til å få startet på nytt. I dag har jeg og min mann flere betalingsanmerkninger som henger igjen fra den gang. De siste 4 årene har vi forsøkt å holde hodet over vannet, og forsøkt og ikke pådra oss flere. I virkeligheten har alt dette ødelagt store deler av livene våre. Jeg forsøkte å sende en klage til NAV sitt klagekontor i etterkant, hvor jeg forklarte hele saken. Den var innom 5 (!) innstanser før noen i det hele tatt tok tak i det. Hva slags system skal dette forstille? Det finnes ikke ord…. (I tillegg er det ingen som klarer å finne noen feil ved saksehandlingen.) I en velferdsstat som Norge, er det krise når back-up systemet ikke fungerer. Her har man ikke mulighet til å klare seg uten penger, selv i en liten periode. Å ansette flere hos NAV er jo en god tanke, men det vil ikke hjelpe så lenge man hele tiden ansetter feil mennesker. Det hjelper dessverre ikke å være hyggelig, så lenge man ikke har anelse på hva man snakker om. I en slik jobb, møter man fortvilte mennesker som virkelig trenger hjelp, og når man da møter sin saksbehandler som akkurat er ferdig med videregående, og ikke vet hva yrket ditt går ut på – ja da kan man virkelig miste motet. Dessverre er de også sikret jobb i alle år fremover, uansett hvor udugelige de faktisk er, og det er ganske skremmende. Så nå er jeg spent på hva som skjer fremover. Finanskrisen har ristet litt tak i politikerne, men når sant skal sies, har det vært på denne måten hele tiden. Det er bare at nå har det plutselig blitt synlig for de fleste. Håper virkelig på store forbedringer i fremtiden, og erstatninger til de som faktisk mister livene sine på grunn av dette.

18:50 // 23.02.2009Behandlintiden på Nav er helt på Tur

Jeg levere papperet den 6/1/09 og har ikke fått penger enda, har ring de idag 23/2/09 og de seier at jeg få penger om 2uker..då har det gått 9uker..my god..fy faaan.

18:49 // 23.02.2009Dårlig behandling

Jeg har en samboer som er blitt behandlet utrolig dårlig av NAV. Han er ryggopperert to ganger og har gått på rehabiliteringspenger, men 1.mars ifjor søkte han midlertidig uførepensjon. Da fikk han ett brev der det sto at svar kunne ventes innen fire mnd. Men enda har han ikke fått noe svar, det er om noen dager gått ett år. Han har jo mottatt penger den perioden, men nå får han ikke mere penger og de lover og lover og ringe igjen, men det skjer ikke. Da han endelig fikk tak i ei dame der så fikk han bare beskjed om at han kunne gå på sosialen... Nå sitter vi her og ikke får betalt regninger en gang. NAV skulle og sende han brev med time hos en spesialist og da han ringte og spurte hva som skjedde med det siden han ikke haddde hørt noe mer eller fått time. Da fikk han en sur beskjed om at da fikk han jo ordne opp i dette selv da. Vi har idag snakket med kvalifiserte og skaffet oss en advokat. De har tråkket så langt over grensen nå!

<span style="font-size: 18px;"